IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

”Железопътна инфраструктура – холдингово дружество” АД.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rozova pantera
    nali e prekrasno, che imame wyw foruma nai-jelezniq kuroperator?, po-jelezen i ot jepeto,
    chudq se oshte, dali bih dala takawa sprawedliwa cena kakwato q dade DCF-a dolu, dali izobshto stawam za inwestitorka pri towa polojenie, hahaha
    Ами не знам, обаче ако ги дадеш на база dcf-a на ОББ определено не ставаш.

Коментар

• nali e prekrasno, che imame wyw foruma nai-jelezniq kuroperator?, po-jelezen i ot jepeto,
      chudq se oshte, dali bih dala takawa sprawedliwa cena kakwato q dade DCF-a dolu, dali izobshto stawam za inwestitorka pri towa polojenie, hahaha

Коментар

• Респект-най-накрая нещо смислено по темата.

Коментар

• Kolko realno struva firmata: spored men okolo 3.20lv/akcia

Ne e preporuka za pokupka ili prodajba na cenni knija.

Коментар

• OBB ne mogat da smiatat!

Sega im poglednah prospekta i prezentaciata.
            CAPEX-at ot DCF na OBB vuobshte ne se vruzva s razvitieto na balansa.

Izvadih ot prospekta slednite danni za imoti i mashini na otdelnite dushterni drujestva za 2007:

ZSKI: 5,534
            LVZ Ruse: 5,103
            RVP Koene: 1,927
            NIIT: 3,813
            Obshto: 16,377

Obshtata suma v balansa dadena za zemia, mashini i suorajenia za 2007 e 64,720.

Za 2008, obshtata stoinost na zemia, mashini i suorajenia e 75,699. Kak e stanalo tova pri amortizacia 1,853 i capex 1,561?

Realno CAPEX-a triabva da e 12,832

1 January 2008: 64,720
            - Amortizacia 2008: 1,853
            + CAPEX: X
            31 December 2008: 75,699

Pita se kolko e X.
            Mnogo iskam OBB da obiasniat zashto mashini i suorajenia prez 2008 rastat netno s 10,979 (capex 12,832 - amortizacia 1,853), a te pokazvat capex po-nisak ot amortizaciata, t.e. aktivite v tazi kategoria triabva da namaliavat!

Mariane, molia te pomoli tozi, koito vi dade DCF da go pusnete na purva stranica v otgovor na research-a na Elana, da otgovori podobavashto i zashto ima takova nesaotvetsvie v chislata im.

Blagodaria

Коментар

• Първоначално изпратено от danypetkov
              Първоначално изпратено от BGN
              Аз немога да разбера откъде в проспекта го вземат тоя capex 1,5 млн. за 2008 г.?!?! А уж са "ползвали данни на компанията"..
              Първоначално изпратено от Nikola
              Елана добре са си наместили капиталовите разходи, докато ОББ от 65 млн ги правят 17м..... ще ти пратя проспектите довечера, че са ми у нас. Иначе ги има някъде на сайта на ОББ в инвестиционно бнкиране
              Ае колеги много ми е интересно верно, аз доколкото съм се учил да смятам в първи клас, ПО ДАННИ ОТ ПРОСПЕКТА:
              инвестиции за 2008 в ЗСКИ, ЛВЗ, РВП: 719+2140+6692=9551
              от къде ги измислиха тия capex 1,5 за 2008 така и не разбрах
              а за 2009 и 2010 пише: 545+2720+21122=24387 и 813+1537+14893=17243
              ???????????????????????????????????????????????
              Ти пък проспект?! Кой ти чете проспекти в днешно време
              Анализа на ОББ е направен така, че да изкара по-висока цена, а тоя на Елана по-ниска

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                Аз немога да разбера откъде в проспекта го вземат тоя capex 1,5 млн. за 2008 г.?!?! А уж са "ползвали данни на компанията"..
                Първоначално изпратено от Nikola
                Елана добре са си наместили капиталовите разходи, докато ОББ от 65 млн ги правят 17м..... ще ти пратя проспектите довечера, че са ми у нас. Иначе ги има някъде на сайта на ОББ в инвестиционно бнкиране
                Ае колеги много ми е интересно верно, аз доколкото съм се учил да смятам в първи клас, ПО ДАННИ ОТ ПРОСПЕКТА:
                инвестиции за 2008 в ЗСКИ, ЛВЗ, РВП: 719+2140+6692=9551
                от къде ги измислиха тия capex 1,5 за 2008 така и не разбрах
                а за 2009 и 2010 пише: 545+2720+21122=24387 и 813+1537+14893=17243
                ???????????????????????????????????????????????
                --------------------------
                Мнението не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от trola
                  пичове мислих смятах и ми се видя скъпо , ама не се знае знае ли се току виж станала 7-8 лв акцията до нова година
                  Скъпо е, има къде, къде по-секси акции.
                  Но пожелавам успех на акционерите тук, българския пазар има нужда от нови и успешни емитенти.
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• пичове мислих смятах и ми се видя скъпо , ама не се знае знае ли се току виж станала 7-8 лв акцията до нова година

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                      Ава бледолики проверете дали Красимирчо Николов не са е хакнал тук че къвто е карък ша ближите рани с него заедно
                      ти така ли взимаш инвестиционни решения ... правиш проучване дали Краси е акционер, и ако - да, тогава пасуваш ... ако не е - скачаш с двата крака ...

еваларка! страшен си, Ташунка!

Коментар

• Елана добре са си наместили капиталовите разходи, докато ОББ от 65 млн ги правят 17м..... ще ти пратя проспектите довечера, че са ми у нас. Иначе ги има някъде на сайта на ОББ в инвестиционно бнкиране

Коментар

• Ава бледолики проверете дали Красимирчо Николов не са е хакнал тук че къвто е карък ша ближите рани с него заедно

Коментар

• Аз немога да разбера откъде в проспекта го вземат тоя capex 1,5 млн. за 2008 г.?!?! А уж са "ползвали данни на компанията"..

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                              Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              A na OBB DCF im e pod vsiakakva kritika. Ne znam vuosbhte zashto sa dopusnali da stane publichno dostoianie i eventualno da budat namereni greshkite v izchisleniata.
                              Ами на Елана? Те даже не събират кеша..... и вадят някакъв много странен дълг...
                              E, Elana sa bezramnici. Sushto kato Benchmark kadeto korifeiat Peev pravi 13-godishni DCF, koito mu davat stoinosti obiknovenno 3x po-golemi ot peer group analiza.
                              Istinata e niakade po sredata, vupreki che sam po-sklonen da viarvam na CAPEX ot 65m do 2010 (Elana), otkolkoto na OBB.
                              Kade ima link kam prospecta?

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                A na OBB DCF im e pod vsiakakva kritika. Ne znam vuosbhte zashto sa dopusnali da stane publichno dostoianie i eventualno da budat namereni greshkite v izchisleniata.
                                Ами на Елана? Те даже не събират кеша..... и вадят някакъв много странен дълг...

Коментар

Working...
                                X