If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бенчмарк:
сладури са отвсякъде (да не говорим за служителките им,още при влизане на бюрото виждаш една страхотна и много учтива дългокрака мадама,която само с поглед разгаря у теб желание да търгуваш)
.............. често има много съществени движения,от които може да се възползваш.
8) Мога лично да го потвърдя!
Само там нямам реал!! При такава реклама, как да не притичам и до тях!! Само че не успях да проуча в детайли платформата им на демо. Прекалено съм ангажиран с друг бизнес, и вечер след втората ракия, ми се губят някой моменти(повечето!!).
http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от SС
Бенчмарк:
сладури са отвсякъде (да не говорим за служителките им,още при влизане на бюрото виждаш една страхотна и много учтива дългокрака мадама,която само с поглед разгаря у теб желание да търгуваш)
.............. често има много съществени движения,от които може да се възползваш.
Колеги,
Аз още се колебая към кой брокер да се прехвърля. Изборът ми засега е между Бенчмарк и СТС Финанс. Нека тези, които са при тях споделят позитивните и негативните си впечатления от техния сървиз.
Колега,много пъти тук са се коментирали различните брокери и винаги се стига до извода,че идеален брокер няма.Аз например имам реални акаунти към четири български брокера и при всичките мога да посоча и плюсове и минуси.Понеже се интересуваш конкретно за Бенчмарк и СТС ще ти кажа мнението ми за тези компании.
Бенчмарк:
Поръчките се изпълняват буквално на момента,рекотирането е сравнително рядко,спредовете са нормални,но понякога ги увеличават,например неделя вечер в 22ч,когато отворят пазара, спредовете може да са по-големи,но скоро се нормализират,суапите са много добри,особено за високодоходните валути,които се използват за carry trade ,например за дълга паундйена суапът е 3 пипса,докато на СТС е само 1пипс(все пак са габровци,да не забравяме ).Изборът на валутни инструменти и огромен,дето се казва от пиле млеко нема само,докато при СТС предлагат учудващо малко валутни двойки за реална търговия.Бенчмарк доскоро използваха две платформи - Бенчмарк Мини Трейдър и Бенчмарк Трейдър 2,първата вече не се ползва,така че търговията се води на Бенчмарк 2 - платформата е учудващо тежка,иска поне 512МB RAM (макар че работи и на 256 MB,но ше получиш сърбежи),но пък има достатъчно много екстри,които радват окото.Като друг недостатък на платформата (освен лакомията за компютърни ресурси) може да посоча графиките - сравнително оскъдни инструменти за чертане и някак си много неудобно се борави с тях,в това отношение платформата МТ4 е несравнимо по-добра.Друг недостатък е,че не може да отваряш позиции по-малки от 5к,което за трейдъри с акаунти под 5 000 долара е твърде рисковано дело.Като отношение към клиента мога да кажа,че са наистина на много високо ниво-нямам никакви забележки,сладури са отвсякъде (да не говорим за служителките им,още при влизане на бюрото виждаш една страхотна и много учтива дългокрака мадама,която само с поглед разгаря у теб желание да търгуваш).Предимство е и това,че в неделя отварят в 22ч,докато СТС отварят в 1 след полунощ,а дотогава често има много съществени движения,от които може да се възползваш.
СТС:
Поръчките се изпълняват по-бавно от Бенчмарк и при по-динамичен пазар не може да отработваш на ръка ,а само ако си сложил предварително лимити,но за сметка на това може да работиш с позиици от 1к,което е удобно за трейдъри с малки депозити.За платформата МТ4 няма какво да коментирам,просто най-добрата в света,няма конкуренция.Суапите на СТС са габровски,което прави безсмислена търговия от типа "carry trade".Като отношение към клиента са на достатъчно добро ниво,единствената ми забележка е че нямат възможност за чат-връзка(например на сайта на Бенчмарк има възможност да направиш такава чат-връзка ,а също и в платформата им има такава опция,което е супер удобно).
В заключение мога да ти препоръчам следното:
И двете компании са добри,но
-ако не търгуваш carry trade,интересуваш се само от основните валутни двойки,акаунтът ти е малък,разбираш от програмиранe и се интересуваш от Expert advisors,искаш да ползваш огромно изобилие от индикатори, тогава правилният избор е СТС.
-ако сумата ти е над 5000 (долара,евро или лева),търгуваш carry trade,интересуваш се от най-различни валутни двойки,не ти трябват автоматизирани търговски системи(каквито може да се прилагат в МТ4),обичаш да скалпираш,то правилният избор е Бенчмарк.
искам да питам две специфични неща за EFOCS на Еврофинанс, свързани с форекса:
Ако съм купил акции за сума X и имам съвсем малко кеш, но пък значителна сума Y - effective collateral, то ако правя FOREX търговия, колко ще е левъриджа, т.е. сделки на обем колко пъти по Y мога да правя.
Ако съм купил валутна двойка и я оставя за следващ ден как се изчисляват таксите - това е некаква тъмна мъгла?!
Колеги,
Аз още се колебая към кой брокер да се прехвърля. Изборът ми засега е между Бенчмарк и СТС Финанс. Нека тези, които са при тях споделят позитивните и негативните си впечатления от техния сървиз.
Не ти препоръчвам Бенчмарк - платформата им е много тежка и претрупана - много опции , но това бави същинската търговия !
Понякога трябва да чакаш по 5 мин. , за да се стартират всички приложения и ъпдейти ! И графиките им не са стабилни , а при
волативен пазар котировките им така се променят , че е невъзможно да направиш сделка или да излезеш от такава - дава ти "цената се
промени много , опитайте отново" ! За предпочитане е МТ4 на СТС -
много приятна платформа с удобни графики ! Аз съм доволен от тях !
При вноски и теглене също са много експедитивни ! Там работи едно
маце Гери - няма равна на себе си ! Успех !
Мда съгласен съм с мнението на колегата за Бенчмарк наистина платформата е доста тромава,поне на демото което можеш да пробваш ако искаш.За СТС също съм съгласен,единствено не ми допада филтрирането и малко бавничката като тикове платформа в сравнение с други брокери с които търгувам но това е бял кахър.
Колеги,
Не ти препоръчвам Бенчмарк - платформата им е много тежка и претрупана - много опции , но това бави същинската търговия !
Понякога трябва да чакаш по 5 мин. , за да се стартират всички приложения и ъпдейти ! И графиките им не са стабилни , а при
волативен пазар котировките им така се променят , че е невъзможно да направиш сделка или да излезеш от такава - дава ти "цената се
промени много , опитайте отново" ! За предпочитане е МТ4 на СТС -
много приятна платформа с удобни графики ! Аз съм доволен от тях !
При вноски и теглене също са много експедитивни ! Там работи едно
маце Гери - няма равна на себе си ! Успех !
Колеги,
за benchmark нямам наблюдения,но от никой от хората с които съм коментирал не съм чувал лоши отзиви за тях,за sts мога да кажа че са коректни,имат задоволително тесен спред/при основните валути/и винаги са на разположение при възникване на проблем....
ако те интересува повече питаи на лични....
успех
Колеги,
...намен ми тръгна от флаша и от Ц: то, но нямам реални котировки т.е. не тече нет към терминала т.е. няма връзка със сървъра им т.е. имам ограничение, а как да го махна без да ходя при админа?
Колега,както ти обяснява BNBB,в този случайса ти "орязали" портовете,но пак има начин да направиш връзка с MT4 сървъра и това става чрез използване на прокси (proxy) сървър:
1.Избираш меню Инструменти,оттам Настройки
2.В прозореца Настройки избираш Сървър и маркираш Разреши Прокси сървър
3.Натискаш бутона Прокси и в прозорчето прокси въвеждаш адреса на прокси сървъра и порта му във формат 200.65.0.25:80 тип HTTP,където 200.65.0.25 е адресът на сървъра а 80 е порта,който използва.Не трябва да забравяш да посочиш и типа на проксито,те са три типа - HTTP,SOCKS4,SOCKS5.След като въведеш тези данни, от бутона Тест проверяваш дали конкретният сървър работи и прави връзка към МТ4 сървъра.Сървърът 200.65.0.25:80,който ти дадох,е тип HTTP и при мен работи,понякога се налага и аз да го ползвам дори от вкъщи,така че пробвай го и ти,за да свикнеш с процедурите.
HTTP сървърите обикновено ползват портове 80 или 8080,докато SOCKS4 и SOCKS5 ползват най-различни портове,препоръчвам ти да опитваш HTTP проксита с порт 80,ето ти няколко линка,където може да взимаш адреси на безплатни прокси сървъри:
Разбира се,подобни листинги има много в нета,може да си потърсиш и други.Ако първият сървър,който пробваш не стане,пробваш следващия и така ,докато някой стане,знаеш с търпение и упоритост всичко се постига.Като недостатък ще посоча ,че връзката е малко по-бавна,но все пак може да се търгува в общи линии нормално.Това е ,надявам се дъ съм ти бил полезен,успехи!
благодаря много щр го пробвам
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от st10
Форексов Виждам че си тъп като галош , затова ще направя изключение да ти обясня факта , че когато е/$ направи движение $/BGN го повтаря но в обратна посока.По същия начин се движи и $/SEK , като изключим леките колебания , които се получават между euro/sek
От думите на такъв като теб не мога да се обидя. Познай защо
Корелацията между eur/usd и usd/bgn добре си я хванал! :lol: Нещо за златото не я обясни добре корелацията, но то мисленето не е лесно като писането Особено когато самото мислене липсва.
BNBB,виждам,че използваш ФЕ за анализа си,затова ще ти предложа и моята интерпретация,комбинирана с триъгълника и тренд линия.
С трите бежови стречки съм маркирал реперните точки,по които построявам ФЕ.Забелязва се,че ФЕ 100 се получават на ниво около 1.4860 ,оттам до 1.4900 (целта на триъгълника) се образува техническа зона на съпротива,която може да предизвика корекция до линията на тренда или по-дълбока такава до ФЕ 61,8,евентуално и до ФЕ 50 и ФЕ 32,8 или дори до трендлинията,показана на втората графика
Коментар