If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сори дени обърках се, сабале рано гледах че матафите скъсиха кабела и те - We could take a short position at 2,0540. We will put the stop loss above 2,0580 (-40 pips). The targets are 2,0480 (+60 pips) 2,0420 (+120 pips) 2,0320 (+240 pips), аз не съм го разглеждал обстойно ще погледна
моето отиграване е
селл от 2,0555 стоп 2,0585
първи тп взех на ниво 2,0459 стопът ми е на + вече а имам и 0,01 лотче от 2,0694 . целта е 100 Фибо екст , където има и други подкрепи
Киоси то проблемите може да са много, дори не от админа примерно ако си със хп примерно сървърпака служебно гради стена, пробвай Control Panel / Security Center / Windows Firewall / Exceptions да разрешиш мететрейдъра
СТ то хубаво но ще го усети, защото или имат файруол или нещо от сорта примерно на IIS, просто според мен трябва да говори с админа а не да се мъчи да хаква системата
това не е проблема, трябва да се поддържа закачката иначе ми е все тая дали ще го има тоя терминал или не
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Сори дени обърках се, сабале рано гледах че матафите скъсиха кабела и те - We could take a short position at 2,0540. We will put the stop loss above 2,0580 (-40 pips). The targets are 2,0480 (+60 pips) 2,0420 (+120 pips) 2,0320 (+240 pips), аз не съм го разглеждал обстойно ще погледна
Здравейте. При паунд/$ се отблъснахме от важно ниво на съпротива. Следващата цел за моите къси са нива около 2,02 .
Дени, от техническа гледна точка за да видим твоето 202 трябва на седмична графика голямата фигура горе или да е глава с рамене или диамант, според мен и в двата случая иска ход над 230 май, от фундаментална гледна точка, коледните и новогодишнете празници никога не са хубаво време за заемане на рискови позиции, което те подкрепя донякъде но де да знам дори да сме в даун не вярвям да е директно от тук
Успех
Май говориш за паунд/ йена. Там изчаквам нива 220 за закупуване на опции - пут и кол с падеж два месеца , като очакванията ми са , за голяма волатилност без да се наемам да прогнозирам посоката
СТ то хубаво но ще го усети, защото или имат файруол или нещо от сорта примерно на IIS, просто според мен трябва да говори с админа а не да се мъчи да хаква системата
Потърси в нета има една програма която ти отваря достъпа до администраторския акаунт без парола , влизаш правиш си настройките - разрешаваш си портовете сменяш му паролата да не може да ти ги развали и си свиркаш - може да се прави на едно сд ди се пише програмката и проблеми не може да имаш с връзката , отвреме на време ги възтановявай настройките и му слагай старата парола на администратора та да може и той да влезе - все пак администратор и ще се дразни като не може да влиза.Да ти я намеря ли програмата и да дам линк да си я дръпнеш.
...намен ми тръгна от флаша и от Ц: то, но нямам реални котировки т.е. не тече нет към терминала т.е. няма връзка със сървъра им т.е. имам ограничение, а как да го махна без да ходя при админа?
Колега,както ти обяснява BNBB,в този случайса ти "орязали" портовете,но пак има начин да направиш връзка с MT4 сървъра и това става чрез използване на прокси (proxy) сървър:
1.Избираш меню Инструменти,оттам Настройки
2.В прозореца Настройки избираш Сървър и маркираш Разреши Прокси сървър
3.Натискаш бутона Прокси и в прозорчето прокси въвеждаш адреса на прокси сървъра и порта му във формат 200.65.0.25:80 тип HTTP,където 200.65.0.25 е адресът на сървъра а 80 е порта,който използва.Не трябва да забравяш да посочиш и типа на проксито,те са три типа - HTTP,SOCKS4,SOCKS5.След като въведеш тези данни, от бутона Тест проверяваш дали конкретният сървър работи и прави връзка към МТ4 сървъра.Сървърът 200.65.0.25:80,който ти дадох,е тип HTTP и при мен работи,понякога се налага и аз да го ползвам дори от вкъщи,така че пробвай го и ти,за да свикнеш с процедурите.
HTTP сървърите обикновено ползват портове 80 или 8080,докато SOCKS4 и SOCKS5 ползват най-различни портове,препоръчвам ти да опитваш HTTP проксита с порт 80,ето ти няколко линка,където може да взимаш адреси на безплатни прокси сървъри:
Разбира се,подобни листинги има много в нета,може да си потърсиш и други.Ако първият сървър,който пробваш не стане,пробваш следващия и така ,докато някой стане,знаеш с търпение и упоритост всичко се постига.Като недостатък ще посоча ,че връзката е малко по-бавна,но все пак може да се търгува в общи линии нормално.Това е ,надявам се дъ съм ти бил полезен,успехи!
благодаря много щр го пробвам
колега, изпробвах много съръври- около 40 и нито един не е подходящ. има ли възможност портове 80 и 8080 да са блокирани и затова да не става? между другото скайп и айсикю кои портове използват?
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Здравейте. При паунд/$ се отблъснахме от важно ниво на съпротива. Следващата цел за моите къси са нива около 2,02 .
Дени, от техническа гледна точка за да видим твоето 202 трябва на седмична графика голямата фигура горе или да е глава с рамене или диамант, според мен и в двата случая иска ход над 230 май, от фундаментална гледна точка, коледните и новогодишнете празници никога не са хубаво време за заемане на рискови позиции, което те подкрепя донякъде но де да знам дори да сме в даун не вярвям да е директно от тук
Успех
Натурално-психологически миналата година на деня на благодарността рашъните хванаха тънък пазар по бели гащи ,щото май тогава имаше некви три дена празници ,та сега гледам пак ще благодарят ,та е възможно ново избиване на лебедите.
Ама и аз като бай-Ганьо -сички са маскари ,ама да знаем сега кой ще спечели (разбирай де ще отиде долара)....
Крити, очакванията ми за еврото не са променени и ми се струва по-вероятно да видим старт за 1.4900-10, нека видим как около 1.4600 ще се държи, относно паундйена и аз така мисля че ключовите нива са около 233 и трябва да ги видим как реагират, спада обаче под 225.50 говори като по-вероятен сценарии от някъде 232-234 да направим спад към 209 откъдето да тръгне ъп за къде 40фигури но нека да видим развитието
Успехи
Колеги,
Аз още се колебая към кой брокер да се прехвърля. Изборът ми засега е между Бенчмарк и СТС Финанс. Нека тези, които са при тях споделят позитивните и негативните си впечатления от техния сървиз.
Колега,много пъти тук са се коментирали различните брокери и винаги се стига до извода,че идеален брокер няма.Аз например имам реални акаунти към четири български брокера и при всичките мога да посоча и плюсове и минуси.Понеже се интересуваш конкретно за Бенчмарк и СТС ще ти кажа мнението ми за тези компании.
Бенчмарк:
Поръчките се изпълняват буквално на момента,рекотирането е сравнително рядко,спредовете са нормални,но понякога ги увеличават,например неделя вечер в 22ч,когато отворят пазара, спредовете може да са по-големи,но скоро се нормализират,суапите са много добри,особено за високодоходните валути,които се използват за carry trade ,например за дълга паундйена суапът е 3 пипса,докато на СТС е само 1пипс(все пак са габровци,да не забравяме ).Изборът на валутни инструменти и огромен,дето се казва от пиле млеко нема само,докато при СТС предлагат учудващо малко валутни двойки за реална търговия.Бенчмарк доскоро използваха две платформи - Бенчмарк Мини Трейдър и Бенчмарк Трейдър 2,първата вече не се ползва,така че търговията се води на Бенчмарк 2 - платформата е учудващо тежка,иска поне 512МB RAM (макар че работи и на 256 MB,но ше получиш сърбежи),но пък има достатъчно много екстри,които радват окото.Като друг недостатък на платформата (освен лакомията за компютърни ресурси) може да посоча графиките - сравнително оскъдни инструменти за чертане и някак си много неудобно се борави с тях,в това отношение платформата МТ4 е несравнимо по-добра.Друг недостатък е,че не може да отваряш позиции по-малки от 5к,което за трейдъри с акаунти под 5 000 долара е твърде рисковано дело.Като отношение към клиента мога да кажа,че са наистина на много високо ниво-нямам никакви забележки,сладури са отвсякъде (да не говорим за служителките им,още при влизане на бюрото виждаш една страхотна и много учтива дългокрака мадама,която само с поглед разгаря у теб желание да търгуваш).Предимство е и това,че в неделя отварят в 22ч,докато СТС отварят в 1 след полунощ,а дотогава често има много съществени движения,от които може да се възползваш.
