Момци, аз продадох всичко, благодаря за возенето. Едни сравнително доста бързи 115 % доходност, доста доволно предвид периода. Успех на имащите и при подходяща корекция може отново да се включа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
хаха, които продават не са ли камилчетата ? .. бързат да направят 10% доходност
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
И аз мисля, че като цяло партито свърши и сега камилчетата не могат бързо да се преориентират.
ще ги чакам към 20-22 кинт
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
За миг не съм си и помислял ,че покупките са свързани с преоценки - тук някой си купува ФУНДАМЕНТ и очаквани резултати.Коментирах възможни преоценки от позиция на цената за преоценка.Имам,продадох част и ще купя пак!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
И аз мисля, че като цяло партито свърши и сега камилчетата не могат бързо да се преориентират.
ще ги чакам към 20-22 кинтмненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Тук е по сложно и завъртяно... има още 3 фактора но не ми се коментира.... като цяло партито свърши
ще ги чакам към 20-22 кинт
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
Да не забравяме ,че цената по която ще оценяват инвестициите си е цената от последната сесия на БФБ- демек 31.03.2022 г. Днес /поне към момента/ редица цени са доста по ниски от предните дни и цялото упражнение има смисъл ако днес цените са най високи за периода и значително по високи от средните на придобиване.Тъй ,че гледаме мача - деня не е приключил!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
... най добре е батя да обясни той е по “ лекциите” но като цяло в краят на всяко тримесечие ПФ надуват цени на акции за да покажат. Доходност... купуват когато имат лимити...мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВреме е за одрусване на крушата!
В момента, дори БГАГРО е с по-добри показатели...Last edited by mecka_stryvnica; 31.03.2022, 10:53.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеНещо ми се губи - откога вътрешари имат право на сделки през март?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ka64abezgue Разгледай мнениеКакво ще се случи след 10ти април?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеНе съм по темата за самата акция, но дискусията по свързаните сюжети ми е много интересна.
Фортис, запасите от миналогодишно зърно започват към този момент да се вадят от силозите и потеглят към Полша и Румъния. Големите търговци "сглобиха" организацията по прехвърлянето на собствеността на суровините към компаниите в двете държави, които ще поемат последващата дистрибуця и износ, тъй като офисите в Украйна не работят. Това звучи като проста работа, но всъщност е голяма галимация да се реорганизира цялата верига на доставки в двете съседни държави (да се освободят наистина големи складови площи) плюс цялата административна хавра. Каргил има регистрирано дружество в Румъния, но Луи Драйфус има само ДДС регистрация на чуждестранен търговец там и като фирма със седалище извън ЕС (Женева) вносът и износът през Румъния стават по-сложни.
Каргил е в по-деликатно положение откъм операции в Украйна с офиси в Донецк, Киев и Лвов. И двата търговеца имат големи експозиции там и правят възможното да изтеглят суровините в появилия се прозорец в момента, като жп връзките с Полша и Румъния не са нарушени. Зърнените терминали в Одеса са проблем, но това е ясно. Ще се плава временно от Констанца.
Макар че загубите ще са големи за следващата реколта, очаква се тя да бъде с около 1/3 по-слаба от обичайното. В контекста на инвестициите Арчър Даниелс Мидландс е близо до постигнатия си тези дни връх за всички времена, а Бъндж е близо до нов рекорд след върха си през 2008 г., макар че и двете публични компании, разбира се, имат и те сериозна експозиция в Украйна. В цените им вече са калкулирани златните времена на скъпи зърно и царевица. Мисля, че и Агрия е fully priced, така да се каже.
Не е препоръка.
Ако успеят да изнасят повечко зърно, международните цени ще се охладят. Тук вече ще оказват влияние валежите в Бразилия и цялото Северно полукълбо. Засега факторите за притеснение са малкото валежи в пшеничния пояс на САЩ.
Относно реколтите в Украйна – големи анализатори очакват спад с 1/3, но дали ще е само 1/3. Трудно е да се прецени колко ще засеят, как ще торят и пръскат. Отделно как ще са валежите.
Относно златните времена за цените на зърното и рентабилността на производителите – да, съгласен, че те май бяха.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар