If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
98.3 млн. лв. в компенсаторни инструменти ще бъдат погасени със сделката за 12.83% от Булгартабак при цени 26 лв. и 25% КИ
782 млн. лв. е номинала на КИ днес
обзървър, бях няколко дни далеч от форума, но съм съгласен пак да погледна отчета, който си ми изпратил.
За това за амортизациите също си мисля нещо но не искам да го казвам наизуст.
Коментар
x-a
ALUM
Omrazna mi ot naduvane na cenata na izmisleni firmi kato ALUM . Ima 20 drugi bez zabelejki.
Аз съм доволен от тирмесечния отчет. Предприятието вече работи на финансова печалба от 745 хил. лв., спрямо 815 хил. лв. загуба през миналата година (вследствие ръста на амортизациите до 1.199 млн. лв. от 229 хил. лв. за тримесечието година по-рано).
Нещо повече - ръста на амртизациите с 1 млн. лв. говори че през годината са вложили поне 4 млн. лв. в инвестиции. Новините са, че тези вложения са започнали през октомври миналата година и ще продължат до есента на тази. Общо ще са 10 млн. лв. (5 млн. евро). Тоест всичко пасва. Не е като някои компании които говорят за инвестиции, а като погледнеш ДМА и амортизациите няма промяна
Загубата на ALUM намалява от 1.03 на 0.34 млн. лв. като се изключат валутните разлики.
продажбите се увеличават с много до 16 369 хил. лв. от 7 659 хил. лв. през тримесечието на 2002 г.
Като се има предвид, че са засяти много по-малко площи с пшеница спрямо други години и
високите цени на газта от Неохим все пак се справят перфектно със ситуацията.
В мометна тече мащабно строителство, канят се да влизат в бизнеса и с пропан-бутан,
така че определено има доста потенциал.
Коментар