IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да накараме Борсата да заработи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как да накараме Борсата да заработи

Ясно е че едва ли има човк, които да пише в този форум и да не е съгласен с предложенията.
    Въпросът е как тзаи идея да се реализира?

Коментар

Наивник, ако те познавах щях да ти стисна ръката!!
      Късите продажби са любимата ми тема...
      Всичко останало го подкрепям също.

Коментар

Освен всички физически лица, които ще се подпишат под тези предложения може да се опитаме да привлечем и някои от институциите или асоциациите.
        Например БАЛИП би трябвало да се подпише с радост. Освен това самата борса (или нейни представители) и т.н.

Коментар

Съгласен съм Тошко.
          Много добър и пълен списък!
          само ще си позволя да допълня Медиите към списака
          както и да заявя, че лично ще говоря с много от медиите и имам една партия впредвид

Коментар

Необходимо е да се добавят още много предложения към горенаписаното писмо.
            - промени в ЗППЦК
            - промени в наредбите
            Мисля, че само ако писмото съдържа всички сериозни предложения генерирани от участниците на Капиталовият пазар- можем да очакваме успех.
            СЪЩЕВРЕМЕННО НЕ СЪМ съгласен, че писмого трябва да бъде изпращано само до една определена инсттитуция. Такива предложения са пращани много - колегите си спомнят -и до БФБ и до Комисия -както от отделни брокери и посредници -така и от групи хора.
            Ефекта е минимален.
            За това предлагам всички предложения да се обобщят -дори с помоща на юристи - и да се изпратят до :
            БФБ
            ДКЦК
            Министерски съвет
            Народно събрание - Икономическа комисия
            Министерство на финансите
            ЦМП
            Централен депозитар
            Балип
            АТБ
            АФБ
            Основните политически партии
            Само така можем да очакваме че ще постигнем някакъм резултат от нашите прагматични предложения. Предстоят избори.

Коментар

Според моето скромно мнение не е нужно да се правят допълнителни предложения в тази тема.
              просто ще копираме дискусиите от всички теми имащи отношение по отделните въпроси и ще ги приложим към основния текст.

за начина на приватизацията има цяла тема от преди около месец. Жарта на тази тема няма защо да се повтаря.
              за други теми също има много аргументирани мнения
              да работим конкретно:
              Кой ще се подпише с физически подпис? (защото някои хора не биха писали във форум, а биха се подписали ръчно)
              Кой ще го осъществи организацията? всеки които има желание, например аз съм готов да отделя време
              До кой ще е адресирано? до всички, но това не е достатъчно, трябва всяко предложение да е към конкретна организация
              До кога ще сме готови? до датата на Българския Великденкаква е следващата стъпка
              Каква ще бъде следващата стъпка? в края на следващата седмица вероятно ще има среща в риал уърлд, за която ще бъде оповестено достатъчно предварително.
              Досега имаме единодушие и ясни текстове за блоковете и правата, за непубличните дружества (към ЦМП) предполагам няма какво да се спори. За данъците, приватизацията през борсата, предоставянето на информация и по-адекватните действия на регулаторните органи също е горе-долу ясно. Но нека няко да напише конкретни текстове със предложения адресат и т. н.

Аз имам предложение : ЦМП да спре да предлага непублични дружества на търговете си (или такива, които ще се отпишат защото са с под 200 000 капитал) и по-този начин да вкарва хората в капана на затвореното дружество

Коментар

Още нещо от мен, под №7.
                1. Капиталовите загуби от инвестиции в ценни книжа да се приспадат от капиталовите печалби и полученият резултат да се облага с 10 %
                2. При увеличаване на капитала на публични дружества задължително да се издават права и капиталът да се увеличава само ако всички права са използвани.
                3. Публичните дружества да бъдат задължени да информират борсата за финансовите си резултати на тримесечие.
                4. Да се назначи най-сетне Комисия по ценните книжа, в която за членове да се избират лица не с 20 години бюрократичен стаж, а такива с поне 20 сделки с акции за своя сметка - така поне ще са наясно с проблемите на
                капиталовия пазар.
                5. Да се приеме най-после закона за електронния подпис, не Ви ли писна от бумащина.
                6. Да се позволят късите продажби, но в никакъв случай да не трябва да се покриват в рамките на един ден.
                7. Борсата да обоснове начисляването на ДДС върху борсовите комисионни. Ако няма основание, да спре да го начислява. Ако има основание, да се действа ДДС да отпадне.

Коментар

С моите предложения се получава това:
                  1. Капиталовите загуби от инвестиции в ценни книжа да се приспадат от капиталовите печалби и полученият резултат да се облага с 10 %
                  2. При увеличаване на капитала на публични дружества задължително да се издават права и капиталът да се увеличава само ако всички права са използвани.
                  3. Публичните дружества да бъдат задължени да информират борсата за финансовите си резултати на тримесечие.
                  4. Да се назначи най-сетне Комисия по ценните книжа, в която за членове да се избират лица не с 20 години бюрократичен стаж, а такива с поне 20 сделки с акции за своя сметка - така поне ще са наясно с проблемите на
                  капиталовия пазар.
                  5. Да се приеме най-после закона за електронния подпис, не Ви ли писна от бумащина.
                  6. Да се позволят късите продажби, но в никакъв случай да не трябва да се покриват в рамките на един ден.

Коментар

Това е предложението на НенапусналБГбългарин:
                    капиталовия пазар.

Коментар

Мисля, че по различните теми във форума се появяват доста свежи идеи. Но от приказка на приказка идеите се размиват и в крайна сметка се стига до нещо, което няма да доведе до никакъв резултат. Предлагам ви който има идея за нещо, което може да промени борсата да го праща тук, но всичко да се систематизира. Предлагам това да стане по следния начин. За начало ще използваме предложението на НенапусналБГбългарин. След това нека всеки който има някакво предложение да копира /мисля че няма да си искаме авторски права/ това, което са написали другите преди него и със следващ номер да си дава своето предложение. Така ще се получи един списък, който ще Ви помоля да не променяте поне 3 дни, а само да добавяте в него. Предлагам Ви едва след това той да се обсъжда и да се реши какво да се прави с него.
                    Working...
                    X