Първоначално изпратено от dido_yord
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...
ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
към 30 септември 2024 г.
Земя
хил. лв
Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
Преоценка (597)
Излезли (142)
Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
Коментар
-
Ако някой има достъп до имотния регистър ще се види - добра ли е сделката или не!
Следват предположения ;-)
Ако продажбата (сделката с обратен лизинг/дългосрочен наем/) може да се окаже много добра за Агрия.
Обратното, чиста продажба по 1500 лв ми се вижда греда.Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 18:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Защото са отписани, затова са продадени!Last edited by petyob; 29.10.2024, 18:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
и по какво съдиш, че са продадени? Освен да имаш инфо?
+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфо
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеЗемите са продадени !
От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)
+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфоLast edited by petyob; 29.10.2024, 18:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...
ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
към 30 септември 2024 г.
Земя
хил. лв
Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
Преоценка (597)
Излезли (142)
Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
От ОПП Постъпления от продажба на дълготрайни активи 886 би следвало да са получените пари.
Коментар
-
Земите са продадени !
От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 18:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Кажи ми ако греша;- ако има изповядани сделки в Т. р-р през отчетния период, не трябва ли да са отразени в този отчет?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Доклада трета страница. Числата ги умозаключавам от баланса, отчета за паричните потоци и за доходите.
Кажи ми ако греша;- ако има изповядани сделки в Т. р-р през отчетния период, не трябва ли да са отразени в този отчет?
Коментар
-
+цената от твойте умозаключения ми се струва много нереалнаLast edited by petyob; 29.10.2024, 17:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
в доклада пише само за продобиване, а не за продажба. Дали да вярваме на доклада или на твойте умозаключение ?
Коментар
-
Доклада трета страница. Числата ги умозаключавам от баланса, отчета за паричните потоци и за доходите.
Коментар
-
Продадени 10 249,05 дка
От некосолидирания правя заключение, че земите собственост пряко на Агрия са се водили на около 1300 лв./дка и са продадени на около 1500 лв./дка.
Надявам се да ги предизвикаме преди ОС А да почнат да си обявяват сделките със з.земя,- защото я караме по ЕЖКаза че ги продали единия пакет в Т-ще на 3200лв./дка, а другия в Провадийско за над 3600/дка....-
и така ще я закараме до Морската градина по пейките да си говорим за сделките на РайковЪ
...тк или иначе те си висят в ТР-р но само за наблюдаващите!!!
Коментар
Коментар