If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
имам задеиствана поръчка на евро австралиец от 1.5750 смятам утре еврото ще коригира поне до предишния дневен връх но може и консолидацията на 4 часова да подвежда успех между другото на 4 часова при кабела смятам че се образъва клиновидната формация която е валидна маи при вълновиците обикновенно тя бива надхвърлена и след това следва спад мисля че бе някакъв диагонал
здравейте колеги, колежки, трейдъри....
Гледам обхванало ви е лятното настроение....никакви ви няма
Ще се опитам да направя оедин "кратък" обзор на състоянието на някои основни двойки. Нека започнем с кабела: В момента на дневна се отблъскваме от горната граница на дневния болинджър, това се наблюдава и н 4Н с тази разлика че на малкия фрейм се наблюдава и стесняване на самия болинджър породено от ниската волатилност, факт съпътстващ тренда от близо 8 фигури без съществена корекция, само с кратки консолидации. Именно поради тези причини аз очаквам една корекция фибо ритрейс 23.6 до 2.0260/2.02. Първата цел е долната граница на 4 часовия болинджър. Друга предпоставка за това развитие е статуса на 4 часовия МАЦД, който е в удобно положение за спад като в зависимост от скоростта с която ще се развие корекцията щще зависи и евентуалното и задълбочаване и слизане на МАЦД към и под 0. Тези предпоставки ме карат да мисля и че е намерен средносрочен връх поне до есента. Обиукновено върховете се образуват рязко и следва рязък спад като по този начин се формира типична фигура показваща връх. за момента нямаме рязко покачване последвано с рязък спад и затова варианта с по-високи нива през есента все още е валиден с пъълна сила. Ако погледнете на седмична ще видите в колко добър тренд вървим от средата на миналата година като сем заключени между средната и горната граници на седмичния болинджър и всяко показване над горната граница е последвано от спад, е, миналата седмица затоврихме над болиндъра и в момента сме над него, това допринася за очакването ми за корекция с пъра цен 2.0260 след това 2.02 където евентуално в заявисимост от ситуацията ще видима какъв ще е развоят
При еврото ситуацията е подобна с някой разновидности там няма толкова добре изразени наблюдения (имам предвид че е по-неясно положението). От енда страна виждаме как на 4Н цената натежава и вече няма сили за нагоре, изключително стеснен болинджър и ако няма някаква фундаментална новина, изключително лоша за долара (не добра за еврото, а лоша за долара) която подгранвана с настроенията за слаб долар и притесненията около ипотечния пазар (така да го наречем като цяло) в америка, то тук също предстои спад като първата цел е около фигура надолу което съвпада перфектно със 23.6 и последният връх около 1.3670. Това съвпадение ме кара още по-силно да залагам на такъв развой. Имайки и предвид абсолютно отпускарския сезон, изтъняването на пазара и екстремните стойности при повечето мейджъри и кросове, наистина не очаквам повече силни движения нагоре, които да пробият силно и ипулсивно създадените средносрочни върхове (а дали наистина са средносрочни предстои да разбираме... ) и все пак на месечна еврото с нищо не показва че покачването може да е завършило или поне да има някаква индикация за обръщаща фигура, напротив, засега сочи като евентуална следваща цел отново допиране до горната граница на седмичния болинджър около 1.3930 като прдполагам четова няма да е длеващия а по-следващия месец - септември , именно поради отпускарските месеци и характерната рейнджова търговия, която всички очаквахме още от юни и с което бяхме силно изненадани
Канадеца - канадеца е силно ограничен в движението си към 1.00 най-млакото защото не може да става и дума за сравнение между икономиките на сащ и канада, а и в канада може да се плаща с американски долари а в щатите с канадски не може Това не означава че канадеца не може да остане дълго на текущите нива +-3-4 фигури все пак петрола е водещ в момента, а там какво става, не искам да гадая
Най-известния кери трейд - долар/йен най-млакото защото е мейджър... Чуе ли се нещо за риск, ограничаване на риска, въобще присетят ли се инвеститорите че съществува думата риск то първо ще удря долар/йен (съответно и кросовете на йената) въпросът е дали всичко ше е от ден до пладне както досега или ще има това задълбочаване на спада в тази двойка...засега не мисля, керито се доказа като златна мина и ще продължава да привлича интерес и средства докато кешът в света продължава да бъде на високи нива...
И последно няколко думички за швейцареца. Долара пропадна срещу еврото но срещу швейцареца е на около 7фигури от предишното си голямо дъно от 2004, а и в момента е на нивата от най-ниските стойности за тази година което може да се окаже добър съпорт и заедно с очакваното поскъпване на долара срещу еврото и паунда тук съшо да сме свидетели на такова движение като вероятно тук скоростта ще е по-висока от тази при еврото поради няколко фактора - кери трейд (усд/шв и еур/шв) и по-бавните спадове на усд/шв в сравнение с усд/еур което разбира се е и от части свързано с причина 1 -кери трейд
Ох мисля да спра дотук
Ако на някой съм полезен било то с виждане за пазара, било то с това как се пише анализ (според така, според вас не знам, не сте показали, е с изключения на някои по-стари и зявени съфорумци) ще се радвам!
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Цял ден бяха налице предпоставки за засилване на йената.
Но ето:
"Asahi Shimbun съобщава, че рейтингът на кабинетът на министър-председателят Абе е достигнал ново рекордно дъно от 30% след 31% в предишното. Неодобрението достига връх от 55% сле 50%. Тези новини може да добавят несигурност за Япония, като управителят на BoJ Фукуй заяви, че ще бъдат следени внимателно изборите. "........
И е налице нова възможност за шорт от 121,90.Целта си остава 121-...
Цял ден бяха налице предпоставки за засилване на йената.
Но ето:
"Asahi Shimbun съобщава, че рейтингът на кабинетът на министър-председателят Абе е достигнал ново рекордно дъно от 30% след 31% в предишното. Неодобрението достига връх от 55% сле 50%. Тези новини може да добавят несигурност за Япония, като управителят на BoJ Фукуй заяви, че ще бъдат следени внимателно изборите. "........
И е налице нова възможност за шорт от 121,90.Целта си остава 121-...
Изглежда пазара не обърна внимание на добрите резултати за бизнес условията в Щатите
Грифин, това, което Караконджул казва е правилно от икономическа гледна точка. Но пазарът е малко по- различно животно. Реално погледнато положителните данни за щатите дадоха своето отражение - спад 25 пипса ПРЕДИ 15:30.
Тогава ние се движим със закъснение поне 30мин. след пазара Не мисля, че това е причината, но си прав, че пазарът е такъв, какъвто е
Изглежда пазара не обърна внимание на добрите резултати за бизнес условията в Щатите
Грифин, това, което Караконджул казва е правилно от икономическа гледна точка. Но пазарът е малко по- различно животно. Реално погледнато положителните данни за щатите дадоха своето отражение - спад 25 пипса ПРЕДИ 15:30.
Положителните промяни на маниф. индекс могат да имат и съответния
положителен ефект върху валутата само когато са съпътствани със
други индикатори които да предполагат увеличамане на лихвите. Ще
чакаме цените в щатите да видим има ли такива, ако да, то маркета ще
вземе предвид и тези данни. Но високото производство само по себе си
има дефлационен ефект... така че....
Прав си, колега. Изглежда поне до сряда няма да има промяна в настроенията на пазара. Да видим какво ще "намекне" Бернанке, както и какво става с недвижимите имаоти
Коментар