IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови дружества в Софикс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нови дружества в Софикс

Сашо, ще ме прощаваш, но това не ти е валутна търговия и си малко неподготвен.
    Зад всяко дружество си има фундамент. Освен това борсата си има съвсем точни правила кога едно дружество влиза в индекса.
    Въпросните дружества отговориха на това изискване и влизат. А изискванията са такива, че там да влизат "добри" дружества. Ако отговорят още 50 дружества - Софикс ще се състои от 63 дружества! Ето защо това не е никаква психология или административна реакция на борсата. А е изцяло добра новина - и за дружествата и за пазара като цяло.

Коментар

35 банки и 26 застрахователя има

Коментар

Това е първаа банка и пхървото застрахователно дружество в българския индекс. Не е малко и е стъпка в правилната посока. Трябва и други банки застрахователни да последват примера на ЦКБ и ДЗИ

Коментар

колко дружества има в един индекс, няма връзка с тренда на пазара... самото добавяне на нови акции е част от психологията на пазара. това добавяне не може да влияе на тренда, то е по-скоро индикатор за това, че настроенията са станали крайно позитивни.
          поздрави,
          Сашо

Коментар

аз съм много ЗА...
            Ще ме извините за невежеството, но не ми е ясно каква е точно метедологията за оценка, по която се приемат дружества в индекса..

ИНАЧЕ ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ...

Коментар

смятам, че ще има и други нови дружества

Коментар

Това само ще допринесе за вдигането на цената на тези дружества - вдигането на индекса ще влачи и техните цени нагоре.
                И обратно - добрите новини около тези дружества ще вдигат индекса.
                Добър ден за българската борса.

Коментар

не съм отварял една и съща тема два пъти
                  явно с друг човек ни вълнува едно нещо едновремено
                  доказано е , че едновременно една идея хрумва на шест човека по света, какво остава за България. ти по-добре дай-коментар ако искаш, а не...

Коментар

И защо трябва да отваряш 2 теми за едно и също???

Коментар

ами по този начин ще се вдигне софикса, тъй като ще има добри новини за тези дружества трите

Коментар

Днес е решено да влязат нови три дружества в изчисляването на Софикса-. Така те стават 13. До какво ще доведе това според вас и кои други трябва да влязат още
                      Working...
                      X