If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
karakondjul а ти вземи излез малко да дишаш чист възхух,защото животът нито започва,нито свършва с форума тук
Нещо ми се струва,че си се предал и е време да си биеш два шамара и да се събудиш.
Успех
За благодарност и дума не е ставало, пък и е излишна на този пазар. А това, че сме на различни мнения е по- скоро градивно. Доста годинки вече откак следя/играя форекс и за себе си съм се убедил, че фундамента е безсмислено да бъде гледан, освен ако не се чуди човек какво да прави. В тази връзка, познаваш ли някой фундаменталист, който да прави добри пари от форекс? Всички, които аз познавам, добавят безогледно и винаги са на светлинни години от пазара... Не говоря за игра по време на новини, а за дългосрочни отигравания базирани на фундамент.
blqblq аз познавам фундаменталист,който вади много добри пари от пазара.Лично съм му следил отигравания,така че не може да се отричат нещата толкова лесно.Фундаменталният анализ просто е пъти по-сложен от техническия и са много малко хората,които са го усвоили и могат да отделят важното от маловажното
:00pm USD TIC Net Long-Term Transactions 126.1B 70.0B 80.3B и продължава да върви нагоре това евро :-) Мен взе да ми става смешно вече,ама наистина смешно ! :lol:
Сега ще кажете,че това е било калкулирано.Да видим подобна новина как може да бъде калкулирана ? Щеше да е калкулирана ако поради рязкото увеличение на влагането в дълготрайни активи в САЩ търсенето на долара се беше повишило и да кажем доларът беше около 1.35 в момента.Този сценарии е ясно,че не е задействан!
Другата възможност е очакванията да бяха за повишение и това да беше поизменило сентимента малко ( това също не се е случило ) .
Остава 3-тата възможност,за която Форексов е напълно прав - пазарът се движи по собствени правила,защото TIC,като излезе не хваща доларът да го засилва,а трябва инвеститори,спекуланти и т.н. да почнат да купуват долари за да се засили.Точно за това пазарът се движи по собствени правила и ако има формула за успех,то тя за мен е да се предвиждат моментните настроения и чрез техническия анализ да се търсят нивята за вход и изход и онези нива,които биха накарали хората от страх да затворят позиции ( нива и подкрепи).
Всичко останало е чесане на езиците! А за фундамента - да се търгува чрез фундаментален анализ далеч не означава да се търгуват новини.Това означава да има човек визия за развитието на икономиките и да следи текущите зависимости между фондова борса,метали,горива и т.н. Всяка друга интерпретация на фундаменталния анализ си е жив ташак :lol:
За благодарност и дума не е ставало, пък и е излишна на този пазар. А това, че сме на различни мнения е по- скоро градивно. Доста годинки вече откак следя/играя форекс и за себе си съм се убедил, че фундамента е безсмислено да бъде гледан, освен ако не се чуди човек какво да прави. В тази връзка, познаваш ли някой фундаменталист, който да прави добри пари от форекс? Всички, които аз познавам, добавят безогледно и винаги са на светлинни години от пазара... Не говоря за игра по време на новини, а за дългосрочни отигравания базирани на фундамент.
Караконджул, не ме карай да съжалявам за това, че преди време единствено с т. нар. от теб колега Ксероксов те защитихме в темичката, която може би не без основания ти бяха спретнали...
Не изпитвам благодарност по тази или друга причина. Ако искаш да
учавстваш в темата за мен, тя си е още там. Пиши нещо като А пък
караконджул твърди че и фундамента, и техн. анализ са от значение.
Нека всички ми се насмеят!
ПС Много добри отигравания съм виждал и от Ксероксов, както и от теб, но
смятам че това не е причина да се обяви фундамента за безпредметен
още.
Днес беше денят на изненадите и въпреки добрите новини за $ , нямаше ревърс при е/$ .С това си мисля че всички са се наточили за ход на лирата до 2,0580 и докато нестигнем там , няма да мирясат
Днес беше денят на изненадите и въпреки добрите новини за $ , нямаше ревърс при е/$ .С това си мисля че всички са се наточили за ход на лирата до 2,0580 и докато нестигнем там , няма да мирясат
Караконджул, не ме карай да съжалявам за това, че преди време единствено с т. нар. от теб колега Ксероксов те защитихме в темичката, която може би не без основания ти бяха спретнали...
От друга страна е положително, че си стигнал до идеята за рефлекса - нещо, което от месеци повтарям. Явно понякога и от дървените философи има полза. Хубаво е, че имаш прогрес. Сега остава и успеваемост да покажеш!
Коментар