IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

На NASDAQ хората са много глупави. Аз продължавам да продавам CSCO на 0.01 и докато допреди малко поръчките ми се изпълняваха на 18.05, сега ми се изпълняват на 18,15. Май няма да мога да си го изкупя. Помагайте бе хора, продавайте на 0.01, като падне цената, ще си го купим после партийно...

Коментар

Може би трява да се направи нещо като анлаиз, за това кои подкрепят писмото на Пламен и тези, които са против. За добро или лошо в случая има значение само тези, които са написали името си и после могат да подкрепят и с личния си подпис писмото до Комисията.
      В крайна сметка това е гражданското общество - има различно мнение!

Коментар

ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО!!!
        Гено Тонев
        Не обвързвам работодателя си с моето мнение.
        Това не следва да се приема като съвет или препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

Наивник: Да, ама никой не му се иска да дава пари, пък и защо да дава, като може да пише писма до Комисията, царя, султана, арменския поп и т.н. - ако може те да оправят нещата. Защото ако на някой толкова му пукаше за Балканфарма, търговията по нея щеше да е доста по-активна, а не няколко десетки акции на сесия и нямаше да е толкова лесно да се манипулират цените. Защо досега нито един посредник не заявипублично, че ще купува неограничено Балкангарма на 7 лв. - тогава нямаше да има 90% и нямаше да има целия този спор. Спомнете си първия опит на Солвей-соди да придобие 90% на 6.70. Тогава, посредниците показаха разум, който май вече загубиха

Коментар

Коко, и ти не позна. Позицията ми в трите Фарми в момента е 0. За да избегнем глупавите спорове, ще ви задам само един въпрос. Колко пари според вас трябват, за да се хване мажоритаря за топките на плачевния BG пазар??? Отговорът е не повече от 10 000 DEM, по 500 от посредник. Като казвате, че ви е манипулирал не бъдете будали, манипулирайте и Вие. Може пък да стане купон, може и аз да участвам. Създайте фонд за прецакване на мажоритарите. Вдигайте цената, а ако на мажоритаря му харесва - да продава.

Коментар

Наивник е пич и ви каза нещата такива каквито са.Абсолютно съм съгласен с него.
              Тези които не са значи имат или твърде малко сделки зад гърба си или
              са твърдо за намеса на държавата на свободния пазар.
              Аз в момента предлагам над 40 вида хартия на цени с около 500лв/тон
              под тези които са в момента на пазара.Колко продажби мислите че
              имам? Ще ви кажа-нито една.Това е така защото пазара е тесен а интересите(комисионните) голями.Е аз сега да взема да напиша едно открито писмо ли?
              Ще си позволя да дам съвет и на тези които цените са им високи и на
              тези на които са ниски.
              Щом искате да правите пазар,просто го правете а не ревете.
              За купувачите- ПОП означава публична оферта за покупка.Там се определят параметри като цени,срокове и % на които купувачът е готов да придобие определен процент от дружеството.Ако успее успее,
              ако не губи пари.
              За продавачите - ПОП /публична оферта за продажба/-същото като горното но наопаки.
              JUST DO IT.

Коментар

Проблемът всъщност е доста серозен.От няколко дни наблюдавам, че тече дискусия относно това какви мерки биха раздвижили заспалия ни капиталов пазар и забелязвам, че почти всички идеи и предложения са насочени към механизма на търговото предложение. Далеч съм от мисълта, че той е съвършен, но все пак Търговото предложение е мехнаизъм, по който компаниите обикновено напускат капиталовия пазар. Едва ли най-важните промени , които трябва да обърнат нещата трябва да са за това как един емитент да напусне пазара. Не чух нито едно предложение как едно дружество да бъде убедено да се листва, как нови и атрактивни компании да се качат наа борсата. Не чух нито един посредник да заяви аз ще използвам контактите си с ръководството на това и това дружество и ще се опитам да ги убедя да пуснат нова емисия например. Единственото за което мислят всички, май е как "да се отърват" на по висока цена от акциите , които притежават.Ами след това? Засега съм скептик за бъдещето на капиталовия пазар в България най-малкото заради тези причини

