IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фене, аз мисля че от тук трябва да качим някъде до 109-110, принципно съм си сложил отметка на 107.48, мислих да отворя дълга някъде от тук 108.43 със 100п стоп и цел 109.97, но още се чеша по главата четох и Комертцовия анализ те мислят че 108 не е толкова здраво и очакват тест на 106.14 а дългосрочно говорят за 100.

Аз този спад в кери го чаках след 10-на дена евентуално Китайците да пуснат малко юана след срещата с Трише, и много ми се ще да корегираме

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
      zКОЛЕГИ, КЪДЕ СТЕ?
      долар/йен започва да ми намига т.е. нивата са интересни, но за съжаление в момента е доста рисково положението затова преди заемане на по-дълга там ще изкачам формиране на база...
      ..някъде около 108.05 минава тренда от април 95 през януари 05...канала от юли сочи 105.90 .... 76.4 от 101.65 е на 106.94 .... в дни като този защо не?......м/у другото, Гражданино, сложихте ли ентри продава на Кралицата парата на 2.0520?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4x4life
        В идеалния вариант би трябвало да изчакаме до затварянето в петък и ако цената е под 226(линията на раменете) и под 100сма - значи има пробив. До тогава обаче може да изпуснем същинското движение...
        Ще почакам да отвори дау и ако затвори на минус - това според мен е пробив. Ако е на плюс - корекция до не повече от 227(не съм сигурен за нивото!) и после пак надолу с много фигури, заради задействан H&S.

Някъкви мнения?
        това със затваряне под 226 би важало, ако гледаме линейната графика. Иначе, ако гледаме бар-графика, нивата са други и имайки предвид факта, че второто дъно е по-ниско от първото, фигурата спокойно може да премине в разширяващ се триъгълник, вместо в Г/Р. Това пък от своя страна може да ни доведе до един рейндж в продължение на още може би година, в случай, че не се преодолее неклинията.
        Безплатен обяд няма!

Коментар

• Моето мнение за паунд / йена е , че трябва да се отиграе с опции . Едно е ясно че ще има волатилност , което е идеално за покупка на пут и кол опция. въпросът е , че тези , които се предлагат не можеш да ги упражниш по всяко време и минималната сума , която трябва да вкараш е около 600 лева , което не е толкова много , ама на мен ми е 60 % от сметката . Виж ако имаш портфейл от акции една пут опция е идеална (заради корелацията). Чудно ми е защо нашите фондове не хеджираха с пут опции в паунд йена от нива 240 . Сега нямаше да търпят почти никакви загуби(особено има един фонд, който е формиран само на база корелации)

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
            Те трейлинг стоповете са ефективни, ако са на разстояние 100-150 пипа от цената... иначе гърмат яко... То иаз ги ползвах, нооо...
            Няма никаква логика да се слага трейлинг на някакво фиксирано количество пипсове от текущото ниво!

Коко, съгласен съм за паунд/йена. Трябва ни ниво под 219.35, за да активираме ГСЗ Но едни такива нива биха сложили край на кери-трайда, бате Хос да му мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
              Първоначално изпратено от 4x4life
              Първоначално изпратено от denislav_iliev
              Проблемът ми тези дни беше , че не чаках да се пробият конфигурациите , а влизах преди да са започнали движенията

В тази връзка, дали паунд/хена проби H&S което се е оформило на седмична?!?
              Според мен не - ходът до 219 иска по-ниски нива - линията на двата крака ако падне чак тогава
              Коко, и на мен ми се струва, че ще има корекция(по ред причини), но не съм сигурен в анализа си. Днес очаквах да опит за към 233, но май новините бурнаха надолу(голям търговски излишък в Япония и 7-2 MPC от Британия), съответно то взе че би предните три дъна(224)!

При корекция, до къде смяташ че ще качим?
              Успех

Коментар

• В идеалния вариант би трябвало да изчакаме до затварянето в петък и ако цената е под 226(линията на раменете) и под 100сма - значи има пробив. До тогава обаче може да изпуснем същинското движение...
                Ще почакам да отвори дау и ако затвори на минус - това според мен е пробив. Ако е на плюс - корекция до не повече от 227(не съм сигурен за нивото!) и после пак надолу с много фигури, заради задействан H&S.

Някъкви мнения?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4x4life
                  Първоначално изпратено от denislav_iliev
                  Проблемът ми тези дни беше , че не чаках да се пробият конфигурациите , а влизах преди да са започнали движенията

Според мен не - ходът до 219 иска по-ниски нива - линията на двата крака ако падне чак тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от denislav_iliev
                    Хапи , напълно си права. Това казвам и аз . Не съм търгувал повече от 4 месеца и имам желание да изтъргувам целия пазар . По принцип повече от 3-4 сделки в седмицата нямам , а сега правя по толкова на ден , но преосмислям доста неща и се надявам резултатите да се подобрят. Основно отигравам 123 формация, двоен връх дъно, Ц вълни или трети вълни. Проблемът ми тези дни беше , че не чаках да се пробият конфигурациите , а влизах преди да са започнали движенията
                    Много е хубаво, че знаеш, къде е проблема. Сега остава да събереш сили, за да го решиш - да спазваш дисциплина - най-трудната част. Но пък поне се убеждаваш, че трябва да се изчаква пълното завършване на формацията - каквато и да е тя (е, има и изключения, но тях ще ги хванеш след определено време опит).

Пожелавам ти късмет!
                    Безплатен обяд няма!

Коментар

Коментар

• Хапи , напълно си права. Това казвам и аз . Не съм търгувал повече от 4 месеца и имам желание да изтъргувам целия пазар . По принцип повече от 3-4 сделки в седмицата нямам , а сега правя по толкова на ден , но преосмислям доста неща и се надявам резултатите да се подобрят. Основно отигравам 123 формация, двоен връх дъно, Ц вълни или трети вълни. Проблемът ми тези дни беше , че не чаках да се пробият конфигурациите , а влизах преди да са започнали движенията

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967
                          Първоначално изпратено от Happy68
                          Дениславе, не искам да ти се бъркам, ама толкова много стопове не са ли сигнал, че нещо в системата куца?
                          По скоро мисля че защото бяхме в рейндж. Особенно ако си играл А$ до тази сутрин където от 2 седмици няма никакво серизно дижение вярвам че ти е ударил всичките стопове....
                          Те трейлинг стоповете са ефективни, ако са на разстояние 100-150 пипа от цената... иначе гърмат яко... То иаз ги ползвах, нооо...
                          From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                          България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                            Дениславе, не искам да ти се бъркам, ама толкова много стопове не са ли сигнал, че нещо в системата куца?
                            По скоро мисля че защото бяхме в рейндж. Особенно ако си играл А$ до тази сутрин където от 2 седмици няма никакво серизно дижение вярвам че ти е ударил всичките стопове....

Коментар

Първоначално изпратено от koko
                              Доларкад има триъгалник който е по вероятно да бие нагоре и да изкара цел около 1.00
                              Wидях го и аз тоя триъгълник,
                              ама по вероятен за мен беше другият сценарий стопа ми е на 5-6 пипа от тук. В еур/ауд имам дълга от 1.6595 и засега само тя ми покрива загубите.
                              равносметката ми за 2 седмици трейдинг е (-2,5 %) Напука се да ми избива стоповете(добре че ги има)
                              Успех
                              Триъгълника май беше пробит ся сме за нагоре според мен

Коментар

Първоначално изпратено от koko
                                Доларкад има триъгалник който е по вероятно да бие нагоре и да изкара цел около 1.00
                                Wидях го и аз тоя триъгълник,
                                ама по вероятен за мен беше другият сценарий стопа ми е на 5-6 пипа от тук. В еур/ауд имам дълга от 1.6595 и засега само тя ми покрива загубите.
                                равносметката ми за 2 седмици трейдинг е (-2,5 %) Напука се да ми избива стоповете(добре че ги има)
                                Успех
                                Безплатен обяд няма!

Коментар

Working...
                                X