IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фрий седмичен анализ на коко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е то това е номера - да знаеш как да определиш нивата на подкрепа и съпротива.
    Анализа е изпратен в 08.20ч. сутринта, пък дали някой го е отиграл или само го е гледал си е негов проблем. Това е анализ, не са сигнали. Макар, че съвсем скоро и сигнали пускаме. Те обаче ще са поне 4-5 пъти по-скъпи от анализа.

Коментар

• За сравнение мога да ти пусна поне пет примера на ежедневни безплатни анализи които са с пъти по-добри от твойте

Ето ти един пример от финансенюзбг http://finance.news.bg/news_index.php?news_id=8821

Коментар

• Добре бе петър - от какво да са доволни - за такъв анализ ли си плащат - на ниво 4190 си им казал че тест на 4080 е неизбежен - ще ти кажа - не е неизбежен - нивата са тотално грешни - подминахме и вторатае подкрепа на 4158 и има трета на 4055 а първата бе на 4224 - как ги смяташ тия нива - незная

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
          Първоначално изпратено от edlund
          Първоначално изпратено от Петър Караиванов
          След като вчера бе тестната подкрепата в зоната 1.4260/70 , логично бе да се очаква прицелване към следващото ключово ниво на подкрепа в зоната 1.4220/30 но след като то бе преодоляно, низходящият тренд се потвърди. ... Но като цяло продажбите са печелившата позиция за днес, а теста на 1.4080/90 изглежда неизбежен чисто технически (вижте графиките)

Нива на подкрепа : 1.4190 , 1.4140 , 1.4080
          Нива на съпротива : 1.4230 , 1.4310 , 1.4360
          Откъде ги взимаш тези "нива на подкрепа" и какви са тези "тестове"?
          Това е интересен въпрос - на база на какво са изчислени - сметах неколко пъти неможах да догодя съпортите така, и втората част е интересна - какъв е тоя тест на 4080 дето е бил неизбежен днес - ами ако се окаже избежен а ма ха
          Към анализа има и графики, но тук така и не се научих да ги качвам.... както и да е, вече основните движения се случиха, а клиентите ми са доволни и от днешния ден

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
            Първоначално изпратено от Петър Караиванов
            След като вчера бе тестната подкрепата в зоната 1.4260/70 , логично бе да се очаква прицелване към следващото ключово ниво на подкрепа в зоната 1.4220/30 но след като то бе преодоляно, низходящият тренд се потвърди. ... Но като цяло продажбите са печелившата позиция за днес, а теста на 1.4080/90 изглежда неизбежен чисто технически (вижте графиките)

Това е интересен въпрос - на база на какво са изчислени - сметах неколко пъти неможах да догодя съпортите така, и втората част е интересна - какъв е тоя тест на 4080 дето е бил неизбежен днес - ами ако се окаже избежен а ма ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Коментар

• Това пък е моят платен анализ за днес , но понеже новините вече излязоха го пускам Фриййй........... :-)

Ежедневен технически анализ за 20.01.2010
                08.21часа

EUR/USD – Силният натиск върху еврото започнал вчера,се запази и по време на азиатската сесия. Курса EUR/USD в момента е на ниво 1.4190 като най-ниската стойност отчетена до момента е 1.4163. След като вчера бе тестната подкрепата в зоната 1.4260/70 , логично бе да се очаква прицелване към следващото ключово ниво на подкрепа в зоната 1.4220/30 но след като то бе преодоляно, низходящият тренд се потвърди. Основния натиск идва от репатрирането на йени и кросовете на японската валута, спрямо останалите основни валути.
                Днес в 9.00ч. ще бъдат изнесени данни от Германия относно индекса на потребителските цени които се очакват да са добри, но пък едва ли ще окажат сериозно влияние на курса. Фокуса ще бъде върху новините от САЩ в 15.30ч. и как те ще бъдат приети от борсата. Но като цяло продажбите са печелившата позиция за днес, а теста на 1.4080/90 изглежда неизбежен чисто технически (вижте графиките)

GBP/USD – Въпреки добрите данни от Великобритания изнесени вчера, паунда бе подложен на натиск. Малко преди тяхното оповестяване, паунда отчете най-високите си нива спрямо долара за 2010г достигайки 1.6455 , но след изнасянето им, паунда бе подложен на натиск до 1.6310
                След пробива на това ниво на подкрепа тази сутрин, курса падна до 1.6280 като подкрепата на 1.6270 е твърде близо и вероятно ще бъде преодоляна след новините от Великобритания в 11.30ч. И тук късите позиции са актуални за деня.

Нива на подкрепа : 1.6270 , 1.6230 , 1.6150
                Нива на съпротива : 1.6330 , 1.6380 , 1.6450

USD/JPY – Йената продължава да консолидира събирайки сили за атака на ключовата подкрепа на ниво от 90.00 , като в последните часове търговията е в тесни граници в зоната 90.90-91.30
                Пробив на 90.20/30 ще отвори простор за ново понижение и атака на нивата на подкрепа в зоната 89.60 и 88.90
                Нивото на съпротива в зоната 91.30 ако бъде преодоляно, ще има потенциал за тест на 91.90 от където трябва да се търси вход за къса позиция.

Нива на подкрепа : 90.70 , 90.10 , 89.50
                Нива на съпротива : 90.30 , 90.90 , 91.50

AUD/USD – и в тази двойка наблюдаваме натиск от страна на долара. Австралийския долар започна търговията днес от нива 0.9230/40 като натиска бе до 0.9150 нивата на подкрепа въпреки ръста на потребителско доверие в Австралия до 5.6% за януари, спрямо -3.8% за декември. Причината за спада е керитрейда и покупката на йени в кроса AUD/JPY който дава отражение и на основната двойка AUD/USD. При пробив на подкрепата на 0.9130 следва да се очаква тест на основната подкрепа в зоната 0.9080

Нива на подкрепа : 0.9130 , 0.9100 , 0.9080
                Нива на съпротива : 0.9190 , 0.9230 , 0.9260

Злато - търговията при златото за момента е спокойна и в рейндж в очакване на повече яснота по отношение на инвеститорските настроения. Като цяло тенденцията е за спад , но тук са възможни бързи и резки движения породени от многото новини които предстоят да бъдат оповестени днес.
                Все пак продажба с плитки стопове е с по-голям потенциал за търговия в рамките на деня. – тук няма промяна

Нива на подкрепа : 1132 , 1125 , 1112
                Нива на съпротива : 1140 , 1144, 1153

Коментар

• ех коко .... ако знаш .... каква надежда наливаш в така свитата ми кандидат трейдърска душа .... .... ако се случи верно това така желано и красиво рязко връщане нагоре .... ще го смятам за едно от поредните чудеса .... най - голямото до сега ще е ... мокро дупе риба не ядяло .... ама то вече от вода косата ми се невижда .... за съжаление обаче .... по вероятно е да стане това слизане под 4110 ... там вече добавка за последно ще направя ... и ... дано и този път господ да е Българин .... помня ... преди време .... имаше една сламка за един удавник ..... голяма красота беше тогава... и сламката си беше лично моя държа да споделя ... и беше не повече от 200 пипа ... сега ми требат само 150 та да изплувам .... обемите беха обаче маааалко по различни ... eeх ех ех ... какви времена бяха .... ама няма на къде ... треба се разте ....

Успехи много !!!

П.П. На мен ми се получи почти толкова разбрано колкото и на теб ...

Пак Успехи

Коментар

• Така - тази моя дълга е мноооого тъпа май и идеята въобще за 1,46 като цяло

Сега - на дневна графика имаме вече един бетон който се казва ЕМА 50 - трябва да я следим, много е важна в случая - тая ема 50 в момента е на 4533 и е с тенденция към спад

Стратегически за мен правилното отиграване е да се търси вход за къса - със стоп над тая ЕМА50 като я наближим

Така някой съображения - имаме една трендлинийка на дневна - мисля че трябва да я тестваме - някъде от нея със стоп над ЕМА50 требе да търсим къса

Надолу целите са коректни, или по-скоро втората на 1,37 ниво, имаме обаче една първа цел малко над 1,40 - която е 50тия лъч от ръста от 1,23 ниво и ФЕ 61,8 на спада от 51 ниво - нека я запомним тая пущина

Защо обаче дългата ми е тъпа - просто може да идем без корекция директно до това 1,40 за което иде реч, аз разбира се няма да чакам това да стане защото садве фигури лос, ще стопирам малко под 4117, 38.2% - на ръста от 24

