Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Last edited by спекуланта; 26.03.2018, 16:51.
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеBB50, двете публични ако ги гледаш заедно дълг нямат, трябва да имат отрицателен нетен дълг според мен. Не мисля че е възможно непубличните да имат толкова голям дълг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Това нещо го прочетох осем пъти нищо не разбрах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Разликата между 389 и 326 е нетния дълг на дружествата в България. ЧЕЗ го гледат от тяхна гледна точка вземат 326 евро кеш, намаляват си дълга със всички финансови задължения на дружествата в Бг, губят кеша в дружествата в Бг и си прибират всички други задължения на дружествата към компанията-майка. Нямам информация за непубличните дружества за 2017, но мисля че това число е достатъчно близко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emgeko Разгледай мнениеИ според мен разликата между обявената сума в размер на 389 млн. евро позитивен ефект за нетния дълг на Групата от българската сделка и публуваната в отчета цена от 326 млн. евро ще включва дивидент плюс евентуално връщане на заем към майката, който ако не се лъжа беше към 15 млн. евро. Това означава по груби сметки 48 млн. евро дивидент за майката или общо 71 млн. евро разпределен дивидент от двете публични дружества. Имат ги средствата, така че за мен това е най-вероятния сценарий.
Имам акции, без препоръка за търговия с акции на компании от групата.
Коментар
-
И според мен разликата между обявената сума в размер на 389 млн. евро позитивен ефект за нетния дълг на Групата от българската сделка и публуваната в отчета цена от 326 млн. евро ще включва дивидент плюс евентуално връщане на заем към майката, който ако не се лъжа беше към 15 млн. евро. Това означава по груби сметки 48 млн. евро дивидент за майката или общо 71 млн. евро разпределен дивидент от двете публични дружества. Имат ги средствата, така че за мен това е най-вероятния сценарий.
Имам акции, без препоръка за търговия с акции на компании от групата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеВ обширно интервю за пражкия вестник "Млада фронта днес" Даниел Бенеш казва още, че българското дружество, с което се разделят, е продадено за "много повече" от 320 милиона евро. "Ще публикуваме стойността при приключването на транзакцията. Но мога да ви кажа, че дори втората оферта беше за по-висока сума."
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03...erkom_pari_za/
Как ви изглежда това твърдение на Бенеш, като се има предвид че вече обявиха цената в отчета?Аз се сещам за вариант договорен дивидент, други идеи?
Коментар
-
В обширно интервю за пражкия вестник "Млада фронта днес" Даниел Бенеш казва още, че българското дружество, с което се разделят, е продадено за "много повече" от 320 милиона евро. "Ще публикуваме стойността при приключването на транзакцията. Но мога да ви кажа, че дори втората оферта беше за по-висока сума."
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03...erkom_pari_za/
Как ви изглежда това твърдение на Бенеш, като се има предвид че вече обявиха цената в отчета?Аз се сещам за вариант договорен дивидент, други идеи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Делото за арбитража не е заведено от българското подразделение ,не знам дали при успех парите ще се разпределят тук
- 1 like
Коментар
-
Делото за арбитража не е заведено от българското подразделение ,не знам дали при успех парите ще се разпределят тук
Купувача смята всичко , все едно сте от вчера на борсата и не виждате ко става
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Да според мен да и след това екстра дивидент след решението на арбитража ,това се вижда от далече
Гинка или ква е там си иде както дойде
Коментар
-
Според теб дали ще има преди окончателна сделка,според мен не.....
Гинка или ква е там си иде както дойде
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТук кво става ще има ли дивидент и изненада ?
Купувача още гледа театъра и чака
Коментар
Коментар