Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеJulius, както вече казах, от малкото мислещи си, но и ти понякога влагаш лични емоции при инвестиционните решения или мнения, а това е много вредно. Сега ще го обясня още веднъж: Нищо не се е променило във фундаментален план за 2 дни - и с 500 долара да падне, пак нищо няма да се променило. Обясних го няколко пъти назад в темата, ако искаш си го изрови, че смятам сегашният ръст (като скорост, а не като посока) за твърде рязък и опасен и логичното (корекция) се случи. При златото, както съм го обяснявал поне 1000 пъти, има супер много политика и сега се случва едно много интерсно съчетание: от една страна натиск на златото от страна на спекулантите и удряне на стопове надолу, което засилва още повече лавината и луди усилия от страна на ЦБ да не допуснат истерия сред населението за злато и да докажат, че то е балон, който ще се спука. Още веднъж ще повторя и друго мое мнение, а именно, че златото няма как да стане световна валута, докато огромни количества от него се намират в мангалите - докато не се преразпределят, няма как да стане. И последно по темата - огромната част от вас продъ;жава да си мисля, че златото е комодити или етф, а не валута - да, златото не е ракета тип гугъл или майкрософт, които пък са си типични дирижабли тръгнали от нищото, то има една основна функция, а именно ВИНАГИ ДА ИМА СТОЙНОСТ. Това не го може никоя друга стока/услуга/продукт на планетата. Нито една!!!! Затова и аз проблеми няма - имам физическо злато в един не особено голям процент от активите ми и съм подготвен за евентуалният разпад на сегашната система (вероятност - 1%). и тъй като не малко хора мислят като мен,.физическото злато расте, а борбата, която наистина е безмилостно жестока е мнозинството да не започне да мисли като мен.
що си мисля, че не е точно така ..ама нейсе. а диамантите и скъпоценните камъни къде ги сложи ... и те се неподвластни на времето..за черното злато нема да те питам... ама няма лошо да си фаворизираш златото, но не се изказвай като селския идиот..... Ти как го виждаш в едно бъдеще време да се разплащаме в злато ..а ? дали ще е възможно...
Коментар
-
По дяволите ,защо банките натрупват това злато щом няма стойност ,да натрупват диаманти например ...Защо без да се е променило нищо в света ,дори една искрица на подем ,стана масово търгуване на книга и срив на златото ...
Така ,вече виждам прогнози ,които ще си позволя да цитирам след месецДа си кажа и аз -възстановяване до първия учебен ден .След месец септември -кота 2000 .Обема изтъргуван за два дни ,ще се смели до седмица -две ,и тъй като най-добрите активи са металите ....Моля мечките с голям опит ,да прогнозират цената на златото за първия учебен ден .Тази прогноза тогава да бъде сверена , с оглед поне сверка на мирогледа на даващия такава (важи и за мен ,какво си мислите
)
Призовавам модератора да открие тема -прогнозна цена на златото за първия учебен ден ,както и да отчете сензитивните способности на всеки дал прогноза .Благодаря за вниманието
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеголямо изказване !!! обра точките на публиката
недей да ръсиш такива бисери че само ше ти се смеят хората
Коментар
-
Според мен още е много рано за "Bull Trap". Бул-Трапа не идва няколко дни след спада от абсолютния връх. Сега ще има спад, който като се успокои за 1-2-3 седмици ще оформи, т.н. Bull Trap. Aз лично мисля, че той ще е на нива между 1500-1600 $. Но нека изчакаме и ще видим.
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеВ момента има голяма вероятност да се получи "бул трап" ! Някой от хората които имат дълги позиции със средна цена над текущата ЩЕ добавят за да си подобрят СРЕДНАТА. Други ЩЕ купуват на тези цени (и на по ниски ако падне още) защото смятат че ще има нов връх. Идеята че ако цената не успее на направи нов връх и направи ново ДЪНО , тогава ще има ГОЛЯЯЯЯМО пропадане.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнениеЗнаеш ли аз какво си мисля?
Мисля, че всъщност ти си този, на който емоциите пречат да решенията. Аз лично съм на светлинни години от златото - нито търгувам с него, нито имам намерение да го правя. Просто нямаме допирни точки. И изобщо не съм съгласен, че златото ВИНАГИ ИМА СТОЙНОСТ! Колкото имат хартиените пари, толкова има и то!
Интересно ми е къде точно я видя тая неговата ВЕЧНА СТОЙНОСТ?
недей да ръсиш такива бисери че само ше ти се смеят хората
Коментар
-
В момента има голяма вероятност да се получи "бул трап" ! Някой от хората които имат дълги позиции със средна цена над текущата ЩЕ добавят за да си подобрят СРЕДНАТА. Други ЩЕ купуват на тези цени (и на по ниски ако падне още) защото смятат че ще има нов връх. Идеята че ако цената не успее на направи нов връх и направи ново ДЪНО , тогава ще има ГОЛЯЯЯЯМО пропадане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеJulius, както вече казах, от малкото мислещи си, но и ти понякога влагаш лични емоции при инвестиционните решения или мнения, а това е много вредно. Сега ще го обясня още веднъж: Нищо не се е променило във фундаментален план за 2 дни - и с 500 долара да падне, пак нищо няма да се променило. Обясних го няколко пъти назад в темата, ако искаш си го изрови, че смятам сегашният ръст (като скорост, а не като посока) за твърде рязък и опасен и логичното (корекция) се случи. При златото, както съм го обяснявал поне 1000 пъти, има супер много политика и сега се случва едно много интерсно съчетание: от една страна натиск на златото от страна на спекулантите и удряне на стопове надолу, което засилва още повече лавината и луди усилия от страна на ЦБ да не допуснат истерия сред населението за злато и да докажат, че то е балон, който ще се спука. Още веднъж ще повторя и друго мое мнение, а именно, че златото няма как да стане световна валута, докато огромни количества от него се намират в мангалите - докато не се преразпределят, няма как да стане. И последно по темата - огромната част от вас продъ;жава да си мисля, че златото е комодити или етф, а не валута - да, златото не е ракета тип гугъл или майкрософт, които пък са си типични дирижабли тръгнали от нищото, то има една основна функция, а именно ВИНАГИ ДА ИМА СТОЙНОСТ. Това не го може никоя друга стока/услуга/продукт на планетата. Нито една!!!! Затова и аз проблеми няма - имам физическо злато в един не особено голям процент от активите ми и съм подготвен за евентуалният разпад на сегашната система (вероятност - 1%). и тъй като не малко хора мислят като мен,.физическото злато расте, а борбата, която наистина е безмилостно жестока е мнозинството да не започне да мисли като мен.
Мисля, че всъщност ти си този, на който емоциите пречат да решенията. Аз лично съм на светлинни години от златото - нито търгувам с него, нито имам намерение да го правя. Просто нямаме допирни точки. И изобщо не съм съгласен, че златото ВИНАГИ ИМА СТОЙНОСТ! Колкото имат хартиените пари, толкова има и то!
Интересно ми е къде точно я видя тая неговата ВЕЧНА СТОЙНОСТ?
Коментар
-
На спекулантчетат тук пожелавам успех (особено на фуцката с новия му ник - продъмжавай да дрскаш със същото темпо и след 2-3 месеца/както и повечето драскачи във валутната тема, ако междуврееммно не фалират и не си сменят ника/ ще имаш титлата заслужил инвеститор) - дали нагоре или надолу, нека да е в тяхната посока, за да не четем пак сълзиви сополи, как аха да стана милионер и ми натресоха стоповете......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнениеЦената на златото отбеляза най-големия си спад от 1980 г. насам
Що стана бре, Груйо?
Сякаш златнио балон изпущи компресия?
На спекулантчетат тук пожелавам успех (особено на фуцката с новия му ник - продъмжавай да дрскаш със същото темпо и след 2-3 месеца/както и повечето драскачи във валутната тема, ако междуврееммно не фалират и не си сменят ника/ ще имаш титлата заслужил инвеститор) - дали нагоре или надолу, нека да е в тяхната посока, за да не четем пак сълзиви сополи, как аха да стана милионер и ми натресоха стоповете......
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар