IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    Така си омешал че си направо гОтов да заместиш Искров 2 милиарда увеличение на капитал? Златна мега банка ли ще правиш? Коя частна банка ще даде 1 млрд за 50% от собствеността на банка, която струваШЕ макс 500-600млн?
    Милиарди трябват не за капитал а за ликвидност. И тая ликвидност акционерите няма как да я осигурят. Това е изцяло държавно задължение.
    И ше спрете ли да предлагате такси за теглене след "оздравяването" на банката. Евем ти "оздравяването" дето хората ше се редят на опашки още една година за да си вземат парите.
    Нали?

ОК, аз не съм специалист, цифрите могат да са различни, но целта ми беше да се покаже, че ресурс има и може да се осигури. Със сигурност настоящите акционери могат да осигурят ресурс, ФГВ също, останалите търговски банки също. Дори да не придобият собственост, ликвидна подкрепа - със сигурност. Въпроса е че
    1) Нужна е обективна оценка на банката с която БНБ се мотае
    2) Да се работи в тези посоки от квесторите. 3 от моите 6 точки да проработят, (писал съм преговори), банката ще отвори
    3) не съм казал че една банка ще влезе с 1М но няколко с по няколко стотин.. пак е нещо

П.С. Мисля, че ти си с повече знания в материята от мен, аз съм лаик, опитвам се да разсъждавам

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Ще тръгнат, защото ефекта на стадото е много силно изразен в България. При Пърава Инвестиционна не беше ли същото? Заради един слух овцете се юрнаха да си теглят парите. И какво направиха после? Държаха ги една-две седмици и като видяха, че няма полза и нищо не могат да направят с тях, пак ги набухаха обратно в банките. От цялото безсмислено упражнение само си загубиха лихвите.

Вложителите винаги търсят атрактивни условия. Ако условията в Корпоративна се направят достатъчно атрактивни за вложителите(примерно ниски такси и комисионни при операции, атрактивни условия за разпл. с-ки и депозити) ще има достатъчно вложители, които ще останат, дори и нови ще дойдат. Въпроса е дали ще има желание това да се направи.
      Дай да не бъркаме желанията с реалностите.Аз не искам КТБ да фалирга но не става само с искане.Банката ми беше много удобна страхотно обслужване.Много доволен и много искам да се оздрави но реалността казва друго.Хората ще си изтеглят парите не защото са стадо а защото нямат доверие.Те видяха колко струва гаранцията и са наясно за какво става въпрос.Аз и преди съм писал че повече пари в банка в България няма да държа и няма сила която да ме накара.Ако ще всичките пари на света да изсипят в КТБ аз бях до тук.В онзи петък когато атакуваха пиба отидох по обяд да изтегля пари защото ми трябваха да си платя жътвата и да дам на детето.Като влязох в офиса вътре народ народ след мен не можеше никой да влезе.Аз не знаех за какво става дума но се замислих и водях че може да имаш сметки в две банки и да те прецакат.Аз си знам какво са ми причинили и затова съм дотука.Благодарен съм на Господ че досега не се наложи да ни трябват пари за здраве през тия три месеца.Моля Го да е милостив към семейството ми и да нямаме здравословни проблеми.Та не вярвам някой да не си изтегли парите

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
        Аха.....и викаш нито дела с големи обезщетения ще има, нито бизнес-климата ще се влоши, нито фалит на фирми ще има, нито ще има паника и фалити на други банки, нито ще се загуби тотално доверието в банковата система за години напред!?
        Да, нищо от това няма да се случи ако не бъде спасена. Или поне не в размери които да повлият на някои извън пряко замесените с КТБ

Виж ако бъде спасена всичко от това ще се случи. Защото новите държавни кредити, означават и по-високи данъци. което означава потискане на потреблението, потискане на заетостта, влошаване на бизнес климата, увеличаване на безработицата, увеличаване на лошите кредити и всичко това за години напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Т2 милиарда увеличение на капитал?
          Това е възможно само,ако негарантираните станат акционери

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
            Щото равновесие казва така, значи е така.
            Всеки частен инвеститор ще вкара пари, в банка, заедно с държавата и с читав кредитен портфейл
            Как другите банки декларираха подкрепа за ПИБ?Няма да има нужда да вкарват нищо, само да декларират подкрепа за да върнат доверието.
            Ако ги конвертиат, ще отложат плащането с година две, а негарантираните ше се навият, щото иначе - нищо. Банката ще отвори а после ще има 2 години време за преструктуриране и други неща.
            Има тринеща
            1) Кредитите не са толкова лоши колкото си мислите,
            2) Василев иска да СИ запази банката а не да я окраде
            3) Доверието е много по-важно тук от парите.
            Да, в банка с читав кредитен порфейл и към която има доверие от публиката, от надзора и от останалите банки.

Кредитите може да не са толкова лоши, но може и да са по-лоши. Няма как човек да знае до като не мине достатъчно време. А след като трябва време, докато не мине това време всеки с акъла си ще приема че кредитите са лоши. Ако има смънение, значи няма съмнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
              Ами написал съм ти го горе долу. Разбирасе както казва Анди, нужен е доклад на одиторите за кредитния портфеил
              После
              1) Снемат се обвиненията срещу Василев, с цел да се завърне в страната и да се включи в спасяването. Той е незаобиколим фактор
              2) Преговори с текущите акционери за осигуряване на ликвидна подкрепа ( цели се 1 милиард, но колкото могат - губят собственост ако не осигурят
              3) ФГВ участва в увеличение на капитала с 1 милиард
              4) Преговори с останалите търговски банки за участие в увеличение на капитала с още 1 Милиард
              5) Преговори с търговските банки за осигуряване на ликвидна подкрепа във вид на нисколихвени заеми, обезпечени с кредитния портфейл ( който е добър според одиторире - виж т,1.) и от държавата
              6) Налагане на такса за теглене или превод над 2000 лева на ден, в размер на 5 или 10% от сумата, за период от 1 година
              7) Предложение към негарантираните вложители за конвертиране на влоговете им над 196К в корпоративни облигации с падеж след 1 или 2 години.
              Мисля, че това ще е достатъчно.
              Така си ги омешал че си направо гОтов да заместиш Искров 2 милиарда увеличение на капитал? Златна мега банка ли ще правиш? Коя частна банка ще даде 1 млрд за 50% от собствеността на банка, която струваШЕ макс 500-600млн?
              Милиарди трябват не за капитал а за ликвидност. И тая ликвидност акционерите няма как да я осигурят. Това е изцяло държавно задължение.
              И ше спрете ли да предлагате такси за теглене след "оздравяването" на банката. Евем ти "оздравяването" дето хората ше се редят на опашки още една година за да си вземат парите.
              Last edited by ДесеткиЛевове; 23.09.2014, 16:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Би ли казал как да се спаси банката ако може стъпка по стъпка.Щото и аз искам да се спаси ама съм реалист.
                Аз ти казах.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Ако и бъде взет лиценза реално нищо няма да се случи. Освен за хората с негарантирани депозити. Всичко друго ще си бъде бизнес ас южуал.
                  Аха.....и викаш нито дела с големи обезщетения ще има, нито бизнес-климата ще се влоши, нито фалит на фирми ще има, нито ще има паника и фалити на други банки, нито ще се загуби тотално доверието в банковата система за години напред!?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    1,Василев трябва да е луд че да се върне. Обвинения както се свалят така и се вдигат
                    2.Може и да се водят преговори, но никой частен акционер няма да вкара и лев.
                    3.Това може да стане
                    4.Никакъв шанс която и да било друга банка да даде и един лев.
                    5.Отново, никакъв шанс.
                    6.Отлагане на проблема. Всяко ограничение води до това че лев в една банка не е равен на лев в друга банка, което автоматично засилва значително стимулите да смениш банката.
                    7.Ами да ги конвертират - пак няма да вземат нищо. Все едно дали ще е дълг към банката под формата на депозит или под формата на облигация.
                    Щото равновесие казва така, значи е така.
                    Всеки частен инвеститор ще вкара пари, в банка, заедно с държавата и с читав кредитен портфейл
                    Как другите банки декларираха подкрепа за ПИБ?Няма да има нужда да вкарват нищо, само да декларират подкрепа за да върнат доверието.
                    Ако ги конвертиат, ще отложат плащането с година две, а негарантираните ше се навият, щото иначе - нищо. Банката ще отвори а после ще има 2 години време за преструктуриране и други неща.
                    Има тринеща
                    1) Кредитите не са толкова лоши колкото си мислите,
                    2) Василев иска да СИ запази банката а не да я окраде
                    3) Доверието е много по-важно тук от парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Като се замисля, може и едно дело да им праснат от БНБ-то, щом като банката е такава кухарка. Може и да им забранят да одитират други банки. Някой изобщо някакви действия към КПМГ?
                      Що забравяш,че одиторите никога не носят отговорност?
                      Banco Espirito Santo от кой от big 4 беше одитирана? Пак нашите хора...
                      Кой одитира Мерил Линч,Лемън Брадърс и останалите?
                      Одиторите не носят отговорност, също като кредитните агенции ...

Коментар

• Книгата Войната срещу КТБ, електронен формат.

http://voinata-ktb.com/Voynata_KTB.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                          По вероятно е да бъде спасена, така, че ще гледаме дали ще се окажеш прав......а иначе също така ще е интересно да ми напишеш и твоят сценарий, какво ще се случи ако бъде фалирана......или викаш това ще си е един лесен и безболезнен сценарий, при който само няколко алчни богаташи ще си загубят спестяванията, а иначе всички останали ще се къпят в мед и масло.....!?
                          Ако и бъде взет лиценза реално нищо няма да се случи. Освен за хората с негарантирани депозити. Всичко друго ще си бъде бизнес ас южуал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                            В случая с Корпоративна няма никакъв фалит. Имаме опит за кражба на напълно здрава банка и активите и. Заинтересованите лица се опитва да представят кражбата като фалит пред публиката, но май не им мина номера.

Щом всички финансови експерти са на мнение, че оздравяването на Корпоративна е по-изгодно за държавата и е по-добрия вариант от фалита, значи така и ще стане.
                            Би ли казал как да се спаси банката ако може стъпка по стъпка.Щото и аз искам да се спаси ама съм реалист.

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
                              от точка 2 до точка 5 - "Мисията невъзможна"
                              Аргументи, ЗАЩО? Заради теб, бате пешо и Равновесие?

Коментар

• Като се замисля, може и едно дело да им праснат от БНБ-то, щом като банката е такава кухарка. Може и да им забранят да одитират други банки. Някой изобщо някакви действия към КПМГ?

Коментар

Working...
                                X