IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
    бих искал да попитам : за да запишеш например 1000 привилегировани акции ( за 1000 лева ) трябва да купиш 4000 права, прав ли съм ?
    Прав си.

Коментар

• бих искал да попитам : за да запишеш например 1000 привилегировани акции ( за 1000 лева ) трябва да купиш 4000 права, прав ли съм ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Защ отолкова перспективна компания /работеща в още по-перспективен сектор на икономиката/ се налага да плаща толкова висока цена за капитала?
        Нещо не се връзват нещата.
        Как мислите?
        Явно нямат друга възможност
        мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40 Разгледай мнение
          Здравейте!
          Един въпрос към господин Василев и от мен!
          Наслушахме се в последните дни за перспективите пред дружеството,но малко се говори за рисковете пред който то е изправено.
          Ще ни направите ли анализ на рисковете,като например:
          1.Понеже се изнася информация за бъдещи продажби и значително увеличение на продукцията,какво ще се случи с пласирането и,ако договорите не се осъществят по някаква причина.
          2.валутен риск
          3.кредитен риск и ликвиден риск
          5.конкуренция на външните пазари.
          4.други рискове.
          Поздрави!
          Ами които не рискува, "не пичели". Банкова гаранция за дивидента си не щеш ли? Всички сме наясно, че сме насред криза и пазарната ситуация е рискова. Затова и дивидента по привилегированите е 18%, а не примерно 5%. Всеки си има глава на раменете и трябва да прецени риска струва ли си! Освен това по 3 от 4 -те ти въпроса има писано в проспекта, и едва ли може да се каже нещо повече със сигурност на този етап...

Коментар

• Ч.Р.Д. и от мен на г-н Василев... е, май с малко закъснение де...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравейте!
              Един въпрос към господин Василев и от мен!
              Наслушахме се в последните дни за перспективите пред дружеството,но малко се говори за рисковете пред който то е изправено.
              Ще ни направите ли анализ на рисковете,като например:
              1.Понеже се изнася информация за бъдещи продажби и значително увеличение на продукцията,какво ще се случи с пласирането и,ако договорите не се осъществят по някаква причина.
              2.валутен риск
              3.кредитен риск и ликвиден риск
              5.конкуренция на външните пазари.
              4.други рискове.
              Поздрави!

Коментар

• Г-н Василев, Честит Рожден Ден и от мен!

най-добри пожелания и успех на Експат и Меком!
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Защ отолкова перспективна компания /работеща в още по-перспективен сектор на икономиката/ се налага да плаща толкова висока цена за капитала?
                  Нещо не се връзват нещата.
                  Как мислите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                    "...клиенти на Експат Капитал придобиха над 7 милиона обикновени акции и вече контролират над 13% от компанията. Тези сделки увеличават броя на свободните за търговия акции (free float).."

До г-н Николай Василев - бихте ли дали подробности - кой е купувача и каква е цената за акция.
                    Поздравления и от мен за рожденният ден и още едно запитване - в Меком сега работят над 500 души - каква е била численността и каква е била средната заплата за 2008 , 2009 и 2010г ?

Коментар

• МЕКОМ

честит рожден ден г-н Василев.
                      С пожелания за много професионални успехи!

Коментар

• Голяма PR - активност, добри новини, саламът, казват, бил много набъбнал... Абе да не би тук да се прави увеличение на капитала?

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
                          Уважаеми "puf-paf",

И аз забелязвам по-голяма медийна активност от Меком напоследък. Ние не сме в PR бизнеса. Те работят с нова PR компания отскоро и тя явно се справя добре.

Повечето новини при тях започнаха след сключването на нови големи договори с Русия, което може да им удвои продажбите в бъдеще. А с реализиране на датския проект ще бъдат много по-мощни след година.

Според мен е редно Меком с или без емисия на ценни книжа да бъдат по-активни и да информират финансовата общност за своите действия. През 2010 г. имат определено развитие и се държат по-добре като публична компания.

Мненията на инвеститори във форум като този помагат много на компании като Меком да "си сверят часовника" и да знаят какво очаква пазарът. Всички ще им помагаме в тази посока.

Ако компанията се държи прилично и не допуска грешки, вкл. PR грешки, възходът им може да продължи през 2011-2012 г.

Поздрави, Николай
                          Благодаря за отговора.

Коментар

• Нито ползвам продуктите на Меком, нито съм с техни акции, обаче е много несериозно да си правиш PR с бъдещи продажби. Като започнеш да търгуваш с руснаците и арабите и се види какви са реалните ти обороти и печалби, тогава ОК - има нещо истинско. Дотогава, докато не спечелят доверието на хората, моето мнение е, че цялата ситуация е смешна и несериозна за която и да е фирма. Въпрос на здрав разум е да не си купя нищо от каквито и да акции от тази фирма.

Коментар

• Ха честита ви пирамидка, невероятно е че тия номерца вървят и през 2010-та

Коментар

• Но биричката върви и с мезеее
                                А може би само от компири.
                                Last edited by dessi_georgieva; 27.11.2010, 18:43.

Коментар

Working...
                                X