IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Момци, аз продадох всичко, благодаря за возенето. Едни сравнително доста бързи 115 % доходност, доста доволно предвид периода. Успех на имащите и при подходяща корекция може отново да се включа.

Коментар

• Упс, май не било свършило
      Щрак в мечото капанче!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

хаха, които продават не са ли камилчетата ? .. бързат да направят 10% доходност
        Какво пак не разбра - всички сме камилчетата

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

И аз мисля, че като цяло партито свърши и сега камилчетата не могат бързо да се преориентират.
          ще ги чакам към 20-22 кинт
          хаха, които продават не са ли камилчетата ? .. бързат да направят 10% доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

За миг не съм си и помислял ,че покупките са свързани с преоценки - тук някой си купува ФУНДАМЕНТ и очаквани резултати.Коментирах възможни преоценки от позиция на цената за преоценка.Имам,продадох част и ще купя пак!
            Първоначалната реакция на всеки който продаде е да се бута да си върне бройките. Като види, че натискът е голям, започва да ги оттегля надолу. Сега сме в началото на процеса. Според мен е така, ще видим, щом свърши горивото

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

И аз мисля, че като цяло партито свърши и сега камилчетата не могат бързо да се преориентират.
              За миг не съм си и помислял ,че покупките са свързани с преоценки - тук някой си купува ФУНДАМЕНТ и очаквани резултати.Коментирах възможни преоценки от позиция на цената за преоценка.Имам,продадох част и ще купя пак!
              мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Тук е по сложно и завъртяно... има още 3 фактора но не ми се коментира.... като цяло партито свърши

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

Да не забравяме ,че цената по която ще оценяват инвестициите си е цената от последната сесия на БФБ- демек 31.03.2022 г. Днес /поне към момента/ редица цени са доста по ниски от предните дни и цялото упражнение има смисъл ако днес цените са най високи за периода и значително по високи от средните на придобиване.Тъй ,че гледаме мача - деня не е приключил!
                  Тук е по сложно и завъртяно... има още 3 фактора но не ми се коментира.... като цяло партито свърши

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

... най добре е батя да обясни той е по “ лекциите” но като цяло в краят на всяко тримесечие ПФ надуват цени на акции за да покажат. Доходност... купуват когато имат лимити...
                    Да не забравяме ,че цената по която ще оценяват инвестициите си е цената от последната сесия на БФБ- демек 31.03.2022 г. Днес /поне към момента/ редица цени са доста по ниски от предните дни и цялото упражнение има смисъл ако днес цените са най високи за периода и значително по високи от средните на придобиване.Тъй ,че гледаме мача - деня не е приключил!
                    мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Който беше писал че ще има корекция до 27 позна, браво на него, но обикновенно в края на месеците сме свидетели на ръстове! Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Време е за одрусване на крушата!
                        Да. Таборът тръгна към небето. Алелуя
                        В момента, дори БГАГРО е с по-добри показатели...
                        Last edited by mecka_stryvnica; 31.03.2022, 10:53.

Коментар

• Време е за одрусване на крушата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                            Нещо ми се губи - откога вътрешари имат право на сделки през март?
                            А защо реалфинанс е 10г с най-висок оборот

Коментар

• Първоначално изпратено от ka64abezgue Разгледай мнение
                              Какво ще се случи след 10ти април?
                              Камъните падат

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                                Не съм по темата за самата акция, но дискусията по свързаните сюжети ми е много интересна.

Фортис, запасите от миналогодишно зърно започват към този момент да се вадят от силозите и потеглят към Полша и Румъния. Големите търговци "сглобиха" организацията по прехвърлянето на собствеността на суровините към компаниите в двете държави, които ще поемат последващата дистрибуця и износ, тъй като офисите в Украйна не работят. Това звучи като проста работа, но всъщност е голяма галимация да се реорганизира цялата верига на доставки в двете съседни държави (да се освободят наистина големи складови площи) плюс цялата административна хавра. Каргил има регистрирано дружество в Румъния, но Луи Драйфус има само ДДС регистрация на чуждестранен търговец там и като фирма със седалище извън ЕС (Женева) вносът и износът през Румъния стават по-сложни.

Каргил е в по-деликатно положение откъм операции в Украйна с офиси в Донецк, Киев и Лвов. И двата търговеца имат големи експозиции там и правят възможното да изтеглят суровините в появилия се прозорец в момента, като жп връзките с Полша и Румъния не са нарушени. Зърнените терминали в Одеса са проблем, но това е ясно. Ще се плава временно от Констанца.

Макар че загубите ще са големи за следващата реколта, очаква се тя да бъде с около 1/3 по-слаба от обичайното. В контекста на инвестициите Арчър Даниелс Мидландс е близо до постигнатия си тези дни връх за всички времена, а Бъндж е близо до нов рекорд след върха си през 2008 г., макар че и двете публични компании, разбира се, имат и те сериозна експозиция в Украйна. В цените им вече са калкулирани златните времена на скъпи зърно и царевица. Мисля, че и Агрия е fully priced, така да се каже.

Не е препоръка.
                                Относно пренасочването на потоците към Полша и Румъния – не мога да преценя до колко цялата инфраструктура ще мое да го понесе. Обикновено Украйна изнасяше 0.8 – 1.2 млн. тона зърно седмично. От няколко дни вече виждам FOB котировки за Украйна. Не е за изключване възможността руските сили да превземат цялото черноморско крайбрежие на Украйна и нещата доста ще се променя не само този сезон.
                                Ако успеят да изнасят повечко зърно, международните цени ще се охладят. Тук вече ще оказват влияние валежите в Бразилия и цялото Северно полукълбо. Засега факторите за притеснение са малкото валежи в пшеничния пояс на САЩ.
                                Относно реколтите в Украйна – големи анализатори очакват спад с 1/3, но дали ще е само 1/3. Трудно е да се прецени колко ще засеят, как ще торят и пръскат. Отделно как ще са валежите.
                                Относно златните времена за цените на зърното и рентабилността на производителите – да, съгласен, че те май бяха.

Коментар

Working...
                                X