Първоначално изпратено от pln
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИНАНСОВА КЪЩА ЛОГОС - ТМ АД, облигации 2023 г. (LOGB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
високата лихва се свързва с висок риск в моето съзнание. Тук какъв е точно рискът не знам.
Усвоена част от облигационния заем, обезпечена със 130 % вземания по ипотечни кредити с определни характеристики на имотите."
https://karollbroker.bg/bg/ipo-finan...ta-logos-tm-ad
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Много интересна интерпретация.... и на мен ми стана интересно с този термин "дарители" още като постна темата.... Чак почнах да се притеснявам, дали не сбърках, че съм дарил и аз....
Иначе извън негативите, които си посочил, все пак има и позитиви.... "дарителите" все пак са обезпечени (дай боже да не се налага да осребряваме обезпечението) и като поредност при default, сме преди акционерите.... За дребна цаца като мен, това ми е по-важно отколкото да имам право на глас на ОС, на които в повечето случаи така или иначе не ходя....
И предвид изложеното от мен, лично аз смятам, че "дарител" по-скоро подхожда на акционерите.... облигационерите са си "кредитори"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Кольо Разгледай мнение
За да има сделки с ценни книжа, те трябва да са видими в сметката (заредени в акаунта) на притежателите. Очаквам това да стане след регистрация на облигационния заем в ТР. Заявлението е от 14.07, а както е известно, ТР означава Тромав регистър. До момента там виси текст: "Обработва се".
В съобщението е обявена и дата на общо събрание на облигацонерите - 10 август, 11:00 часа, БСК, зала Слънце с точка единствена: Потвърждаване на избора на Довереник на облигационерите - Ти Би Ай банк ЕАД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Дали ще има сделки с облигациите, като гледам сделките има записани големи бройки. :-)
В съобщението е обявена и дата на общо събрание на облигацонерите - 10 август, 11:00 часа, БСК, зала Слънце с точка единствена: Потвърждаване на избора на Довереник на облигационерите - Ти Би Ай банк ЕАД.
- 1 like
Коментар
-
Защото облигационерите не са акционери, дядовото. Освен същественото акцесорно право на лихва, другите им права нямат голямо значение. Например, техен представител може да участва в общото събрание на акционерите без право на глас.
В случая терминът не е употребен в пренебрежителен смисъл, затова е в кавички. Все пак и аз успях да се наредя сред "дарителите", затова пуснах и темата. Ако всичко си върви по график, тя не би следвало да предизвиква особен интерес и по-добре.
Коментар
-
Защото облигационерите не са акционери, дядовото. Освен същественото акцесорно право на лихва, другите им права нямат голямо значение. Например, техен представител може да участва в общото събрание на акционерите без право на глас.
В случая терминът не е употребен в пренебрежителен смисъл, затова е в кавички. Все пак и аз успях да се наредя сред "дарителите", затова пуснах и темата. Ако всичко си върви по график, тя не би следвало да предизвиква особен интерес и по-добре.
Иначе извън негативите, които си посочил, все пак има и позитиви.... "дарителите" все пак са обезпечени (дай боже да не се налага да осребряваме обезпечението) и като поредност при default, сме преди акционерите.... За дребна цаца като мен, това ми е по-важно отколкото да имам право на глас на ОС, на които в повечето случаи така или иначе не ходя....
И предвид изложеното от мен, лично аз смятам, че "дарител" по-скоро подхожда на акционерите.... облигационерите са си "кредитори"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Защо "дарители"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Кольо Разгледай мнениеПървото IPO на облигации на пазара beam набра близо 4,9 млн. лв.
134 сделки! Емисионна стойност - по номинал! Като имаме предвид презаписването, най-вероятно 134 е и броят на "дарителите". Да им е честито и успех на Румен, Владо и Андрей!
Коментар
-
ФИНАНСОВА КЪЩА ЛОГОС - ТМ АД, облигации 2023 г. (LOGB)
Първото IPO на облигации на пазара beam набра близо 4,9 млн. лв.
134 сделки! Емисионна стойност - по номинал! Като имаме предвид презаписването, най-вероятно 134 е и броят на "дарителите". Да им е честито и успех на Румен, Владо и Андрей!
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар