If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Форекс мастера е прав до някъде защото скалпирането е добро но ако знаеш предварително че ще стане а именно с тези показвания на заявките иначе си е тото поради факта че ние никога няма да ги видим. а и не забравяйте че един наш лот ако е 100 000 на м/у банковия 1лот=10 милиона.
има техники за скалп които дават много добри резултати. Пробвай системата на Линда Рашке. Условието за скалп е да има силна валотилност на минутните графики. за входа гледаш индикаторите.
на ясно съм с тези системи но не съм привърженик.самият факт че проповядват вход за скалп по индикатор не ми харесва защото индикатора показва постфактума на цената и в повечето случаи вече си закъснял.НО и не ги отричам.просто не са ми присърце за мен една правилна сделка е в рамките на 15 - 30+ дни.не знам при вас как е .
Не е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
Форекс мастера е прав до някъде защото скалпирането е добро но ако знаеш предварително че ще стане а именно с тези показвания на заявките иначе си е тото поради факта че ние никога няма да ги видим. а и не забравяйте че един наш лот ако е 100 000 на м/у банковия 1лот=10 милиона.
има техники за скалп които дават много добри резултати. Пробвай системата на Линда Рашке. Условието за скалп е да има силна валотилност на минутните графики. за входа гледаш индикаторите.
затова според мен техниката на Рукито е най печеливша. Хващаш едно силно движение с повече лотове и къс стоп прибираш 30 пипа
Напротив, чунчо! Точно затова такава техника е самоубийство.... Явно не си разбрал от статията че именно големите поръчки на дребните инвеститори най-лесно се ловят и съответно системата най-лесно ги преварва с огледална сделка.
А като казваш големи поръчки 30 или 50 лота според теб голяма поръчка ли е?
затова според мен техниката на Рукито е най печеливша. Хващаш едно силно движение с повече лотове и къс стоп прибираш 30 пипа
Напротив, чунчо! Точно затова такава техника е самоубийство.... Явно не си разбрал от статията че именно големите поръчки на дребните инвеститори най-лесно се ловят и съответно системата най-лесно ги преварва с огледална сделка.
в статията става въпрос за поръчки за милони
Не е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
Ако 1 лот е 100 000 е голяма, ако е 1 лот е 1000 тогава е малка.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Ето нещичко за охлаждане на страстите и да ви направи по предпазливи и разумни.
Възможности
При високочестотната търговия (High-frequency trading-HFT) сложни алгоритми търсят възможности, невидими за средния инвеститор. Те засичат мимолетна цена или сложна комбинация от сделки, след което прибират печалби със серия от действия, извършени за изключително кратко време. Състезанието за скорост е изключително сериозно. Фирми като Goldman Sachs се опитват да поставят компютрите си възможно най-близо дори физически до борсовите сървъри, да направят сделките мигновени.
HFT системи
HFT системите правят малки печалби на всяка сделка, така че трябва да извършват милиони операции. Това може да изглежда положително, защото теоретично изглаждат неефективностите на пазара. HFT компютрите може да засекат голяма поръчка за акции, като на взаимен фонд, дори когато те се опитват да я прикрият. HFT системата тогава изкупува акцията преди поръчката на фонда да е изпълнена. В крайна сметка фондът плаща по-висока цена на акция, а HFT системата прибира разликата. И това не е незаконно. Колко струва това на фондовете, не е ясно, но проучване оценява, че HFT системите са направили около 21 млрд. USD миналата година - повечето от което за сметка на взаимните фондове. HFT търговията дори изглежда още по-нечестна, когато е използвана в комбинация с т.нар. flash поръчка - показване на неизпълнените поръчки на избрани инвеститори. Тази услуга съществува, защото през последните години нови борсови оператори се борят за пазарен дял от лидерите New York Stock Exchange и Nasdaq. За да спечелят търговски обем, те предлагат на големи клиенти нещо, което да ги привлече - flash поръчките.
