IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - архив до 21.10.11

Collapse
Заключена.
X
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
    като гледам анимацията ми прави впечатление ще Антарктида почти винаги стои на полюса, т.е. от време оно климата е суров-шанс за развитие на смислен живот почти никакъв. При северния полюс нещата са точно обратните.
    За мечките защо са навсякъде .... не знам.
    Ами това точно казвам - Не разстоянието е проблем, а КЛИМАТА.
    Не знам подкрепяш ли мнението ми или не. Та се чудя дали и с теб да споря.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ти ако си ехидна, аз съм човек!!!!
      Кажи къде само няма постоянно заселени хора.

Не се пробвай да си връщаш за незнанието отпреди малко.
      Фибо-мибо-грънци....

Коментар

• Първоначално изпратено от Пенчев Разгледай мнение
        Анончо,анончо/малката начална буква не е грешка/-защо човекът не бил заселил Антарктида?
        А защо ехидната не е заселила Европа?
        Ти ако си ехидна, аз съм човек!!!!
        Кажи къде само няма постоянно заселени хора.

Коментар

• Анончо,анончо/малката начална буква не е грешка/-защо човекът не бил заселил Антарктида?
          А защо ехидната не е заселила Европа?
          Фибо-мибо-грънци....

Коментар

Добре де - защо има мечки на почти всички континенти, пък няма нито един вид в Антарктида? Много рано се е отцепила от Гондвана ли?
            като гледам анимацията ми прави впечатление ще Антарктида почти винаги стои на полюса, т.е. от време оно климата е суров-шанс за развитие на смислен живот почти никакъв. При северния полюс нещата са точно обратните.
            За мечките защо са навсякъде .... не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
              в антарктида живеят и бознайници
              мързи ме да се ровя но засега се сещам за тюлените
              мечките спокойно могат да се хранят с тях
              изобщо това е едно от най издръжливите животни и издържа на жестоки условия
              ловува и под вода

да не говориме 4е ако антарктида не беше остров щеше да е още по разнообразно менюто за ме4ките
              Ами чети бе човек. Сега Пазарът както казват е муден и има време за четене.
              кажи, ако беше мечка, какво от долното меню би си хапнал:
              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B8%D0%B4%D0%B0

Флора и фауна [редактиране]
              Основна статия: Антарктическа екозона

Известни са над 200 вида лишеи, срещащи се в Антарктида

Императорски пингвини в морето Рос
              Климатът на Антарктида не благоприятства развитието на растителността. Съчетанието от отрицателни температури, бедни почви и отсъствие на влага и слънчева светлина ограничават растежа на растенията. В резултат на това растителния живот се ограничава главно до листнати и чернодробни мъхове. Автотрофното съобщество се състои главно от протисти, а флората - предимно от лишеи, бриофити, водорасли и гъби. Растежът обикновено протича през лятото в продължение на едва няколко седмици.
              На континента се срещат над 200 вида лишеи, около 50 вида бриофити, 700 вида водорасли, повечето от тях фитопланктон. Многоцветните снежни и диатомови водорасли са особено изобилни в крайбрежните райони през летния сезон. На Антарктическия полуостров растат и два вида покритосеменни растения - многогодишна антарктическа пластица (Deschampsia antarctica) и Colobanthus quitensis.[10] През последните години са открити няколко форми на древни бактерии, оцелели във вътрешността на антарктически ледници.[11]
              В Антарктида живеят ограничен брой сухоземни гръбначни.[12] Безгръбначните включват микроскопични акари, като Alaskozetes antarcticus, пухояди, кръгли червеи, бавноходки, ротифери, крил, колемболи. Нелетящата муха Belgica antarctica, достигаща дължина 6 mm, е най-едрото изцяло сухоземно животно в Антарктида[13]
              По крайбрежието на Антарктида живеят множество морски животни, които пряко или непряко разчитат за съществуването си на фитопланктона. Антарктическата морска фауна включва пингвини, сини китове, косатки, колосални калмари, перконоги. Императорският пингвин е единственият вид, който се размножава в Антарктида през зимата, а пингвинът на Адели е най-южно гнездящият вид.

КОСАТКИТЕ са във водата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                Формирането на континентите http://www.youtube.com/watch?v=AOXn0...eature=related за мен обяснява, защо долу няма мечки ... извън вица.
                Добре де - защо има мечки на почти всички континенти, пък няма нито един вид в Антарктида? Много рано се е отцепила от Гондвана ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                  Ей браво. за една тройка толкова приказки. Ти да не ни изпитваш за професори?
                  добре че пазара е муден
                  днес фундамента е добър но подозирам 4е изказването на фед може да държи и днес

Коментар

КЛИМАТИЧНИ ОСОБЕНОСТИ - средна надморска височина 3000 м. (2500 м от тях са лед) т.е.малко кислород, съответно неподходяща кислородна среда за топлокръвни животни. Почти пълна липса на сезони. Няма топли течения, каквото е Гълфстрийм за Северния полюс. Много по-ниски температури от тези на Северния полюс. И още и още......
                    Тези условия не позволяват да се изгради хранителна верига, а мечките са на върха й в една нормална биосфера. Дори и да се хранят с императорски пингвини (единствените, които гнездят и мътят там), за малките мечета няма да има поне 3 месеца лято, за да укрепнат и оцелеят. А и пингвините са на сушата не повече от 3 месеца. Останалите 9месеца?!?!
                    В моретата около Антарктида има доста косатки и мечките не могат до оцелеят с морски улов.
                    Шансът на белите мечки на Северния полюс е, че на акулите не им понася толкова студена вода. Стане ли там с 5-6 гардуса по-топло и гледай как Грейт Уайт ще схруска Грейт Беър.
                    Това е съвсем на пръв прочит.
                    в антарктида живеят и бознайници
                    мързи ме да се ровя но засега се сещам за тюлените
                    мечките спокойно могат да се хранят с тях
                    изобщо това е едно от най издръжливите животни и издържа на жестоки условия
                    ловува и под вода

да не говориме 4е ако антарктида не беше остров щеше да е още по разнообразно менюто за ме4ките

Коментар

• Формирането на континентите http://www.youtube.com/watch?v=AOXn0...eature=related за мен обяснява, защо долу няма мечки ... извън вица.

Коментар

за ядене винаги има къде и какво

лъвовете защо не се преселят в южна америка или австралия - със сигурност ще има какво да ядат и как да оцелеят
                        пак стои въпроса с невъзможността за преселване
                        затова всеки отделен с вода континент си има специфични видове
                        Ей браво. за една тройка толкова приказки. Ти да не ни изпитваш за професори?

Коментар

какви са проблемите?
                          КЛИМАТИЧНИ ОСОБЕНОСТИ - средна надморска височина 3000 м. (2500 м от тях са лед) т.е.малко кислород, съответно неподходяща кислородна среда за топлокръвни животни. Почти пълна липса на сезони. Няма топли течения, каквото е Гълфстрийм за Северния полюс. Много по-ниски температури от тези на Северния полюс. И още и още......
                          Тези условия не позволяват да се изгради хранителна верига, а мечките са на върха й в една нормална екосистема. Дори и да се хранят с императорски пингвини (единствените, които гнездят и мътят там), за малките мечета няма да има поне 3 месеца лято, за да укрепнат и оцелеят. А и пингвините са на сушата не повече от 3 месеца. Останалите 9месеца?!?!
                          В моретата около Антарктида има доста косатки и мечките не могат до оцелеят с морски улов.
                          Шансът на белите мечки на Северния полюс е, че на акулите не им понася толкова студена вода. Стане ли там с 5-6 гардуса по-топло и гледай как Грейт Уайт ще схруска Грейт Беър.
                          Това е съвсем на пръв прочит.
                          Last edited by anon6706; 01.09.2011, 22:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                            И какво общо има острова с това? То и Исландия е остров Такива са ти и анализите! ако не е остров ще е купчина лед като северния полюс. Проблема е дали има достатъчно храна и дали са могли да попаднат там.
                            ами нали точно това обяснявам бе тъпчо

на едно и също мнение сме и даже не можеш и да го усетиш това

Коментар

пробелма е 4е не могат да стигнат до този остров
                              изобщо не казвам 4е ще е проблем да живеят там ако първона4ално са се появили на този остров
                              слушаш ли избщо какво говоря?
                              И какво общо има острова с това? То и Исландия е остров Такива са ти и анализите! ако не е остров ще е купчина лед като северния полюс. Проблема е дали има достатъчно храна и дали са могли да попаднат там.

Коментар

• ....

за ядене винаги има къде и какво

лъвовете защо не се преселят в южна америка или австралия - със сигурност ще има какво да ядат и как да оцелеят
                                пак стои въпроса с невъзможността за преселване
                                затова всеки отделен с вода континент си има специфични видове

Коментар

Working...
                                X