Първоначално изпратено от franky4fingers
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паника на БФБ !!!
Collapse
X
-
ОК, ние не сме Китай колега! Имаме едно от най-ниските нива на производителност в Европа и чрез програми за увеличаване на ефективността и заплащането този проблем би трябвало да се минимизира. Не мисля че това би довело до съществено увеличение на фирмените разходите за заплати, ако приемем че един високопроизводителен работник върши работа на 2,3 неквалифицирани.
Коментар
-
Neka ne zabravqme, che prichini za ponizavane na krediten rating na BG NQMA. Situaciqta v Romania i BG ne e analogichna. Osnovnite prichini za ponizavane krediten rating na Romania:
1. Povishavane na Government expenditures, koeto stimulira expansion, koeto ot svoq strana vodi do dopulnitelen natisk na inflaciqta v posoka nagore.
2. Plavastiqt valuten kurs v Romania e dopulnitelen risk, koito vsqka uvazavasta sebe si (dori i tezi, koito ne uvazavat sebe si) ratingova agenciq otchita kato dopulnitelen risk.
Коментар
-
ОК
Ник, това за заплатите само действа отрицателно на конкурентността на компаниите, включително тези които се търгуват на борсата. Затова си мисля, че догодина, а и дори това тримесечие, маржовете на печалба ще са по-ниски.
Коментар
-
OK, след като цитираш размера на инфлацията редно е да дадеш данни и за нарастването на РЗ в страната - 16% в публичния и 30% в частния сектор. Дефицитът както prodigal и аз писахме ще се компенсира от чуждите инвестиции, които нарастват изпреварващо. За НИ не си прав, туризмът има много по-голямо значение за платежния баланс. Рейтингът на България зависи от макрорамката, която за мен остава стабилна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pnkПървоначално изпратено от don emilio4AKAT SE STRAHLIVITE PANIKIOR4ETA DA PRODAVAT EVTINO.....
SLED TOVA DULUG BI4I TREND...........
Какво си мислите, че ще постигнете - мигновенна промяна в мисленето на другите и край на вашите загуби от неблагоприятния тренд? ... Това не е казармата ... тук нещата не стават така!
SAMO KUPUVAM OT TAKIVA KATO TEB....PANIRANI MI60CI
Коментар
-
ОК
Франки, ще ти кажа къде виждам макропроблемите аз:
Инфлация 13+% на годишна база
Дефицит по текуща сметка - вероятно над 20% от БВП
Брутен външен дълг - 90% от БВП или 50 млрд лева
Това наред със слабия долар, малкото пари в обращение следствие на МЗР 12% и политиката на бюджетен излишък ще обезкръвяват икономиката догодина. Колкото до чуждестранните инестиции, те наистина засега спасяват положението. Но голямата част от тях са недвижими имоти, а там настроенията много бързо могат да се обърнат предвид на бурното и минаващи всякакви граници строителство.
Като нищо това ще накара рейтинговите агенции да ни намалят кредитния рейтинг още до края на годината.
Коментар
Коментар