IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: dinobot

[quote="Kiyosi Ito"]
    Първоначално изпратено от snow55
    Първоначално изпратено от dinobot
    Първоначално изпратено от miro
    Първоначално изпратено от dinobot
    Първоначално изпратено от miro
    моля някой да ми каже имаше ли шип при новините в долна посока и до къде беше той.
    благодаря
    Да до 1.3408 - 1.3410
    кой брокер ползваш
    ДелтаСток

1.3411 ФК Евънт
    Даже и името на брокера не си знаеш...
    И аз се смях на грешката си,но малко преди това пусках документи на "event shipping" просто съм сбъркала.Няма да ти отговоря в същия тон ,защото има хора тука,които пишат с елементарни граматически грешки

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
      ...Слагайте близки стопове, за да си запзите възможността да поправите грешката, която вече веднъж сте допуснали!...
      бих искал този пост да се превърне в тема за по-обширна дискусия...

само една поправка: какво ако 10 поредни пъти ти удари тея близки стопове и при висок левъридж....това е също доста рискован вариант и ако в 10-те случая още не знаеш защо са ти ги ударили....определено не е съвет за начинаещ трейдър....

П.П. аз съм ПРОТИВ усредняването

Коментар

• blqblq, дискусия по този въпрос /както и по всички въпроси за форекса/ е немислима. Просто хора, които искат да докажат на пазара, че те са правите... нещо което няма да стане посмъртно е по-добре да се заемат с до усъвършенстването на Теорията на относителноста. То е като да ми обясняваш колко се печели от евро/долар, а аз да ти разбравям "абе как се печели като си затрих една трета от сметката в тая пуста двойка" или за да сме по духовите рано сутрин като да ме убеждаваш, че да се спи /примерно/ с мъже е по-добре от това да се спи /примерно/ с жени ;-) Разни хора разни идеали... Умен човек е бил Алеко Констанинов.
        Виж тема за интересна дискусия по-скоро е колко от посочените от Дон Карлос никове са реално печеливши... защото колкото и искусно да пишат... личните ми наблюдения за всички с които съм се засичал във форума с изключение на коко и куки са, че са... от хората с изтъняващи сметки. Да не говорим, че най-малко РРР трябва да е в тоя списък... човека удължаващ долара/канадец от 1.25 ... аз такова ниво вече не помня бре...
        Впрочем блябля... и наш Тихомир си затри първата сметка с усредняване ;-)
        From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
        България Над Всичко

Коментар

• Дон Карлос, съгласен съм, че нивото на форума е никакво, но това се дължи на ред причини, които нямам за цел да обобщавам (работим с наличния материал все пак). Основната от тях е, че от тук се тръгва, а смяташ ли, че подобни усреднителски идеи са приложими към сметки от по няколко стотин долара, разчитащи на големия маржин?!? Въпросът ми е реторичен и не държа на отговор...

Сериозният ми въпрос е колко сметки ти лично си занулил и колко ти е средната месечна доходност за последната една година да кажем? В калкулацията влизат и всички онези, към които по една или друга причина си довнасял. Бих влючил и тези, които други хора, играейки по твоята схема са занулили, но нека не бъдем дребнави... Интересна ми е реалната цифра от чисто статистическа гледна точка (може и на ЛС, разчитайки на конфиденциалност), но понеже знам, че няма да я кажеш ще си остана само с догадките в областта на двуцифрените и трицифрените числа... Фактите говорят сами 1+6+Х+Х и тн. (ако не ме лъже паметта, а беше преди доста време) е равно на фалит. На мен лично ми стигаха само първите две цифри от уравнението, за да кажа, че е гола вода... Но всеки сам си преценява колко пари има за губене...

Безсмислено е за пореден път да обяснявам защо подобни "системки" са губещи в дългосрочен план. Примерите са милиони... Хоската, Маската (човек, който безкрайно уважавам като индивидуалност, но, за съжаление, изпита неизбежното за всяка "системка", базирана на усредняването и накрая изяде средния) и много други знайни и незнайни герои (нека пропуснатите не ми се сърдят)... Истината е една - количеството на парите по сметката нямат никакво значение... Дори, колкото повече са, толкова по- голям е рискът, защото при наистина МНОГО пари (ако приемем, че имаш толкова), пазарът заиграва срещу теб, т.е. ставаш масата (губещите - в случая в единствено число; сети се за ЛТЦМ...). Ако твоята схема с 200 кинта търпи провал, то и с 200К би имала същата участ. Разликата е във времето, което ще е необходимо и в болката, която ще изпита ентусиаста, заел се с подобна непосилна идея да бъде над пазара...

Изводът е прост: не усреднявайте, независимо колко опит имате! Слагайте близки стопове, за да си запзите възможността да поправите грешката, която вече веднъж сте допуснали! Повечето от вас ще я повтарят през цялата си кариера, но един малък процент ще се усетят в даден момент и ще дръпнат напред (естествен подбор). Позиция на всяка цена не е позиция! Ден без такава не е загубен - той е спечелен за хиляди други неща, а има хиляди моменти, когато да нямаш позиция е най- добрата позиция...

И за финал имам една молба към Мариан Йорданов - текущата анкета вече изчерпа потенциала си. Нека, ако е възможно, следващата да е именно ЗА и ПРОТИВ усредняването! За мен поне резултатите биха били особено интересни и показателни за нивото на форексджиите, пишещи тук.

П.С.1: Дон Карлос, не мислиш ли, че психологическият приом, наречен приравняване към чужд авторитет (цитираните по- долу никове) е меко казано удар под кръста и избягване на наложителната аргументация? Както и да отговориш по никое време на хвърлената ръкавица, след като си писал преди това друго, нямащо отношение по темата мнение?!? Но да не бъдем дребнави и нека го направим като дискусийка; мисля, че това ще е много по- полезно, отколкото да се правим на много знаещи. Бих се радвал на аргументирано мнение от твоя страна в полза на усредняването, защото, ако прочетеш предишното си, ще се убедиш, че е пълно с твърдения, но не и с аргументи... Разчитам на твоето сътрудничество в представянето на различните гледни точки!

П.С.2: Стратегията, която съм споделил с Аяксчо не е ключ към нещата... Сама по себе си тя не струва и пет пари и не ни приближава изобщо до същността на нещата. Една механична "системка" няма да оправи никого на този пазар; нещата са много по- холистични... Вижте в речника на чуждите думи или на научните термини значението на думата, че не ми се пише по никое време и след толкова пиене.

П.С.3: Мацко, къде се загуби, бря...?

Коментар

• В 4:30 петък вечер, нормалните хора спят, младите купонясват, а лудите като мен гледат CNN. Даваха за едни момчета от Soweto* как сърфират по влаковете... гледах с паднало чене!
            Ето едно клипче, да предобиете представа за какво иде реч : http://www.youtube.com/watch?v=C9SP2...elated&search=
            И щракайки по другите линкове попаднах на това : http://www.youtube.com/watch?v=VZvm5...elated&search=
            Започва с нещо много умно "Можеш да се чувстваш свободен, само когато нямаш какво да губиш". Интересно както другите, но финала... финала ме шокира и замисли дълбоко. Седях и гледах монитора тъпо поне 30 секунди без да мръдна...
            А вие, ако нямахте какво да губите... какво бихте направили?

*Soweto is an urban area in the City of Johannesburg, in Gauteng, South Africa. Its name is an English syllabic abbreviation, short for South Western Townships, subsequently referred to by relocating residents and other South Africans as "So Where To".
            България Над Всичко

Коментар

• Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Дон Карлос, една друга тема от която съм се учил на търговия се затри по същите причини, но нека видим защо е така.
              Аз съм откровенно арогантен, заядлив и много дразнещ понякога, но това е към новите, които едва научили се да си пускат заявките се правят на вездесъщи, държат се арогантно, заяждат се, критикуват без да имат основание за това!
              Днешния пример беше с Владимирчо... направил 5 мнения във форума, сигурно в добрия случай има 5 сделки в реална обстановка /и те излезли на +, защото в началото винаги потръгва/ и ще ми разправя "От хора дето не са изкарали пари за яхта от форекс, акъл не взимам".
              Я да си вдигнат ръката тея дето имат яхта?!?!
              Ама не бъдете скромни де!
              Еми какво правиш тука Владимирчо, като си толкова напред? За какво си се регистрирал тука бе пиле шарено?!?!?
              Ей заради такива пада нивото!
              Бил съм достатъчно толернатен към много хора. С лични съобщения съм обяснил много неща. На едно моче дори му казах стратегията си за търговия на озито /аз само него търгувам/не момчето де, озито /, която само блябля знае, ама с тиквеници, дето след 5 сделки си мислят, че са хванали Бог за шлифера... няма да се разберем!!!
              България Над Всичко

Коментар

• Доне, затова се опитваме (или поне аз) да върна нивото в форума по някакъв начин, но пусто никой не помага, а всички рушат...
                Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• За форума

Сега като си помисля, заядливото поведение на някои колеги /като към Караиванов/
                  изгони от форума твърде много повече или по-малко изявени трейдъри. От всекиго
                  човек можеше да научи по нещо, водеха се спокойни, градивни и много полезни
                  дискусии на изключително високо ниво.
                  Разбира се, някои от тях може да са се оттеглили по други причини, но аз мисля,
                  че основната е нездравата атмосфера, която се създаде и която за съжаление в
                  последствие набра скорост...
                  Ще ми се да припомня някои от интересните участници в темата Валутна търговия,
                  създадена от Петър Караиванов. Някои от никовете ще ги напиша на кирилица, защото
                  не ми се проверява сега как се пишат на латиница, доста време мина, пък и някои от тях
                  се появяват съвсем рядко вече, други пък никак.
                  И така:
                  Кукувицата, Бараков, Коко, Супертрейдър, Пореден, Наблюдаващ, РРР, Чикаго,
                  Систрей, Варна, Soldier of dollar, Баламата, Росен, Борсалино, Скакалец, Фотев,
                  Дейуокър, Нюмета, Теч, Бертрам, Алекс, Сиганина, Форексбой, Марио Димитров, nass,
                  Камен, The fan, bnight, ТАД, Тасуки, Иво, ррррр, Варна 2, driverf1, Светлин, -DR, Филчев,
                  Seafom, 888, Отегчен, Vale12, 1anti, id2, Daylight...просто е невъзможно да изброя всички,
                  много са.
                  Приятен уикенд!

Коментар

• Първоначално изпратено от st10
                    PLP още ли мислиш че написаното е глупост или схвана идеята.
                    Можеше и по - точно да се изразиш за да не стават недоразумения

Коментар

• PLP още ли мислиш че написаното е глупост или схвана идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                        Първоначално изпратено от st10
                        Първоначално изпратено от PLP
                        Канадеца USDCAD пада защото е вързан 1:1 с йената и много слабо с$
                        Докато йената се обезценява ,канадеца ще пада но всичко си има граници .Мисля че дойде времето йената да се отблъсне от дъното а това ще засили канадеца на север.При USDJPY направихме днес втори връх и ако не го пробием ще ревърсне поне за по дълбока корекция.Що се отнася до Петър с него гледам да не чатя защото все намира за какво да се заяжда а не съм видял до сега обоснован анализ от него.При канадеца съпротивите са 1,04 и 0.9950 .Предполагам че 1,04 ще го стигнем за втората ще я стигнем ако пробием 1,04.Това ще означава че кросовете на йената трябва да се вдигнат с по 3 до 10 фигури
                        Още веднъж прочети каква глупост си написал и ако не можеш да напишеш нещо смислено по -добре не пиши .
                        За кое по точно става въпрос
                        1 разгледай по -добре кросовете на йената и ги сравни с движението на када и 2 када се засилва а не пада когато движението е надолу
                        Като казвам че канадеца ще пада имам в предвид че графиката USDCAD ще върви на юг и второ сравни графиката на USDCAD с CADJPY и ще разбереш за какво става въпрос.Двете са огледални.ЗА ПАДАНЕ И ВДИГАНЕ - РАЗБИРАЙ ГРАФИКИТЕ

Коментар

Първоначално изпратено от PLP
                          Докато йената се обезценява ,канадеца ще пада но всичко си има граници .Мисля че дойде времето йената да се отблъсне от дъното а това ще засили канадеца на север.При USDJPY направихме днес втори връх и ако не го пробием ще ревърсне поне за по дълбока корекция.Що се отнася до Петър с него гледам да не чатя защото все намира за какво да се заяжда а не съм видял до сега обоснован анализ от него.При канадеца съпротивите са 1,04 и 0.9950 .Предполагам че 1,04 ще го стигнем за втората ще я стигнем ако пробием 1,04.Това ще означава че кросовете на йената трябва да се вдигнат с по 3 до 10 фигури
                          Още веднъж прочети каква глупост си написал и ако не можеш да напишеш нещо смислено по -добре не пиши .
                          За кое по точно става въпрос
                          1 разгледай по -добре кросовете на йената и ги сравни с движението на када и 2 када се засилва а не пада когато движението е надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                            За кое по точно става въпрос.Ако става въпрос за това че CAD зависи почти 1: 1 от йената -това не са глупости

Коментар

Коментар

• ГРАФИКИТЕ

Коментар

Working...
                                X