Поръчки
По-малките борси трябва прехвърлят големите поръчки към основните оператори, ако не може да ги изпълнят. За да избегнат това, те показват тези поръчки на големи клиенти за по-малко от половин секунда, надявайки се тези големи играчи да помогнат да се изпълни, поделяйки разхода с малката борса. Но това също дава на инсайдъра предварителен поглед върху цената, който вие никога няма да видите. Това става за част от секундата, но HFT системите реагират мигновено.Като сканират по този начин пазара всяка милисекунда, добрите HFT системи може да отчетат цялостното търсене и предлагане за дадена акция. Когато системата види flash поръчка за покупка, като знае, че има ограничено предлагане, HFT ще изкупи книжата преди самата поръчка. След това, разбира се, ще продаде акцията на печалба.
Анон Върни се малко назад и прочети за какво дискутирахме преди 2 дни. ето за това става въпрос. още като си купиш лотовете и си загинал героиски.(сървърите са ти взели мярка) затова според мен техниката на Рукито е най печеливша. Хващаш едно силно движение с повече лотове и къс стоп прибираш 30 пипа с 2 /3 и с другите каквото стане. А фундамента от манипулирани данни и най вече с изтекла давност е трудно да се анализира. Ако успееш да го усетиш то шанса да влезеш в правилната посока е малък. Става, но трябва да имаш колям капитал здрави нерви и да висиш по цял ден на компа.
Моля.
Мама, кажи ми защо като допускаш че еврото ще е за даун, търсиш дълги в евройена?
Ако се изпълнят и двете доларйена трябва да хвръкне?
Аз търгувам предимно техника, въпреки, че се стремя да пречупвам през плоския си мозък всичката информация, която акомулирам. Освен това, моето очакване е за силен долар, а съотношениети на евро-йена е отделен въпрос. Ако бях декларирал, че очаквам еврото да пада, това е друга тема (а и направих изказване за уп при евро-франк, което не се случва за сега). Още един аргумент-очаквам индексите да падат, а долара в последните месеци оформи обратна корелация с тях и в контекста на мнението ми, че тази криза в САЩ е дефлационна, логиката ми се връзва. Отделен въпрос е дали е вярна.
P.S. За евро-йена дългосрочното ми виждане е за надолу, но преди това мисля, че трябва да видим още малко нагоре, заради триъгълника, за който споменах. Въпреки, че вече боднахме горната линия и условията за даун са изпълнени, на мен ми изглежда недовършено.
Ако трета вълна пробие дъното на 4та при 78-80, е/д ще пада дълго.
То не може само с вълни /ядене/, трябва и малко фундамент /ъкъл/!
Много централни банки, държавни мегафондове и безчет частни хедж фондове чакат с нетърпение на опашката... Само тръпнат в очакване доларът малко да се засили за да диверсифицират валутните си резерви - от долари в евро и йени!!!
Ми аз явно само на яденето наблягам. Сигурно за това съм толкоз дебел.
А в спорове за фундамента, няма да навлизам, нито съм специалист, нито имам желание да пиша романи тука.
Успех ти желая!
P.S. На мен ми трябва движение, за да изкарвам пари и не ме вълнува особено в коя посока е.
Ако трета вълна пробие дъното на 4та при 78-80, е/д ще пада дълго.
То не може само с вълни /ядене/, трябва и малко фундамент /ъкъл/! Много централни банки, държавни мегафондове и безчет частни хедж фондове чакат с нетърпение на опашката... Само тръпнат в очакване доларът малко да се засили за да диверсифицират валутните си резерви - от долари в евро и йени!!!
Браво!!!!
Честит ми рожден ден комарджии!
ЧРД матеосф.
Относно моя коментар... Имай предвид, че той е за по-дълъг срок! Краткосрочно очаквам долара да се засили и да отнесе доста от по-нетърпеливите бичи глави....
mateosf здраве и късмет от мен. И влагаи паричките в красиви спомени защото това са само едни хартиики. сега по темата. Новите ни братя Хамериканците точно това чакат, да диверсифицират валутните си резерви - от долари в евро и йени и да засилят долара, да да им го натъкнат както трябва.
Коментар