Имах в предвид "добавянето на захар" - вдигането на доходността от 12% към 18 %. Хима не го направиха това, защото са били сигурни че ще осигурят парите...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНямаше да я прави толкова "сладка" сделка иначе...
Т.е. може да иска да вкара свои пари в компанията, но да му се плати добре за тях.
Тимаджии също си записаха всички права за превилигированите, доколкото знам.
Коментар
-
Много ги разбутахте "саламите и луканките",ама отчитайте и огромната конкуренция в този бранш.Почти нищо вече не купувам на тая фирам,и не съм само аз.А за А.Тилев кво да се каже,ако някой тук е търгувал като мен акции на БЗК,преди години и е запознат с миналото бая ще се замисли кво търси в тая компания "Меком".Не е препоръка за покупко-продажба на каквито и да било акции.(Включително и на "Мекома".)
Коментар
-
Не съм казал че ще спечелят нещо, но поне малко ще си подобрят положението по отношение на контрола - след като не могат да вземат дивидент поне могат да участват в управлението, ако примерно имат 5 % могат да свикват общи събрания, да променят дневен ред, да назначават контрол... Не е много, но каква е алтернативата ...Акциите са рисков инструмент.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Kilur - това което си написал къде го прочете защото явно не е от проспекта. Едно към едно се заменят привилигировани към обикновени акции, ако не се изплаща дивидент повече от една година привилигированите стават с право на глас.
Вероятно това което пишеш е било само предложение и е имало обратния наказателен вид - за 1 привилигирована в случай на неплащане да се дават 2 обикновени, но това противоречи на законите - така се печата реално не платен номинален капитал - и за това не може да стане....Last edited by BigBear; 16.11.2010, 11:00.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Да, определено трябва да се гледа какво ще се случи с правата на мажоритаря, но не мисля, че той има парите да запише емисията. Нямаше да я прави толкова "сладка" сделка иначе...
Тук може би ще интересен също търга за неизползвани права.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоред вас колко акции ще бъдат записани и платени?Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеДори и това не избиват.
А пък ако смяташ че може да плаща 2,5 мил на година за дивЕдент .... я се замисли малко дали е възможно !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеКакто и да го смяташ си струва- а вярвай ми след 5 години обикновените няма да са 60 ст.
А за този период- привилигированите си избиват цената от 1 лв.
А пък ако смяташ че може да плаща 2,5 мил на година за дивЕдент .... я се замисли малко дали е възможно !?Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
Коментар