Първоначално изпратено от dido_yord
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
Кои са тези някои обстоятелства?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
Кои са тези някои обстоятелства?
нали виждаш, че на рибарчето звездите му го говорят
преди поне някакви чертички и елхички пускаше,
вече и това няма
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеОчаквам избухване тук до седмици и тоя големия с ордерите на 20,където бута цената цяла зима,да го отнесат като малко гара буквално
При благоприятно стечение на някои обстоятелства,мисля ,че можем да видим удвояване на цената,текущо 19.40лв, през следващите 12 месеца !
- 2 Харесвания
Коментар
-
С изключение на 22 г., по това време на годината текущите дългове винаги са били високи, разгледай историята на фирмата. Просто в номинално отношение са се повишили доста.
Истината е, че пазара не оцени реалния ръст на фирмата през 22 г.
Реално на консолидирана основа Агрия има много скрита стойност, който не може да бъде оценен от пазара.
Не случайно аграрни публични компании завършват финансовата година в края на септември или края на март ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Вероятно защото оценява компанията си в пъти по-скъпо /правилно или неправилно/ отколкото пазарът може да му даде за част от нея. Все пак лихвите по кредите са едноцифрени %, а оценките понякога бягат в пъти
Но... капиталовата теория говори за оптималното ниво на собствения капитал спрямо лихвоносния дълг. И има точка на пречупване, където прибавянето на допълнителен дълг е по-скъпо отколкото прибавянето на собствен капитал. Не се наемам да твърдя, че такава точка е достигната, само казвам, че дълговете според мен са прекалено много за Агрия към момента, и това е основната причина, защо махнах 2/3 от позицията. С останалите 1/3 гледам мача и ям пуканки.
Last edited by keizer; 18.03.2024, 16:42.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
За мен е дилема защо ме увеличава капитала през борсата, а вместо това се е насмукал със супер скъпи банкови заеми…
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Викаш да шибнат едни варанти и после да вдигнат капитала например...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Прав си!
В този ред на мисли, какво им пречи например чрез капиталово финансиране да финансират пристанището ;-)Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Колега, искаш "висш пилотаж" по капиталово развитие от СД на това дружество /те до преди 3 години, не бяха чували, че може да разпределят дивидент/!!!
В този ред на мисли, какво им пречи например чрез капиталово финансиране да финансират пристанището ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСпоред мен е много подходящ момент за сплит на акцията в съотношение 1 на 1, че защо не и 1 на 2 ;-)
Какво ви е мнението по въпроса!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
След някой друг ден може и 3% да стане...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
уау, че това почти 2%
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар