IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Стой и гледай мача Ако се сбъдне мечтата ти за спасяване това, което съм написал ще се случи.
    По вероятно е да бъде спасена, така, че ще гледаме дали ще се окажеш прав......а иначе също така ще е интересно да ми напишеш и твоят сценарий, какво ще се случи ако бъде фалирана......или викаш това ще си е един лесен и безболезнен сценарий, при който само няколко алчни богаташи ще си загубят спестяванията, а иначе всички останали ще се къпят в мед и масло.....!?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Ами написал съм ти го горе долу. Разбирасе както казва Анди, нужен е доклад на одиторите за кредитния портфеил
      После
      1) Снемат се обвиненията срещу Василев, с цел да се завърне в страната и да се включи в спасяването. Той е незаобиколим фактор
      2) Преговори с текущите акционери за осигуряване на ликвидна подкрепа ( цели се 1 милиард, но колкото могат - губят собственост ако не осигурят
      3) ФГВ участва в увеличение на капитала с 1 милиард
      4) Преговори с останалите търговски банки за участие в увеличение на капитала с още 1 Милиард
      5) Преговори с търговските банки за осигуряване на ликвидна подкрепа във вид на нисколихвени заеми, обезпечени с кредитния портфейл ( който е добър според одиторире - виж т,1.) и от държавата
      6) Налагане на такса за теглене или превод над 2000 лева на ден, в размер на 5 или 10% от сумата, за период от 1 година
      7) Предложение към негарантираните вложители за конвертиране на влоговете им над 196К в корпоративни облигации с падеж след 1 или 2 години.
      Мисля, че това ще е достатъчно.
      1,Василев трябва да е луд че да се върне. Обвинения както се свалят така и се вдигат
      2.Може и да се водят преговори, но никой частен акционер няма да вкара и лев.
      3.Това може да стане
      4.Никакъв шанс която и да било друга банка да даде и един лев.
      5.Отново, никакъв шанс.
      6.Отлагане на проблема. Всяко ограничение води до това че лев в една банка не е равен на лев в друга банка, което автоматично засилва значително стимулите да смениш банката.
      7.Ами да ги конвертират - пак няма да вземат нищо. Все едно дали ще е дълг към банката под формата на депозит или под формата на облигация.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Ами написал съм ти го горе долу. Разбирасе както казва Анди, нужен е доклад на одиторите за кредитния портфеил
        После
        1) Снемат се обвиненията срещу Василев, с цел да се завърне в страната и да се включи в спасяването. Той е незаобиколим фактор
        2) Преговори с текущите акционери за осигуряване на ликвидна подкрепа ( цели се 1 милиард, но колкото могат - губят собственост ако не осигурят
        4) Преговори с останалите търговски банки за участие в увеличение на капитала с още 1 Милиард
        5) Преговори с търговските банки за осигуряване на ликвидна подкрепа във вид на нисколихвени заеми, обезпечени с кредитния портфейл ( който е добър според одиторире - виж т,1.) и от държавата
        6) Налагане на такса за теглене или превод над 2000 лева на ден, в размер на 5 или 10% от сумата, за период от 1 година
        7) Предложение към негарантираните вложители за конвертиране на влоговете им над 196К в корпоративни облигации с падеж след 1 или 2 години.
        от точка 2 до точка 5 - "Мисията невъзможна"

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Дай да спрем фантасмагориите и сляпата вяра.Да предположим че решат да спасяват банката.При това положение ще трябва да я отворят.И следва сблъсък с товарния влак.Всички ще тръгнат да си теглят депозитите.Да предположим че ги платят.Как ще работят после и кой ще си отвори депозит там?Кой е тоя луд дето ще изсипе толкова пари за да събира после кредити я ги събрал я не?Този сценарии е нереалистичен.
          Ще тръгнат, защото ефекта на стадото е много силно изразен в България. При Пърава Инвестиционна не беше ли същото? Заради един слух овцете се юрнаха да си теглят парите. И какво направиха после? Държаха ги една-две седмици и като видяха, че няма полза и нищо не могат да направят с тях, пак ги набухаха обратно в банките. От цялото безсмислено упражнение само си загубиха лихвите.

