IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ - обзор на дневната търговия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НЕОХИМ

...може да е повече от колкото за цялата минала година но е 4 пъти по-малко отколкото печалбата за същия период на миналата година.

Коментар

• НЕОХИМ

печалбата на NEOH за първото тримесечие е по висока от цялата печалба за 2002г.!!!

.

Коментар

• Alcomet

.. в смисъл да си на загуба....

извинявай, ако разводнихме темата за обзора на търговията с конкретно дружество...

Коментар

• Alcomet

.. в отрасъл, в който е почти невъзможно да го правиш при добра организация, бих допълнил аз...

Коментар

• Alcomet

не са направили продажбите в последния момент. Просто печалбата им се намали с около 0.4 млн. (по-спомени стана загуба от 42 хил. лв. вместо печалба от 420 хил. лв.), поради валутните разлики, така че...

най-ме притеснява, че работят на загуба ако не са положителните валутни разлики за милиони лв. като обезценка на доларов ЗУНК

Коментар

• Alcomet

прав си обзървър, утре може да направим сравнение...
              a и бъдещето ще покаже

Коментар

• Alcomet

Куки!
                до утре трябва да предадат отчета за тримесечието си (ако го дадат навреме) (нали сме вече бяла страна и компаниите ни пращат информация, дори кагато изп. директор ....)

там ще видим коя тенденция е вярна. През първото тримесечие на 2002 са имали 8 млн. лв. продажби, а през 4-тото 17 млн. лв. Ако през първото тримесечие на 2003 г. е над 17 млн. лв. ще бъде чудесно.

аз не виждам нещо обезпокоително в увеличаващите се вземания, поне на този етап

Коментар

• Alcomet

аз ти вярвам на всяка една дума която казваш....
                  само че ми звучи кухо...

Коментар

• Alcomet

1/3 от общите продажби, извършени в последния момент - не е ли странно

17милиона могат да направят от продажбата на около 3000 тона обработен алуминий, който при техния максимален капацитет могат да обработят за около 2 месеца, но моментния им капацитет едва ли ще им позволи да го направят за по-малко от 4 месеца...

Коментар

• Alcomet

обзървър - схемата която ти току що ми описа е типична схема за балансиране на ДДС, но не мога да го твърдя, аз не съм сигурен, че го правят, но е интересно да се провери.
                      Знам, че практически е невъзможно но все пак

Коментар

• Alcomet

Друг явно негативен момент е силното нарастване на вземанията от доставчици - от 128К на 1023К... Не е зле да се помисли над въпроса дали те не са в голямата си част обречени за несъбираеми. Сигурно ще ми изтъкнеш факта, че в крайна сметка не са от свързани лица, но аз веднага ще ти отговоря, че е лесно да не бъдат свързани юридически...
                        В същото време - свободни парични средства - 11К.
                        Все едно Алкомет е кредитна институция.. За сравнение - 11К струва 2-2,5 тона алуминий, как тия хора покриват плащанията си - не ми е ясно...

Коментар

• Alcomet

намалява от минус 1.53 на минус 1.79 лв. защото са направили загуба в последния момент, след като са купили материали за 19 млн. лв., а са направили продажби за 17 млн. лв., което не е лошо, защото "ще имат да вземат"), т.е имат готови поръчки и спокоино трупат материали. Имат и пари да си ги поръчат

някакви австрийци им давали поръчки, кредити и т.н. и експанзират

Коментар

• Alcomet

обзървър: балансовата стойност се увеличи на 7.13 лв. от минус 1.53

Приятелю, не те ли притеснява начина на увеличение на тази балансова стойност "чрез формиран резерв от последваща оценка на активите"...
                            Ако съм контролен орган, веднага бих назначил независима оценка на активите... Между другото, ако извадиш тази куха цифра от баланса (защото тя наистина е куха) - балансовата стойност намалява от минус 1.53 на минус 1.79...

Засега спрях да го гледам дотам защото имам малко други ангажименти но после ще продължа, но ми е интересен и твоя коментар на горното...

Коментар

• Alcomet

Сред неуспелите кандидат-купувачи на енергоремонтни дружества, интерес представлява стратегията на посредника Екс пит и ко за покупка на акции от Енергоремонт Бобов дол. Посредника кандидатства за близо 10 хил. акции чрез лимитирана оферта на цена 30 лв. и пазарна поръчка за 370 хил. поименни компенсационни бона.
                              Това бе успешната стратегия в търга с Балканкар – Рекорд, където посредника купи 5% от капитала (90 хил. акции) по 2 лв. в компенсаторни инструменти (47 ст. в реални лв.), а ги продаде месец по-късно по 77 ст.
                              Тогава обаче в стратегията влизаха и 100 акции чрез лимирана оферта на високата цена от 4 лв. Днес подобна оферта липсваше. Ако Екс пит и ко беше заявил 1 акция при цена 100 лв., Корпоративна Търговска Банка нямаше да успее да купи всички акции по 82 лв. Друг е въпроса дали цените над 30 лв. са изгодни за някласирания купувач.

Коментар

• Alcomet

в интерес на истината силно ми е интересно какви такива отлични финансови показатели ви демонстрира едно почти фалирало предприятие.. ако ти се намират под ръка - прати ми ги на пощата, ако ти се занимава....

Коментар

Working...
                                X