If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам 30 акции на Балканкар-Рекорд АД-Пловдив и ме интересу трябва ли да получавам дивиденти и за тях и как мога да си ги получа?Ако някой може да ми помогне ще ви бъда много благодарна.
За съдбата на книжките от първата приватизационан вълна
Някой знае ли каква е съдбата на дружеството ПФ"Енергоинвест"АД?И дали има възможност да разбера има ли смисал да пазя книжките от първата приватизационна вълна,с който баба ми и дядо ми са си взели уж акции на това дружество.Благодаря ви за помоща.
Ще се радвам, ако някой отговори и на моя въпрос, свързан с боновите книжки. Намерих 2 такива в къщи. Едната е на майка ми, другата на баща ми (вече починал). При двете стои "заявка за търг" начално салдо 25 000 инв. лева (датата е октомври месец 1996г.), остатък 0. Какво значи това? Имат ли родителите ми някъде акции?
Ами ако са се класирали на търга имат, погледни за някои други документи които могат да те насочат. Най добре да си имат депозитарни разписки. Най лесния вариант да разбереш дали притежават някакви акции е да отидеш при някой ИП регистарционен агент да пуснеш наследяване, при него се появява абсуоютно целия портфейл на починалото лице и ще разбереш дали имат някакви ЦК
Това си е мое лично мнение не се заяждам с никой. Просто се мъча да разсъждавам, колкото и да е труд
Ще се радвам, ако някой отговори и на моя въпрос, свързан с боновите книжки. Намерих 2 такива в къщи. Едната е на майка ми, другата на баща ми (вече починал). При двете стои "заявка за търг" начално салдо 25 000 инв. лева (датата е октомври месец 1996г.), остатък 0. Какво значи това? Имат ли родителите ми някъде акции?
Здравейте,
цялото ни семейство имаме бонови книжки и депозитарни разписки от първата вълна на масовата приватизация от 1996, изцяло ги прехвърлихме към ПФ "Наш дом", оттогава не сме получавали дивиденти. Няколко пъти се обаждах по телефона и си ме мотаят, обадете се на друг номер, обадете се утре, нямаме печалба, не изплащаме дивиденти и т.н.
Какво ще ме посъветвате да направя, има ли вариант да продадем всичко?
Благодаря на отзовалите се.
Здравей, самата бонова книжка като документ няма никаква стойност-можеш да я запазиш за "мил семеен спомен". За теб стойност има Депозитарната разписка. Ако правилно съм разбрал-с този документ притежаваш акции от публично дружество с борсов код HIKA.
Здравейте,
Докато следвах в Търново, аз бях принудена да си взема бонова книжка. Това става през 1998г. Няколко месеца по-късно получих депозитна разписка от централния депозитар. Понеже моето образование не е свързано с икономиката не съм наясно с това. Поради тази причина моята бонова книжка отлежаваше в едно чекмедже. Наскоро я взех и реших да се поинтересувам. Не знам какво да я правя.
Оказа се, че със своите пари съм участвала в дружество " Индустриален капитал-холдинг".
Въпроса ми към вас , които сте запознати с тази материя е: какво да я правя? Ако нищо не става от нея бих я униещожила.
Емилия
На мен ми се струва, че може и чрез регистрационно агенство - прави се дарение в полза на лицето, на което искаме да ги прехвърлим... Не съм 100% сигурен обаче
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Прехвърлянето на акции от едно лице на друго, независимо дали са роднини, става само през покупко-продажба на борсата. При добро желание на ИП, това може да стане с крос-сделка, на съответната цена.
Коментар