Ако стане така ще опитам покупка малко над 4000 отново с цели 4250 някъде ниво - където се мъдри МА200 на дневна и 44 ниво това което говорих за ЕМА50

Така - да обобщя

Ако ми падне стопа на дългата, нова дълга ще търся чак малко над 1,40 - но принципно идеята е да търсим къса с цел 1 - това 1,40 цел 2 - 3750 и ако паднем под ФЕ100 - то тогава излиза и цел 3 ФЕ161,8 - която е на 1,31 ниво

Май доста объркано се изразих но който разбрал разбрал

Това което е ясно като че ли е че имаме две ясни долни цели 1,40 и 1,37 ниво и другото много важно ЕМА 50 дето меси бетони отгоре
                    Койт разбрал - разбрал, аз поне нищо не схванах

Успехи

http://forexmasters.hit.bg/eday.PNG

Коментар

• Аз забравих да пиша тук бря - така ще обобщя с няколко думи кви ги сътворих в юрото тази година - аз писах в темата форекс но да е по-прегледно

Първо направих едно перфектно скъсяване от 45 ниво
                      http://forexmasters.hit.bg/81.png
                      http://forexmasters.hit.bg/91.png
                      http://forexmasters.hit.bg/9.png

До тук добре

После края на миналата седмица предположих че тази трябва да търсим още една бича седмична свещ - която да ни даде добър вход за къса и отиграване на мечи флаг с цел 37 ниво - три бързи мечи свещи на седмична http://forexmasters.hit.bg/euro-w.png

В резултат на което днес скочих в дълги 4193 за 46 ниво - това обаче ми изглежда тъпо като гледам развитието - ок след малко ще пиша как виждам нещата

Коментар

• евалата на коко

Коментар

• Re: GBP/USD

Първоначално изпратено от koko
                          Първоначално изпратено от kaligula
                          Честита Коледа!

Коко кажи нещо и за кабела?
                          На мен ми се вижда ходене до 1.6250 и после за пробив на 1.5730!
                          Как го виждаш ти?

Успешна търговия !!!
                          Вчера коментирах възможноста за ходене 1,66 после под 1,57 после 1,82 и чак тогава голямото потапяне - но не ми харесва така

http://golohoro.hit.bg/cabi.GIF
                          Коко още ли виждаш ход до 1.66 при кабела?
                          Според мен почти приключихме нагоре и ще слизаме за под 1.5706!!!

Много успехи!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv
                            Първоначално изпратено от koko
                            Значи едно уточнение - 2 месеца е труден период -......
                            мерси за отделеното време - просто след два месеца имам плащане в U.K. - та за туй се услушвам. Успех и на тебе.
                            Да ти кажа по-ми се струва вероятно до два месеца да сме посока нагоре - но не съм сигурен
                            Весело изкарване на новата година на всички - еврото ми удари стоп но ще падне според мен - няма да отварям позиция - няма да съм тук поне до 05-01-2010 така че успех Ви желая

Коментар

Значи едно уточнение - 2 месеца е труден период -......
                              мерси за отделеното време - просто след два месеца имам плащане в U.K. - та за туй се услушвам. Успех и на тебе.

Коментар

Първоначално изпратено от Teodor Iv
                                koko, какво мислиш в следващите два месеца за eur/gbp ?
                                Трябва да излизам за един обяд с приятели - след обед ще ти отговоря какво мисля
                                Така извинявам се за паузата но кво да прайш храна - така -
                                Значи едно уточнение - 2 месеца е труден период - ако ми беше казал година щях да ти дам по-точен отговор

Но конкретно как виждам нещата до два месеца

Според мен трябва да се задвижим нагоре като целим около 0,93 ниво - това е много важно ниво и гара разпределителна - от там отиваме или 0,98 ниво или 0,88 ниво

Да обобщя - до два месеца ще сме или на 0,98 или на 0,88 - виж какъв тъп отговор ти давам, за мен сигурно обаче е 0,93 и там ако съм на линия може да ме попиташ пак какво мисля

Отново съжалявам за тъпият отговор но надявам се да ме разбереш - да си кажа честно съм на кантар за пътищата на тоя етап но съм сигурен за тов 0,93 в рамките на тия месеци - дано да съм ти бил полезен

Ето ти една графика и като я видиш ще ме разбереш откъде идва моята несигурност

Успех

http://forexmasters.hit.bg/6.jpg

Коментар

Working...
                                X