Първоначално изпратено от kritelin
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.28
Collapse
Заключена.
X
X
-
O, MA е най якия индикатор. Аз не използвам почти нищо друго. В смисъл от вградените индикатори. Иначе си имам и мои си разработки. Последния ми експерт използва само МА-та и макар и да е простичък на бектест със 10%риск за 1 година докарва 24000% доход.
(500->120000)
Още малко ми остана да доработя по него (най вероятно ще му вкарам още някое друго МА) и другата седмица го пускам на реалната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjul[
При златото тренда от 680 към 830 какви подкрепи и съпротиви имаше? Никакви :lol: Просто си отцепи нагоре 150 долара над всички възможни МА. Какво правиме тогава, как определяме съпротива и подкрепа с МА?
При еврото от 3500 какви подкрепи имаше? Пере нагоре и тва е.
материалът няма сектантски характер и няма за цел да убеждава никого да ползва МА като подкрепа или съпротива! ..
Коментар
-
МА е постфактум. А върху МА се градят 99% от всички останали индикатори! Така че хазартния елемент преобладава. Останалото е анализ на фундамента. Но фундамента работи само при ИЗНЕНАДИ!!! Така че залагайте предимно на изненадите в тиража! Единствения шанс да спечелите!!!!!!!!!!!!!!!!!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от Happy68Е нали и аз това казвах, че във форекса трендовете са много по-бързи и няма време за отиграване на МА. Но, примерно , ако слезеш на долния таймфрейм ще го отиграеш. Но пък в тези примери, за късмет има и подкрепи - за това обикновено служи 20 ема (форексов да мълчи и да не пита защо 20).
Ето - еврото - на дневна през октомври имаш две възможности за включване (за 4ч няма да говорим)
Златото - като гледам същата работа
Няма смисъл да спорим. Това е много субективен елемент. Нека всеки използва това, което му е удобно и е УБЕДЕН в продуктивността му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Happy68Е то тука няма нищо за филтриране. Дай някой случай, в който става издънка.Ама го тествам от снощи и съм направил шест сделки с по фиксиран лимит 8 пипса и стоп 8 пипса. Но определено тука има и голяма доза късмет.
Иначе съотношението риск/загуба е 50/50. Но пък идеята е с дивергенциите да филтрирам фалшивите сигнали. РСИ-то на минутна в тази система е неприложимо. Затова искам поне още един осцилатор да има на екрана, който да работи ефективно.
Забравих да кажа че задължително се следи при влизане какъв е ъгълът на ЕМА-та. Така можеш да прецениш до колко трендът има сила да изпълни целите.
Не на последно място да добавя, че сделките съм ги правил през европейската сесия в часовете 9,30 - 10,30 и 14,00 - 16,30. Прави ми впечатление че тогава има най-голяма успеваемост. В другите часове май-няма смисъл да се търгува по тази система. !!!!
Кажете си мнението колеги!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Happy68Първоначално изпратено от BNBBУау, гледам и не вервам на очите си. Тук разпалено коментират МА.
Значи аз в съответствие с идеята ми да търгувам само на скалп какво правя. На 1мин следя 10,20 ЕМА и 60SMA. Дават добри сигнали особено когато има пробив на 60SMA. Просто се следи по-главен тренд на минутна и се гледа кога е най-удачно да се купува или продава при пробив на 60-ката. Това когато имаш време да кесиш пред монитора. Иначе идеята ми е да търгувам в интервала 9,30 и 10,30. Там ако нямаш сигнал по 60-цата се водя по тренда на двете малки ЕМИ. Нещо такова, ама сега го тествам на демо и засега резултатите са добри. А и да добавя - търся движения и цели за не повече от 10 пойнта.
Само че се чудя как да филтрирам сигналите. РСИ-то на минутна дава много фалш сигнали, остава МАКД. Но като че ли трябва още нещо да се добави в манджата. Идеи?
Просто се следи в по-обобщен вариант успява ли да пробие SMA. Ако не успява а и всички линии дават надолу и имате потвръждение от МАКД вървете по тренда. За стоп виждате къде съм ги насложил, стоп отметки съм сложил и на дивергенциите, които потвръждават. А иначе ако стопът над 60 се издъни, там е добре да се влиза с обратно движение, защото там където е пробило 60 SMA винаги ви изкарва поне десетина пойнта. Нещо такова, но нали ви казвам че като че ли трябва още нещо да се добави към системата. Чудя се какво. Не претендирам че това са най-удачните настройки на пълзящите средни. Затова очаквам идеи и препоръки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BNBBУау, гледам и не вервам на очите си. Тук разпалено коментират МА.
Значи аз в съответствие с идеята ми да търгувам само на скалп какво правя. На 1мин следя 10,20 ЕМА и 60SMA. Дават добри сигнали особено когато има пробив на 60SMA. Просто се следи по-главен тренд на минутна и се гледа кога е най-удачно да се купува или продава при пробив на 60-ката. Това когато имаш време да кесиш пред монитора. Иначе идеята ми е да търгувам в интервала 9,30 и 10,30. Там ако нямаш сигнал по 60-цата се водя по тренда на двете малки ЕМИ. Нещо такова, ама сега го тествам на демо и засега резултатите са добри. А и да добавя - търся движения и цели за не повече от 10 пойнта.
Само че се чудя как да филтрирам сигналите. РСИ-то на минутна дава много фалш сигнали, остава МАКД. Но като че ли трябва още нещо да се добави в манджата. Идеи?Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Уау, гледам и не вервам на очите си. Тук разпалено коментират МА.
Само че се чудя как да филтрирам сигналите. РСИ-то на минутна дава много фалш сигнали, остава МАКД. Но като че ли трябва още нещо да се добави в манджата. Идеи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulЗа съпротиви и подкрепи на мен ми харесват фиботата. Евентуално и психологическите граници са добри. Пример еврото с 1.40 и 1.50 и златото в петък с $900 :lol:който го може де
Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Форекс ФорексовИ какво е самото значение на точка, която е усреднена стойност от n на брой предишни периоди?
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Happy68Е, недей така, колегаИма модели за отиграване на пробив, на подкрепа/съпротива и за тренд. Макар че, по мое мнение, във форекса второто е много ненадеждно. Докато се изчака отиване до ма и той тренда свършил. Но то пък си зависи от комбинацията на таймфреймовете. Лично мнение.
При еврото от 3500 какви подкрепи имаше? Пере нагоре и тва е.).
Ето - еврото - на дневна през октомври имаш две възможности за включване (за 4ч няма да говорим)
Златото - като гледам същата работа
Няма смисъл да спорим. Това е много субективен елемент. Нека всеки използва това, което му е удобно и е УБЕДЕН в продуктивността му.Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от the fan*логиката
Аз търся емпирично доказателство, че примерно усреднената стойност от затварянията (при МА по клоуз) на последните 21, 55 или 200 бара дефинира НЕЩО въобще ??? Каква е разликата между СМА 200 и СМА 300? Защо нивото на едната се взема за важно, а другата не се използва въобще? И какво е самото значение на точка, която е усреднена стойност от n на брой предишни периоди?
Въпроси без отговори.
Който мисли да ме пита как търгувам да знае че трябва да излизам
Коментар
Коментар