Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИНАНСОВА КЪЩА ЛОГОС - ТМ АД, облигации 2023 г. (LOGB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Евровите дивиденти в платформата им също не излизат ! Човек е в пълно неведение кога и какво влиза като дивиденти от чужбина, освен ако изрично не поиска справка ! Да не говорим, че дивидент от една немска компания вече 6 месеца го няма ! За Карол става въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMERTA Разгледай мнение
За Карол трябва да изпратиш от имейла с който си се регисрирал при тях, на имейла на Карол за БФБ ( broker@karoll.bg) с текст - Моля да превалутирате евровата ми наличност. В работен ден и ще ти ги превалутират парите, след 30 до 60 мин ще се виждат в платформата. Плащането е 47евро на облигация по 1,95- курс Уникредит Булбанк. Няма как те да се разпоредят с парите в евро, затова не се превалутират. Това важи за всички постъпили плащания по евро. Разработва се нова платформа която ще позволи да го правят това потребителите, ако дотогава не ни приемат в евротозоната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Много благодаря за отговора!
Относно нуждата от мейл от моя страна - това е меко казано несериозно. Имам акаунт в Еврофинанс /където нямам облигации/ и това става амтоматично, на мига. Имам баланс в евро, в лева и т.н. Ако искам да купя нещо в евро, а нямам достатъчно, просто се превалутира на мига. Без мейли, без молби и т.н.! Въбоще Карол разчитат на стара слава и това ще им изиграе лоша шега. Западат изключително много.
П.П. Значи могат да ми пишат 100 простотии по мейла, но не считат за необходимо да ме информират, че имам пари в сметката си, които аз не мога да видя по никакъв начин! До тук бяха с преводите от моя страна! Ще им пиша, ще им се моля да ми дадат моите си пари...Last edited by Zdravko74; 20.01.2024, 15:02.
- 2 Харесвания
Коментар
-
То да им беше само това проблема на платформата... В портфейла ми изчисляват стойността на тези облигации на цена 200лв книгата. Ако се опиташ да пуснеш поръчка за продажба трябва количеството което продаваш да е кратно на 100, само дето като напишеш 100 казва, недостатъчно количество. Излиза че една облигация за 1000Евро не можеш да продадеш....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMERTA Разгледай мнение
За Карол трябва да изпратиш от имейла с който си се регисрирал при тях, на имейла на Карол за БФБ ( broker@karoll.bg) с текст - Моля да превалутирате евровата ми наличност. В работен ден и ще ти ги превалутират парите, след 30 до 60 мин ще се виждат в платформата. Плащането е 47евро на облигация по 1,95- курс Уникредит Булбанк. Няма как те да се разпоредят с парите в евро, затова не се превалутират. Това важи за всички постъпили плащания по евро. Разработва се нова платформа която ще позволи да го правят това потребителите, ако дотогава не ни приемат в евротозоната.
Относно нуждата от мейл от моя страна - това е меко казано несериозно. Имам акаунт в Еврофинанс /където нямам облигации/ и това става амтоматично, на мига. Имам баланс в евро, в лева и т.н. Ако искам да купя нещо в евро, а нямам достатъчно, просто се превалутира на мига. Без мейли, без молби и т.н.! Въбоще Карол разчитат на стара слава и това ще им изиграе лоша шега. Западат изключително много.
П.П. Значи могат да ми пишат 100 простотии по мейла, но не считат за необходимо да ме информират, че имам пари в сметката си, които аз не мога да видя по никакъв начин! До тук бяха с преводите от моя страна! Ще им пиша, ще им се моля да ми дадат моите си пари...Last edited by 15-; 19.01.2024, 23:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Ако не е тайна, към кой ИП си? Тези каролци пак ме ядосват!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнениеДа. Миналата седмица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеНякой получил ли е плащане тук? ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Кольо Разгледай мнениеАми важи правилото за т. н. "падащ" кворум, при който събранието е законно, независимо от представения процент облигации.
ТЗ, Чл. 214, ал. 5: За общото събрание на облигационерите се прилагат съответно правилата за общото събрание на акционерите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Нямало е кворум на ОСО, насочено е за 4 септември, какво следва и ако тогава няма кворум?
ТЗ, Чл. 214, ал. 5: За общото събрание на облигационерите се прилагат съответно правилата за общото събрание на акционерите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Кольо Разгледай мнение
За да има сделки с ценни книжа, те трябва да са видими в сметката (заредени в акаунта) на притежателите. Очаквам това да стане след регистрация на облигационния заем в ТР. Заявлението е от 14.07, а както е известно, ТР означава Тромав регистър. До момента там виси текст: "Обработва се".
В съобщението е обявена и дата на общо събрание на облигацонерите - 10 август, 11:00 часа, БСК, зала Слънце с точка единствена: Потвърждаване на избора на Довереник на облигационерите - Ти Би Ай банк ЕАД.
Коментар
-
не съм запознат с бизнес модела им, но предполгам, че долните статии са писани, за случаи с неизрядни платци
https://banker.bg/2018/09/19/s-licen...rade-po-lesno/
и тази
https://bivol.bg/%D1%82%D0%BE%D0%BF-...B0-%D0%B8.html
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pln Разгледай мнениеСигурно е тъп въпрос, но защо облигации с номинал 1000 евро са на оферта за 113 евро и има сделка на 100?
https://www.bse-sofia.bg/bg/issuer-profile/LOGB/
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар