IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Другото измерение на влиянието е "охлаждането" на чуждите инвестиции в неджвижими имоти, от които се хранят доста български компании, свързани и непряко с НИ - което ще доведе до повече проблеми с връщането на кредити и взимането на нови. Например по Черноморието и в Банско (а и не само там) вече има проблеми със замразяване на проекти и проблемни плащания по цялата верига инвеститори-главни изпълнители-подизпълнители-обслужващи компании.

Ефектите от световната ипотечна криза, повишената стойност на кредитния ресурс, МЗР и консолидацията на банковия сектор в България на този етап все още е рано да се видят в отчетите на БГ банките - те ще започнат да се усещат и виждат в следващите отчети.

Първоначално изпратено от Abritus
    Първоначално изпратено от blamin
    Каква ипотечна криза, какви пет лева. Това е Българска банка и не мога да схвана връзката с ипотечната криза в САЩ. Ако има такава криза в България да съгласен съм (но засега няма). От друга страна това е Корпоративна банка все пак.
    Ипотечната криза има влияние в смисъл че ограничава и оскъпява ресурса който банките си набавят чрез облигации издадени в чужбина и/или оскъпява ползаването на кредити от чужди банки. Не казвам че влиянието е огромно, но влияние според мен ще има, особенно ако кризата се задълбочи и ликвидността на международните банки намалее.
    Поздравления за банката, мениджмънта и инвеститорите тук на този етап, най-вероятно и годишния отчет доста ще зарадва феновете на банката, за по-нататък бъдещето може и да не е толкова безоблачно

Коментар

• Първоначално изпратено от blamin
      Каква ипотечна криза, какви пет лева. Това е Българска банка и не мога да схвана връзката с ипотечната криза в САЩ. Ако има такава криза в България да съгласен съм (но засега няма). От друга страна това е Корпоративна банка все пак.
      Ипотечната криза има влияние в смисъл че ограничава и оскъпява ресурса който банките си набавят чрез облигации издадени в чужбина и/или оскъпява ползаването на кредити от чужди банки. Не казвам че влиянието е огромно, но влияние според мен ще има, особенно ако кризата се задълбочи и ликвидността на международните банки намалее.

Коментар

• в интерес на истината много ми се иска и фибата да изкара добър отчет

и ми се вярва да е така, заради евтиния ресурс, който двете с корп усвоиха при IPO-то

Коментар

• Каква ипотечна криза, какви пет лева. Това е Българска банка и не мога да схвана връзката с ипотечната криза в САЩ. Ако има такава криза в България да съгласен съм (но засега няма). От друга страна това е Корпоративна банка все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от deneb
            дано да повлече и останалите банки на борсата нагоре
            Ако имаш предвид FIB и BACB, според мен е трудно да ги повлече нещо нагоре. КТБ е поне 2 класи над тия скъпотии.

Най - смешната банка на борсата е Първа инвестиционна банка. Незнам каква печалба трябва да извадят за да оправдаят цената си.....

Не е препоръка за покупка или продажба. Не притежавам и никога не съм притежавал акции на Първа инвестиционна банка.

Има една банка на нашата борса и това е Корпоративна!!!

Коментар

• Честито, като цяло съм скептичен по отношение на банкови акции, но Корпоративна правят много силна година. На фона на световната ипотечна криза тук резултатите са много добри, но все пак препоръчвам да не се изпада в еуфория, защото последиците от ипотечната криза и увеличението на минималните годишни резерви тепърва ще се отразява на нашия банков пазар и на резултатите на банките.

Коментар

• Мммда .... изненадан положително ... вдигане на таргета ... увеличаване на инвестиционния хоризонт ... успех на всички които се довериха на КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                  Ще ги повлече ако и останалите банк извадят такива отчети.

това имах предвид

Коментар

• Ще ги повлече ако и останалите банки извадят такива отчети.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• дано да повлече и останалите банки на борсата нагоре

Коментар

• Това е добре. Въпроса е преизпълнението на 9-те месеца с 20%, как ще се развие при положение, че 4-тото тримесечие е в повечето случаи значително по-силно.
                        ;-) Ей това ме кефи: ROE 21% и ROA 2.20%.

Коментар

• Ухахахаааа..

Коментар

• Какво става тука бре хора

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                              CORP разби всички прогнози!!
                              И не само прогнозите...

п.с - Евала на пичовете! :-)

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=55933

Печалбата на КТБ с ръст от 4,22 пъти до 18,7 млн. лв. за деветмесечието
                                15.10.2007 15:39 ( CORP )

Нетната печалба на ТБ Корпоративна търговска банка АД към края на септември отчете ръст от 4,22 пъти до 18,737 млн. лв., показаха неодитираните отчети на банката, предадени на БФБ-София.

За деветмесечието банката планираше 15,24 млн. лв. печалба, т.е. преизпълнението е 20 на сто....

Коментар

Working...
                                X