If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като си гледам портфейла на БФБ, съм постъпил, като начинаещ и нищо неразбиращ, след като съм с петте (без TIB) от тези 6
Ха,ха
Мисълта ми беше, че всеки начинаещ, вместо да започне да се учи на база проба - грешка, може ако реши, веднага да копира портфела на форума, с голям шанс за успех. Ако, не иска, може сам да си опита късмета .
.... По мое мнение, след ситото, се получава един добър портфейл от 6 дружества - Шелли, Бреф, Win, Wiser, Tib, Smart organic, подходящ за абсолютно начинаещи и нищо неразбиращи от борси инвеститори...
Като си гледам портфейла на БФБ, съм постъпил, като начинаещ и нищо неразбиращ, след като съм с петте (без TIB) от тези 6
Вече има 48 прогнози за 53 компании. Благодаря на всички за участието. Очаквам още
bstoyanov
Designer
Ivo Orozov
petyob
precakanoto
Rinvestor
Дъното
Както и всеки, които иска да предвиди най - поскъпващите компании за 2025 година. Ще изчакам до сряда вечер и ще публикувам прогнозата на форума. До тогава приемам прогнози. Попълвайте анкетите за да са по представителни.
Всичко в тази тема не е препоръка за покупки на акции :-)
Мога да публикувам портфейл от десет акции ( Smart Alfa ), които са с най - високо доверие и най - високи очаквания, но ми трябват още гласувания на акнкетите, за да е съизмеримо с миналата година . Към момента очакванията за топ десет дивиденски акции на форума са
– Дивидент 2025
1 Българска фондова борса АД /БФБ/ 4,3%
2 Телематик Интерактив България АД 4,0%
3 София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции 4,0%
4 Адванс Терафонд АДСИЦ 3,5%
5 Елана Агрокредит АД 3,0%
6 Спиди АД 2,8%
7 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 2,6%
8 Корадо-България АД 2,3%
9 Стара планина холд АД 2,2%
10 Хидравлични елементи и системи АД 2,2%
това излиза от анкетата за дивидента през 2025 - имайте в предвид че това е ОЧАКВАНЕ за БЪДЕЩ дивидент!!
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
За мое съжаление прогнозите на брокерите ще излязат в първия Капитал за годината чак на 10.01., което забавя дискусията за топ акциите на 2025г.
Докато си чакам - реших да разджуркам прогнозите на най-добре представилите се десетина участника за 2024 и да видя на какво залагат те през 2025. За съжаление предложенията на някои не са публични, за това допускам някои отклонения. И все пак вместо да слагаме в една торба прогнозите на всичките 70-80 човека и да получим "пиле със зеле", нека видим залога на най-успешните - като цяло техните топ предложения за 2025 могат да се класифицират така:
1. ПИБ/ Шелли
2. БРЕФ
3. Доверие ОХ
4. WIN/ WISER/ BSE/TIB
5. Smart organic/Неохим/Петрол
Ето и очакванията на г-н Димитър Георгиев Elana trading за 2025г.
Аз, ще си позволя, да пресея тези 10 дружества и през ситото на прозрачно и открито поведение на мажоритарните собственици и раздаването на дивидент!
Шелли, Бреф, Win, Wiser, Tib, Smart organic - прозрачно и открито поведение.
Шелли, Бреф, Bse, Tib, Smart organic - раздаваши дивидент.
Win - В бъдеще при продажба на дялове от дружествата в които са инвестирали - раздаване на дивидент 90% от печалбата - записано в устава.
Неохим - очаквам в бъдеще, при евентуално коопериране с Агрополихим - редовен дивидент. Ако, не искат да се кооперират ще тръгнат по пътя на Химко.
По мое мнение, след ситото, се получава един добър портфейл от 6 дружества - Шелли, Бреф, Win, Wiser, Tib, Smart organic, подходящ за абсолютно начинаещи и нищо неразбиращи от борси инвеститори ( евентуално + Неохим, ако се кооперират с Агрополихим ).
Не препоръчвам покупка или продажба на база моето мнение. Всеки сам да си решава и да си носи отговорноста за инвестициите си!
За мое съжаление прогнозите на брокерите ще излязат в първия Капитал за годината чак на 10.01., което забавя дискусията за топ акциите на 2025г.
Докато си чакам - реших да разджуркам прогнозите на най-добре представилите се десетина участника за 2024 и да видя на какво залагат те през 2025. За съжаление предложенията на някои не са публични, за това допускам някои отклонения. И все пак вместо да слагаме в една торба прогнозите на всичките 70-80 човека и да получим "пиле със зеле", нека видим залога на най-успешните - като цяло техните топ предложения за 2025 могат да се класифицират така:
1. ПИБ/ Шелли
2. БРЕФ
3. Доверие ОХ
4. WIN/ WISER/ BSE/TIB
5. Smart organic/Неохим/Петрол
Ето и очакванията на г-н Димитър Георгиев Elana trading за 2025г.
Четете и се включвайте с конструктивни коментари в дискусиите по темите и с времето ще попиете от знанията Ако имате и нужния капацитет и воля, разбира се.
Не може всичко на готово.. форума вече не е това което беше.. а и пазара много ни отесня с годините и все повече сме си преки конкуренти.. разви се по бавно от личните ни финанси явно.. казвам го със съжаление
В тази тема ми стана ясно че трябва само да се чете писаното от Старите кучета ,без да може да даваме свое мнение и предложение.
Преди да бъда изтрит ,искам да призова младите инвеститори ,да не позволим да бъдем използвани без да имаме право на мнения.
Батя теб не посмя да те изтрие
Коментар