IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
    Първоначално изпратено от Brazilia231
    Тази позиция ,според мен ,е само за хора ,които могат да стискат докато падне това скапано правителство и нещата в България тръгнат генерално на по-добре...тогава може и да стигне до 500 лв...но засега-ще се закроти някъде около 100-120 лева..
    Дъното е под 100 лева. А правителството няма да падне. Ако не за друго то защото няма кой да дойде на неговото място. А ако не дай боже правителството падне и страната изпадне в политическа криза акциите на пътищарите отиват на кино. Трейса под 40 лева а HDPAT под 400. За индексите не ми се мисли. Не е препоръка за нищо.
    Нищо тогава с Волен ще се перчите....
    Паляк....виждам че само следобед пишеш явно смяната ти е до обяд в рудника, а мишленце...

Коментар

• Първоначално изпратено от Brazilia231
      Тази позиция ,според мен ,е само за хора ,които могат да стискат докато падне това скапано правителство и нещата в България тръгнат генерално на по-добре...тогава може и да стигне до 500 лв...но засега-ще се закроти някъде около 100-120 лева..
      Дъното е под 100 лева. А правителството няма да падне. Ако не за друго то защото няма кой да дойде на неговото място. А ако не дай боже правителството падне и страната изпадне в политическа криза акциите на пътищарите отиват на кино. Трейса под 40 лева а HDPAT под 400. За индексите не ми се мисли. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Продадох - пак си ги купих. Разликата в друга позиця. И после пак. И пак. Така пет пъти досега. Първия път напълних добре когато цената беше една тква височка. Ама не рева, че акцията е балон. Не пиша в теми за компании в които нямам акции и не изказвам компетентно мнение за финансови коефизциенти и развитието на акции през следващите 5 години. Може да потъвам но поне го правя с финес.
        А какво се случва с акциите Ви които имат цена/печалба 10 - 15, да не би да вървят нагоре?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
          Първоначално изпратено от kubrat
          А при 20 млн. печалба за 2008 г. П/Е не става ли 17?
          А фактът, че сега е март 2008, а не февруари 2009 не те ли притеснява? Доста "ако"-та има дотогава, така че няма нужда да се изхвърляте. Така се получават балоните - като търгуваме очаквания за огромни периоди напред - а когато вземат, че се управдаят, забравяме, че растежа е вече отразен в цената.
          Балона беше около 300.
          Отразяването на растежа в цената гледам да не го забравям.
          20 млн. за мен са сравнително реалистичен сценарий. Оптимистичният е 2*20 млн. Песимистичният ще го пропусна, за да не ме нападат от две страни.

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
            Никоя цена не е достатъчно висока за да спре покачванета и нкоя цена не е достатъчно ниска за да спре падането, сентенцията не е моя но съм се убедил че е вярна на финансовите пазари
            особено в ситуация като нашата

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
              Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
              Първоначално изпратено от pana_bg
              Цената верно е нереална. При това Р/Е - 51. За реална бихме могли да говорим евентуално при Р/Е 25 примерно, макар че и то по-принцип е високо. Но дори и при толкова за Р/Е-то сам си сметни да видиш колко излиза реалната цена...
              Точно това се опитах да кажа преди 3-4 седмици. Когато обявих цена от 80-100 на база П/Е 20-25 за максимална на тоя етап, тука ми се смяха... сега ядат дървото и се чудят от къде им е дошло.
              Ами и сега ти се смеят, защото цената не е 80 лв а е 160лв или нещо си недоскив..
              Подобно Р/Е би могло да се приеме като премия на доверие и надежда само при устойчиво осигурени приходи за следващите месеци. Но при тази негативна пазарна коюнктура като цяло (повлияна от комплексни вътрешни и външни фактори), при текущото замразяване на финансирането на средствата от европейските фондове, без яснота кога ще бъдат размразени, като последните индикации са по-скоро обезкуражаващи, при яростната конкуретна война със всички средства, която се заформи между пътните фирми (ностоящи и новоразчистващи си територии) като бесни кучета за кокъл в последно време нещата стават твърде рискови...
              Не е препоръка, виж у лево.
              * think positive * think simple * think big *
              * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                А при 20 млн. печалба за 2008 г. П/Е не става ли 17?
                А фактът, че сега е март 2008, а не февруари 2009 не те ли притеснява? Доста "ако"-та има дотогава, така че няма нужда да се изхвърляте. Така се получават балоните - като търгуваме очаквания за огромни периоди напред - а когато вземат, че се управдаят, забравяме, че растежа е вече отразен в цената.

Коментар

• Никоя цена не е достатъчно висока за да спре покачванета и нкоя цена не е достатъчно ниска за да спре падането, сентенцията не е моя но съм се убедил че е вярна на финансовите пазари

Коментар

• А при 20 млн. печалба за 2008 г. П/Е не става ли 17?

Коментар

След тия "експертни" мнения, сигурно ще сменяш ник-а скоро...
                      Ха, бе не знам кви са ми мненията, ама мисля, че повечето адекватни инвеститори в тоя форум са на същото мнение за трейс. Колкото до сменянето на ника - нямам такива наклонности. Вярвам, че преди всичко е важно човек да не е смачкан мишок, който си въобразява, че постига някакъв невероятен ефект със смяна на ника.

Коментар

Първоначално изпратено от Han Krum
                        Цената верно е нереална. При това Р/Е - 51. За реална бихме могли да говорим евентуално при Р/Е 25 примерно, макар че и то по-принцип е високо. Но дори и при толкова за Р/Е-то сам си сметни да видиш колко излиза реалната цена...
                        Точно това се опитах да кажа преди 3-4 седмици. Когато обявих цена от 80-100 на база П/Е 20-25 за максимална на тоя етап, тука ми се смяха... сега ядат дървото и се чудят от къде им е дошло.
                        Ами и сега ти се смеят, защото цената не е 80 лв а е 160лв или нещо си недоскив..
                        Трай...ще видиш и 80. В тая тема сте уникални просто - при една камара негативни фактори, които биха смазали всяка акция вие ги изтъквате даже като достойства. Примерно "Кво като П/Е-то е извън сякакви рамки - малко хора могат да си позволят да трошат пари като мен. Все едно съм си купил Бугати."

Колкото до сравнението между Бугати и Трейс - настина е страхотно - еднаква доходност дават и двете "инвестиции"...Първата носи малко повече удоволствие.
                        на мазохистите също им носи удоволствие
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Първоначално изпратено от Han Krum
                          Трай...ще видиш и 80. В тая тема сте уникални просто - при една камара негативни фактори, които биха смазали всяка акция вие ги извъквате даже като достойства.

Колкото до сравнението между Бугати и Трейс - настина е страхотно - еднаква доходност дават и двете инвестиции...Първата носи малко повече удоволствие.
                          След тия "експертни" мнения, сигурно ще сменяш ник-а скоро...

Коментар

Трай...ще видиш и 80. В тая тема сте уникални просто - при една камара негативни фактори, които биха смазали всяка акция вие ги изтъквате даже като достойства. Примерно "Кво като П/Е-то е извън сякакви рамки - малко хора могат да си позволят да трошат пари като мен. Все едно съм си купил Бугати."

Колкото до сравнението между Бугати и Трейс - настина е страхотно - еднаква доходност дават и двете "инвестиции"...Първата носи малко повече удоволствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
                              То и за мен цената на Бугати е нереална, но не защото не струва толкова, а защото не мога да си купя колата...Въпрос на стандарт. По същата логика за всеки помияр всичко, което е скъпо е нереално....или по скоро непостижимо.

евала много добре казано

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
                                То и за мен цената на Бугати е нереална, но не защото не струва толкова, а защото не мога да си купя колата...Въпрос на стандарт. По същата логика за всеки помияр всичко, което е скъпо е нереално....или по скоро непостижимо.
                                Само дето, едното "Бугати" няма нищо общо с Трейс. :-)

Коментар

Working...
                                X