IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Неслучайно преди десетилетия един много популярен икономист е казал, че пазарът обикновено е ирационален в много по-голяма част от времето за разлика от периодите на рационалност, които обикновено са краткотрайни.
    Колко парадоксален и фундаментално изкривен е българският капиталов пазар може лесно да установим, като разгледаме пазарната оценка на четирите активно търгувани публични банки. Най-високо оценена от тях е Корпоративна търговска банка (КТБ) с пазарна капитализация от 390 млн. лв., което е с близо 10% над сбора на борсовине стойности на ПИБ, ЦКБ и БАКБ, оценени общо на 355,3 млн. лева.
    Последните три банки имат общи активи, надхвърлящи с 268% тези на КТБ, а собственият им капитал е с 265% по-висок. За деветмесечието на м. г. общата нетна печалба и нетен лихвен доход на ПИБ, ЦКБ и БАКБ са съответно със 189% и 535% по-високи спрямо конкурента им за вниманието на инвеститорите КТБ.

Владимир Малчев, Бул Тренд Брокеридж

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
      Не се бях заглеждал в тази банка сигурно от година, ама най-ненадейно реших днес да проверя как върви капитализацията тук. Моите уважения към банката, явно се управлява добре ама Корпоративна банка да струва повече от Първа инвестиционна банка, БАКБ и Централна кооперативна взети заедно ...
      +1
      Да, никой не може да отрече, че банката показва много добри резултати и е ясно че има предимство пред останалите банки, но и цената изглежда доста висока.
      А може би останалите са подценени?
      Бъдещето ще покаже!

Коментар

• Не се бях заглеждал в тази банка сигурно от година, ама най-ненадейно реших днес да проверя как върви капитализацията тук. Моите уважения към банката, явно се управлява добре ама Корпоративна банка да струва повече от Първа инвестиционна банка, БАКБ и Централна кооперативна взети заедно ...

Коментар

• Добрее бе

На фона на новите активи сериозното нарастване на кредитния портфейл може спокойно да продължи - ако NPL са в рамките на миналогодишното 0,4 можем да кажем, че имаме нов значим банков играч.
          Кефите
          Още може ;-)

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=74628

четете

Коментар

• Защото пробутват акциите на некой балък дето "управлява" чужди пари. Подобна история имаше с еларг миналата пролет. После като гръмна лошо се писа на глупавия фонд купувач. А тези не ги мисли, при първа възможност ще увеличават капитала или СПО ще направят да съберат пак малко пари от шараните.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от Han Krum
              И последния балон ще се спука....то на тези цени тази малка банка е по-скъпа от CHIM+KAO+ORGH....пародията е пълна тука, защо правиха IPO като след това сами си я изкупиха и то на по-висока цена

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
                Лекс,ще ти припомня твойте думи като фалира таз "фабрика"!
                Мога да изкарам някой лев от тебе.
                Колко даваш да се обзаложим.

Тука всички явно са много отворени. Още от детската градина. Но пазара, живота не са детска площадка.
                Успех и ... жизнерадост и дръзновение.

Коментар

• Лекс,ще ти припомня твойте думи като фалира таз "фабрика"!

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
                    Банката е като черна дупка,засмукваща парите на балъците! А акцията и не е балон, а направо дирижабъл-ша са разбии кат "Хинденбург" и с това ще се сложи край на ерата на БГ балоните за това десетилетие!
                    Пак неподготвени драскаме....
                    Първо става въпрос за банка, а не за фабрика за авточасти и акумулатори...
                    Второ с този мижав свободен обем е ясно, че мажоритаря ще продължи водената до момента линия по отношение на цените на хартиите.
                    Трето банката стои много добре на пазара, независимо от кризата и т.н.

Та има разлика между фабрика и банка...

Коментар

• Хане, верно ли си претоварил шортите ? ))

Коментар

• Банката е като черна дупка,засмукваща парите на балъците! А акцията и не е балон, а направо дирижабъл-ша са разбии кат "Хинденбург" и с това ще се сложи край на ерата на БГ балоните за това десетилетие!

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                          Първоначално изпратено от INSIDER-A
                          И последния балон ще се спука ...
                          Най-много да ти се спукат шортите, защото здраво са се издули :-)
                          Ти кво си търсил при шортите ми
                          Толкова са се издули, че се виждат от километри :-)
                          о.к. ти си един от последните подръжници на позицията , абе ти да не работиш във Фина-та
                          Не работя в Фината. И не съм подръжник. Банката има кой да я крепи с реални пари а не с голи приказки. ;-)
                          Съгласен съм, че банката стои доста стабилно, независимо от кризата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                            о.к. ти си един от последните подръжници на позицията , абе ти да не работиш във Фина-та
                            Не работя в Фината. И не съм подръжник. Банката има кой да я крепи с реални пари а не с голи приказки. ;-)
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X