СТС:
Поръчките се изпълняват по-бавно от Бенчмарк и при по-динамичен пазар не може да отработваш на ръка ,а само ако си сложил предварително лимити,но за сметка на това може да работиш с позиици от 1к,което е удобно за трейдъри с малки депозити.За платформата МТ4 няма какво да коментирам,просто най-добрата в света,няма конкуренция.Суапите на СТС са габровски,което прави безсмислена търговия от типа "carry trade".Като отношение към клиента са на достатъчно добро ниво,единствената ми забележка е че нямат възможност за чат-връзка(например на сайта на Бенчмарк има възможност да направиш такава чат-връзка ,а също и в платформата им има такава опция,което е супер удобно).
В заключение мога да ти препоръчам следното:
И двете компании са добри,но
-ако не търгуваш carry trade,интересуваш се само от основните валутни двойки,акаунтът ти е малък,разбираш от програмиранe и се интересуваш от Expert advisors,искаш да ползваш огромно изобилие от индикатори, тогава правилният избор е СТС.
-ако сумата ти е над 5000 (долара,евро или лева),търгуваш carry trade,интересуваш се от най-различни валутни двойки,не ти трябват автоматизирани търговски системи(каквито може да се прилагат в МТ4),обичаш да скалпираш,то правилният избор е Бенчмарк.
Здраевйте,за Бенчмарк-а,първата версия беше идеална,но я зартиха,оправдават се със Saxobank,беше супер и лека и графиките бяха идеални,а с новата версия-майка плаче.....
За първата версия рекотиране не съм получавал,но при излизане на важни новини котировката като пожълтее и може да продължи една две минути,гледаш как се променя и неможеш да вземеш участие.....
Другите наблюдения са ми от Делтасток.Допреди две години когато ти предложат нова котировка и ти се съгласиш независимо от последващата цена я изпълняваха дори и в голям за тях ощърб,да но нещата се промениха и сега изпълняват на предложената цена само ако е в твой ощърб.....иначе ти предлагат нова цена(старата)ти пак се съгласяваш и така добезкрай,докато ти се откажеш и накрая не ти изпълняват предложената от тях цена,а последната промяна от декември миналата година даже спряха и известяването с СМС за изпълнена лимитирана поръчка....
Абе какво да ти кажа,изглежда им станаха много чуждестранните клиенти и на българските обръщат все по-малко внимание.....
Успех.....
Не си прав за Делтите, Аз си получавам СМС при лимитирана и стоп поръчка и също така нямам оплаквания за рекотирането. Нямаш си и на идея какво могат чуждестранните брокери. Най - фрапиращият случай ми е бил със Саксо банк, където пуснах в секундата точно преди излизането на много силна данна за Великобритания и прибрах няколко хиляди в долари и специално ми се обади моя личен асистент от Саксо, който ми каза, че въпреки, че съм сключил на тая цена все пак тя не е била такава, а било грешка във софта и сделката е променена с 30 пипса в мой ущърб. Пак бях на + ама с малко. Прави си изводите.
Колеги,
Аз още се колебая към кой брокер да се прехвърля. Изборът ми засега е между Бенчмарк и СТС Финанс. Нека тези, които са при тях споделят позитивните и негативните си впечатления от техния сървиз.
Колега,много пъти тук са се коментирали различните брокери и винаги се стига до извода,че идеален брокер няма.Аз например имам реални акаунти към четири български брокера и при всичките мога да посоча и плюсове и минуси.Понеже се интересуваш конкретно за Бенчмарк и СТС ще ти кажа мнението ми за тези компании.
