С тези обеми всеки ден, ще има парички за засяване на новата култура! Успех на АГРИ-КОЙН и на всички имащи акции тук!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Винаги казват кога да влизаш и излизаш, стига да можеш да чуваш и разбираш. Ръководството да се самосезира, че тази година едва ли ще ни събере заличката горе.Мисля че тая година ще има опашка за снимка с Райков
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Мечките са ранени25-ата идва.
Ще си чакам 35-40
и Атерата на 3.5-4 лв.
Имам и от двете от повече от година.
не е препоръка за продажби :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Мечките са ранени25-ата идва.
Едвам издържам, стига сте се бавили !
Коментар
-
Винаги казват кога да влизаш и излизаш, стига да можеш да чуваш и разбираш. Ръководството да се самосезира, че тази година едва ли ще ни събере заличката горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениебизнесът със слънчоглед и олио е много печеливш:
https://www.capital.bg/biznes/kompan...te_masloboini/
След отпадането на Украйна на международните пазари, ще става още по-печеливш. Украйна изнасят 30% от слънчогледа в глобален мащаб. Дори да засеят украинците, пристанищата са или разрушени или блокирани.
Кехлибар /част от Агрия 55%/ е малък производител, но доколкото ми е известно строят втори завод.
Войната в Украйна ще има позитивен ефект още дълго време за всички БГ зърнари и всички бизнеси свързани с тях...дано успеят да се възползват максимално въпреки глупостите на комунистите в МЗГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениетук) да не започнаха
) да влизат и профитата
)
- 1 like
Коментар
-
Винаги казват кога да влизаш и излизаш, стига да можеш да чуваш и разбираш. Ръководството да се самосезира, че тази година едва ли ще ни събере заличката горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ами не, не е за тук. Те няма да му кажат кога да излезе...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Моето кратко виждане по земеделското производство:
-Земеделското производство съвсем точно е необходимо да бъде следено директно, а не през офис и помощници. Няма нищо по-ценно от това ти сам да разбираш на производството, сам да обикаляш по нивите.
-Дейността е свързана с многогодишни опити в производството от всякакво естество. Става въпрос за опити провеждане 15-20-25 години, по точна програма, дозиране, метеорологични условия и резултати. Дали има наемен работник бил толкова дълго време в дадена компания, да го е правил лично това, да анализира ежегодно какво се случва?
-Структура като Агрия работи с агрономи по места, които са на заплата, периодично се сменят и нямат тази заинтересованост да правят нещата точно така.
-Тези наблюдения са свързани с това, да се направят оптимални разходи за постигане на оптимални приходи. Обикновено агрономите, за да се застраховат максимално правят всички операции по технологията. Тяхната заинтересованост е да няма провали, но те не следят разходите – просто трябва да се направи. Има много ситуации в производството, когато точната и бърза преценка спестява разходи. Обикновено при скъпото производство резултатите като добив са по-добри, но печалбата обикновено по-ниска.
-Агрия като голям клиент договаря по-ниски цени на материалите, но обикновено персонала не е оптимален в този случай – без пряко наблюдение. Продажбите много зависят от познаването на пазарите. Тук е трудно да преценя кой какво знае.
-Поливането – много е трудно в едно лято да поливаш както се твърди 40 000 декара. Може би Агрия има площи, които при определени случаи ще бъдат полизани и те са 40 000 декара, но едновременно да го правиш – за мен не е реалистично.
-Земята – Земята сега става ценна – свързано с пазарите на зърно. Засега пазарът е натегнат, но ……. Ще видим.
-Тази 2020/21 и отчасти 2021/22 бяха супер – ниски разходи направени в началото и супер цени. Вече няма да е така – разходите нараснаха много. За мен печалба от декар 90 - 120лв е постижима и при новите условия ако няма срив на цените.
Нещо може да съм забравил, но това е най-общо.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Купи една акция и ела на едно ОСА и един плаж. Като послушаш какво говорят Емил Райков и Иван Стефанов, мисля че ще си промениш мнението по доста точки
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар