If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Боби да прав си- това очакват инвеститорите тук. Да се преговаря с банките и да се възобнови производството. Цените са сега като за несъстоятелност, а може ако се изпълни оптимистичния сценарии и да се намери я руски , я друг купувач,Все пак предприятието е с традиции, познати търговски марки и пазари. Има риск, но без риск как да очакваш печалби по 2 и по 3
Е, Ран Босилек си е за тези, които все пак знаят, да четат.
За другите от детската градина е песничката :"чушки и домати, който не яде, той голям не ще да порасте" + пляскане с ръчички.
Иначе казано - Селяните да си стоят на село, да не тровят форума с воняща селтащина !!!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Да боби но трябва поне 1 година добра работа за да се отрази в отчета. Съгласен съм с тебе- засега има намерение и съгласие за развитие
Киро ,така е.Аз очаквам да видя някаква инициатива от "новите".
Най ще ме яд този завод да потъне на скраб като други.Той има такива преимущесства....Буквално е до Румъния,ако няма месо за преработка в БГ е може от там да вземат.Букурещ е на има няма 70км от там...3млн град....Да почнат създаване на дистрибуторска мрежа в БГ,да видя една реклама по новините....
А знам,че този завод е изнасял и в Европа...и най-важното....Продуктите му БЯХА перфектни...Поне сега не съм ги виждал.
Абе половин милион хартии разкешени днес, явно мислят по-различно от някои форумни-самозванци, които даже и не могат да пишат грамотно. А и не знам, просто се чудя, докога модераторите в този форум ще ги толерират. Откровената селтащина не точно мирише, а направо вони и скапва форума. Утешението за самозванците ще е, да хрупкат моркова като зайювци, както казваше Импа.
Не е препоръка... !!!
Хаааа селските завистници бълнуват за моркова. Дали могат да го налапат със злобно удоволствие и акцията след месеци да удвои и утрои
Киро,съгласен съм ,че акцията може да се утрои...даже и опетори...ама при определени условия ,които засега не виждам да стават.Пак казвам...има страшни втъзможности този завод да тръгне....ама ....по отчет нещата не са "розови" ама хич,поне според мен.
Нека първо изплатят дивидента,че засега по отчет нямат много пари.Нека излезе новина,че започват да си събират вземанията....и аз влизам "с двата крака "...и то дългосрочно.ОБАЧЕ ЗАСЕГА ....като гледам отчета....последния,основните им активи са в свързани предприятия и във вземания.Забележи,че дори активите във имоти,машини и обурудване са по-малки от вземанията им от свързани предприятия
Биологични активи 0.Нямат и едно прасе "на кръст".Материалните им запаси са паднали с 8.5мил........имат 59К кеш пара.
Тук трябва пара да се налее,...не става иначе....Аз ако съм на новите собственици,ще пусна едно увеличение на капитала....на лев...То ясно,че аз и ти няма да участваме...ама със свежи пари ще потръгнат нещата
Другият вариант е да пуснат някоя облигационна емисия и те да си я купят...хем някоя лихва ще спечелят хем пара ще влезе.Даже това с увеличението на капитала е тъпо като се замисля.Кредит не знам дали Меком може да вземе....20мил в момента кредити ....а имоти и машини 11мил
Не е препоръка за покупко-продажба на акции.Нямам от тези
Тук положението е като при скачането с бънджи. Падаш надолу после се качваш пак до едно ниво. после пак падаш надолу. И единствения шанс да се качиш е само ако големите и силните отгоре те изтеглят.
Добро е Симов. Тук най-доброто, което би могло, да се случи и то с "обучително-научителна" цел, (в смисъл на Костолани) е най-големите селендури да изхрупат моркова. Добре поне че тук не си се излакомил, а си се спрял поне само в 1 патка
Макар, че патката е уникално забатачена и помощ отникъде не се вижда или промяна към добро и там.
Не е препоръка... !!!
1. Самосвал може и да не дойде, а може и да дойде, но по-важното е, че има нови свежи оферти купува, което показва, че има не само "зайци" с акции на Меком, а и хора с глава на раменете.
2. Продавачът очевидно е само един, след като няма особено голяма конкуренция при офертите продава.
3. Днес аз си направих важния извод, че по тази позиция има прекалено много зайци /щом едни 5 000 лв оборот възпламениха темата/ и няма как тук цената да отлепи преди те да са продали. За зайците е типично, че смятат печалбата си в проценти, а аз я смятам като Никола - в пъти поскъпване.
4. Още като приключиха изсипванията на съдия-изпълнителя стана ясно, че тази позиция ще има един съществен проблем, поради което ще трябва да мине доста време преди да отлепи съществено /а тя рано или късно ще отлепи защото има фундамент/ - пазарът беше твърде обилно напоен с акции и всеки, който искаше да си купи общо взето си е купил и от тогава нататък тук има много повече потенциални продавачи, отколкото купувачи, независимо от състоянието на дружеството.
Извинявам се,но на кое се базира споменатият от теб фундамент....
На това ,че има много вземания ли....или на около 60К кеш (по спомен) от последният отчет.....или на близо 20мил задължения.....Уточни ако може
Коментар