Бенчмарк:
Поръчките се изпълняват буквално на момента,рекотирането е сравнително рядко,спредовете са нормални,но понякога ги увеличават,например неделя вечер в 22ч,когато отворят пазара, спредовете може да са по-големи,но скоро се нормализират,суапите са много добри,особено за високодоходните валути,които се използват за carry trade ,например за дълга паундйена суапът е 3 пипса,докато на СТС е само 1пипс(все пак са габровци,да не забравяме ).Изборът на валутни инструменти и огромен,дето се казва от пиле млеко нема само,докато при СТС предлагат учудващо малко валутни двойки за реална търговия.Бенчмарк доскоро използваха две платформи - Бенчмарк Мини Трейдър и Бенчмарк Трейдър 2,първата вече не се ползва,така че търговията се води на Бенчмарк 2 - платформата е учудващо тежка,иска поне 512МB RAM (макар че работи и на 256 MB,но ше получиш сърбежи),но пък има достатъчно много екстри,които радват окото.Като друг недостатък на платформата (освен лакомията за компютърни ресурси) може да посоча графиките - сравнително оскъдни инструменти за чертане и някак си много неудобно се борави с тях,в това отношение платформата МТ4 е несравнимо по-добра.Друг недостатък е,че не може да отваряш позиции по-малки от 5к,което за трейдъри с акаунти под 5 000 долара е твърде рисковано дело.Като отношение към клиента мога да кажа,че са наистина на много високо ниво-нямам никакви забележки,сладури са отвсякъде (да не говорим за служителките им,още при влизане на бюрото виждаш една страхотна и много учтива дългокрака мадама,която само с поглед разгаря у теб желание да търгуваш).Предимство е и това,че в неделя отварят в 22ч,докато СТС отварят в 1 след полунощ,а дотогава често има много съществени движения,от които може да се възползваш.
СТС:
Поръчките се изпълняват по-бавно от Бенчмарк и при по-динамичен пазар не може да отработваш на ръка ,а само ако си сложил предварително лимити,но за сметка на това може да работиш с позиици от 1к,което е удобно за трейдъри с малки депозити.За платформата МТ4 няма какво да коментирам,просто най-добрата в света,няма конкуренция.Суапите на СТС са габровски,което прави безсмислена търговия от типа "carry trade".Като отношение към клиента са на достатъчно добро ниво,единствената ми забележка е че нямат възможност за чат-връзка(например на сайта на Бенчмарк има възможност да направиш такава чат-връзка ,а също и в платформата им има такава опция,което е супер удобно).
В заключение мога да ти препоръчам следното:
И двете компании са добри,но
-ако не търгуваш carry trade,интересуваш се само от основните валутни двойки,акаунтът ти е малък,разбираш от програмиранe и се интересуваш от Expert advisors,искаш да ползваш огромно изобилие от индикатори, тогава правилният избор е СТС.
-ако сумата ти е над 5000 (долара,евро или лева),търгуваш carry trade,интересуваш се от най-различни валутни двойки,не ти трябват автоматизирани търговски системи(каквито може да се прилагат в МТ4),обичаш да скалпираш,то правилният избор е Бенчмарк.
Здраевйте,за Бенчмарк-а,първата версия беше идеална,но я зартиха,оправдават се със Saxobank,беше супер и лека и графиките бяха идеални,а с новата версия-майка плаче.....
За първата версия рекотиране не съм получавал,но при излизане на важни новини котировката като пожълтее и може да продължи една две минути,гледаш как се променя и неможеш да вземеш участие.....
Другите наблюдения са ми от Делтасток.Допреди две години когато ти предложат нова котировка и ти се съгласиш независимо от последващата цена я изпълняваха дори и в голям за тях ощърб,да но нещата се промениха и сега изпълняват на предложената цена само ако е в твой ощърб.....иначе ти предлагат нова цена(старата)ти пак се съгласяваш и така добезкрай,докато ти се откажеш и накрая не ти изпълняват предложената от тях цена,а последната промяна от декември миналата година даже спряха и известяването с СМС за изпълнена лимитирана поръчка....
Абе какво да ти кажа,изглежда им станаха много чуждестранните клиенти и на българските обръщат все по-малко внимание.....
Успех.....
„Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
Джеси Ливърмор
Добра вечер колеги,
тази седмица ще чакам аз средносрочен връх за еврото - причини доста от фундаментални до технически през психологически.
Коко май ще се окаже прав и някъде към 1.49 ще обръщаме платната за сериозна корекция.Не мисля да се опитвам да ловя връх или дъно,а просто да се пусна по течението,когато видя достатъчно сигнали за започването на такава.Моментно имам дълги евра с първа цел 1.4750.
Гледам,че и фондовата борса и е време малко да коригира,което съвпада с виждането ми за високо-лихвените валути и като цяло керитата и от там кабела и еврото - мисля,че ще видим леко покачване,като най-силно ще е изразено то при еврото.
Имам дълги паунд/йена от 225.90 с 1-ва цел 230.40 и при преодоляване тест на 233.
В течение на седмицата естествено може да преразгледам нещата,но за сега това ми е планът.
Коментар