IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
    Тук биха били съгласни да подарят правата и без пари,само и само после да пласират акциите.Такава е ситуацията.Тези 18 % са много примамващи,това е уловката.Ако има подводни камъни,те ще се появят по-късно,А Н.Василев просто си върши работата и мисля,че се справя добре.Не му е необходимо лично да си купува акции.
    Поне са предвидили доста скромен брой набрани средства, за да считат предлагането за успешно, така че поне това е лесно постижимо... 140 хил. акции все ще се пласират

P.S. Пропуснах да отбележа, че съм съгласен с написаното!
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Тук биха били съгласни да подарят правата и без пари,само и само после да пласират акциите.Такава е ситуацията.Тези 18 % са много примамващи,това е уловката.Ако има подводни камъни,те ще се появят по-късно,А Н.Василев просто си върши работата и мисля,че се справя добре.Не му е необходимо лично да си купува акции.
      +1..

Въреки всичко мисля, че риска си струва...Стоичков добре е го е казал за играта...
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Тук биха били съгласни да подарят правата и без пари,само и само после да пласират акциите.Такава е ситуацията.Тези 18 % са много примамващи,това е уловката.Ако има подводни камъни,те ще се появят по-късно,А Н.Василев просто си върши работата и мисля,че се справя добре.Не му е необходимо лично да си купува акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от GuznaSyvest Разгледай мнение
          Но какъв е този въпрос - нали под негово давление именно гарантирания дивидент е толкова невероятно висок
          Сигурен съм че е вътре до уши
          ЗА експат - ясно, но въпроса е дали ще участва и с лични средства, а не само с кеша на фонда.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Иска ми се да попитам г-н Николай Василев, дали той лично притежава или ще участва в увеличението на капитала с покупка на права. !?
            Но какъв е този въпрос - нали под негово давление именно гарантирания дивидент е толкова невероятно висок
            Сигурен съм че е вътре до уши

Коментар

• Иска ми се да попитам г-н Николай Василев, дали той лично притежава или ще участва в увеличението на капитала с покупка на права. !?
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• половината купувачи спекулант го играят
                Last edited by Каммен; 29.11.2010, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                  Това е текст от резюмето към Проспекта (стр. 72). Явно е сгрешен текста в цитираното по-долу съобщение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Проспект
                    Срещу една притежавана акция от акционерите на „Меком" АД се издава едно право,
                    като срещу всеки 4 (четири) броя права, акционерите или третите лица, придобили
                    права, чрез явен аукцион, имат право да запишат 1 (една) привилегирована акция от
                    настоящата емисия на емисионна стойност 1 (един) лев.
                    Това е текст от резюмето към Проспекта (стр. 72). Явно е сгрешен текста в цитираното по-долу съобщение.

Коментар

И тука си прав,но в едно друго интервю Н.Василев казва:"Нека припомня, че всяка стара акция дава едно право. Нужни са 4 права, за да се запише 1 нова привилегирована акция.".
                      в това спор няма. имах питане за конкретния запис - за глагола, който е използван

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                        по-скоро "... разделен на 4"!
                        в примера, който дадох според това изречение излиза, че за 4000 права ще получа 16000 нови акции ???

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                          благодаря. а само на мен ли изречението, което съм подчертал не ми звучи добре ?
                          И тука си прав,но в едно друго интервю Н.Василев казва:"Нека припомня, че всяка стара акция дава едно право. Нужни са 4 права, за да се запише 1 нова привилегирована акция.".

Коментар

• по-скоро "... разделен на 4"!

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                              благодаря. а само на мен ли изречението, което съм подчертал не ми звучи добре ?
                              Изречението си е точно...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• благодаря. а само на мен ли изречението, което съм подчертал не ми звучи добре ?

Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
                                Уважаеми "Ивкоо",

Най-лесно ми е да копирам уведомлението от 29 октомври. Вижте кои дати Ви интересуват:

29-10-2010 - Уведомление относно увеличение на капитал с права
                                Във връзка с решение на Съвета на директорите от 10.03.2010 г. И 21.05.2010, публикации в Държавен вестник бр. 85 от 2010 г. и в. Пари от 25.10.2010 г., относно увеличаване на капитала на Меком АД-Силистра (MKX) от 56 003 978 лева на до 70 004 973 лева, чрез издаване на до 14 000 995 броя нови привилегировани безналични акции без право на глас с номинална стойност от 1 лев всяка, с гарантиран годишен дивидент в размер на 18% от емисионната стойност на една нова акция, Ви уведомяваме за следното:
                                - брой акции преди увеличението: 56 003 978;
                                - брой на издадените права: 56 003 978;
                                - броя акции, предложени за записване: 14 000 995;
                                - съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 4/1;
                                - всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 4;
                                - Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 140 010 бр. нови акции;
                                - присвоен борсов код на издадените права: MKX1;
                                - ISIN код на правата: BG4000015108;
                                - номинална стойност: 1.00 лв.;
                                - емисионна стойност: 1.00 лв.;
                                - начална дата за търговия на правата на борсата: 08.11.2010 г.;
                                - крайна дата за търговия на правата на борсата: 07.12.2010 г.;
                                - начална дата за прехвърляне на правата: 08.11.2010 г.;
                                - крайна дата за прехвърляне на правата: 09.12.2010 г.;
                                - дата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК: 15.12.2010 г.;
                                - начална дата за записване на акциите: 08.11.2010 г.;
                                - крайна дата за записване на акции от увеличението: 03.01.2011 г.;
                                - борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП БенчМарк Финанс АД;
                                - Банка, в която да бъде открита набирателна сметка: ТБ Алианц Банк България АД;
                                - Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 05.11.2010 г. /петък./;
                                - Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 03.11.2010 г. /сряда/

Поздрави, Николай

Коментар

Working...
                                X