Коментар

Ega si diskusiata ega si sblasaka na interesi.
                  Naivnik, ako ne si svarzan s majoritarnia i ne si short, shtoto nama kak, samo shte si prodal tanko i sega te e jad ta ne mozesh da gledash. Normalno e

Коментар

Наивник аз съм миноритарен акционер и съм купил акците по два лева, така че при тази цена реализирам 100% възвръщаемост но аз не искам да продавам. Ще бъда принуден ако се приеме търговото предложение, защото имам обица на ухото от преден подобен случаи. Говориш за пазарна цена, такова нещо в българия няма щото няма пазар, и ако не си го разбрал по-добре не се занимаваи с акции.А когато в българия се появи истински пазар ще съм склонен да продавам по пазарни цени, щото количества от по 30,50,100 акции не могат да определят пазарни цени. Търговото предложение си е пладнешки обир на миноритарите, реалните активи стоящи зад тези акции са в пъти по-големи.

Коментар

Наивник :Защото тамошните брокери не ппишат отворени писма до Комисията, ами търгуват. И си поемат риска за това

Коментар

Писах...
                        Нямаше резултат.

Коментар

Приятен ден момчета, доста се позабавлявах, но часът вече отдавна е 15.00 и аз смятам да се отдам на други забавления. Днес съм решил да манипулирам цените на CSCO. Ще продавам на 0,01$ за акция. След като продам достатъчно много акции на 0.01, ще го изкупя на безценица.... Що обаче си мисля, че няма да ми мине номера и вместо да купуват на 0.01, ще ми купуват акциите на 18-18,20... Какво мислите Вие по случая???

Коментар

А защо тогава не написахте отворено писмо, в което да се възпротивите срещу невъзможността да участвате в уечличението
                            изащо още по-рано, преди увеличението нямаше кой знае какъв интерес към акциите ма 3 дружества и те бяха основно у дребни инвеститори
                            Защо след увеличението част от вас продадоха акциите си на цени 3-4 лв. и помогнаха на мажоритарния собственик да достигне 90%.Защото той все пак ги е купил от някой
                            Сърдете се на себе си

Коментар

За Мислещ
                              Участвах в увеличаването на капитала на Антибиотик и Фармация. Инвеститорите нямаха никакъв шанс да запишат свободните бройки, защото и в двата случая представителите на холдинга бяха вътре в стаята за записване преди обявеното време.

Коментар

Не те разбирам...., ако Балканфарма държи 95% от пазара на хляб са възможни три случая:
                                Продава на 20ст и има търсене на 20ст - запазва си пазарния дял, запазва се цената;
                                Продава на 20 лв и има търсене на 20 ст - цената пада или Балканфарма престава да има 95% пазарен дял;
                                Продава на 20лв и има търсене на 20 лв - запазва си пазарния дял, запазва се цената;
                                Навлизаме в безмислени спорове...
                                Вие сте прекупвачи на хляб. Купили сте хляб на цени от 20 ст - до 50 ст, може да сти го купили и на 8лв. Искате да купите още хляб по 18 ст, но искате по късно да продадете същия този хляб по 5лв. Това обаче не става, защото фурната го продава по 1лв. Продавайки го по един лев те казват: Виждаме че никой не купува хляб по 1лв от нас, значи никой не знае колко ценен е хляба или си мисли, че той струва 18ст. Тогава фурната казва, като не искате да купувате по 1лв от нас, ние ще купим по 1 лв от вас и ще правим с хляба каквото решим. Само едно не разбирам, защо след като давате за хляба, най-много 18ст, Вие искате да го продадете в последствие за 5лв????

Коментар

Working...
                                X