Вложителите винаги търсят атрактивни условия. Ако условията в Корпоративна се направят достатъчно атрактивни за вложителите(примерно ниски такси и комисионни при операции, атрактивни условия за разпл. с-ки и депозити) ще има достатъчно вложители, които ще останат, дори и нови ще дойдат. Въпроса е дали ще има желание това да се направи.
          Last edited by Frosty; 23.09.2014, 16:32.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Аз да попитам, от KPMG някой потърсил ли е някакво мнение???
            Не, защото може да се окаже, че не е "правилното мнение".

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
              Ами мисля, че това което написа ще го наричат НАУЧНА ФАНТАСТИКА .....само забрави да кажеш, че и марсианците ще фалират, ако КТБ бъде спасена.....не се заяждам, но по твоята логика всяка една банка е пирамида /което не е чак толкова грешно твърдение само по себе си/
              Стой и гледай мача Ако се сбъдне мечтата ти за спасяване това, което съм написал ще се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Оздравяване е невъзможно. Няма как да стане. Могат само да отложат ликвидацията като наелят 5-6 милиарда, които реално ще бъдат загубени.

Мога да ти кажа и какво ще се случи при оздравяване. Ако решат да предприемат тази стъпка може да следиш дали така ще се случат нещата.

1. казват че капиталовата дупка е малка и съответно наливат да кажем 1 милиард за капитал и 3 или 4 милиарда за "ликвидност"
                2. Банката вече е държавна и се почва реклама как вече е достатъчно стабилна.
                3.Отварят я - може да сложат лимити за теглене, може и да не сложат. Реално ще зависи от токва каква ликвидност могат да осигурят.
                4.Почва се теглене на депозити от всички физически или юридически лица, които не са на пряко подчинение на държавни органи.
                5Частните пари постепенно се изтласкват почти напълно от държавни пари.
                6.Никой повече не влага там, а "банката" реално не може да раздава нови кредити, защото лимитите и са запълнени от много кредити които не може да си върне.
                7.Минават 6 месеца - година, може и две. Оказва се че активите на банката наистина са кухи. Кредитите и не струват нищо и тя не може да си върне нищо.
                8. Когато лимитите на тези лоши кредити постепенно се вдигат "ликвидната" помощ постепенно се превръща в собствен капитал. На всеки шест месеца горе долу ще става.
                9.Най-накрая ще има само един собствен капитал и срещу него само едни лоши кредити. И малко депозити на Топлофикация и други подобни "обществени" пари.
                10.взима се решение за ликвидация.

Загуба за бюджета към 5 милиарда. държавния дълг увеличен с 3-4 милиарда. Политикът на власт, който е решил да спасява банката среща нарастващи протести срещу вдигнатите данъци, срещу намалените разходи на държавата, срещу скапващо се здравеопазване и образование и стагниращи пенсии поради липса на пари и срещу "ОТКРОВЕНАТА КРАЖБА КТБ" както тогава ще наричат цялото това упражнение.
                Ами мисля, че това което написа ще го наричат НАУЧНА ФАНТАСТИКА .....само забрави да кажеш, че и марсианците ще фалират, ако КТБ бъде спасена.....не се заяждам, но по твоята логика всяка една банка е пирамида /което не е чак толкова грешно твърдение само по себе си/

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Много ми е любопитно как така ще бъде спасена КТБ.Би ли написал плана за спасение?
                  После

Коментар

• Аз да попитам, от KPMG някой потърсил ли е някакво мнение???

Коментар

• И не на последно място - кОр за Искруф
                      Какво ви е виновен Искров - човека си вършеше работата за която го оставиха и ГРОБ
                      Лаеше на лево и десно колко сме стабилни и така си беше
                      Откаъде да знае че тея двамата от картинката хубостници ще се скарат и разлаят кучетата за КТБто. Сега стана ясно че "паре нема деистваите"

и МОЛЯ ВИ СА тихо некои други "баМкерчета" да не вземат да се скарат

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Направо не знам как агитката на Ботев е проспала този рефрен досега
                        Аааа,едва ли са го проспали, може би просто са наблягали на отношенията си с някои негови роднини

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          И не на последно място - кОр за Искруф!
                          Направо не знам как агитката на Ботев е проспала този рефрен досега

Коментар

Да де, едно си знаеш, едно си баеш......а поне малко не допускаш ли и такава хипотеза за оздравяване....или викаш фалита най-те кефи!?
                            Оздравяване е невъзможно. Няма как да стане. Могат само да отложат ликвидацията като наелят 5-6 милиарда, които реално ще бъдат загубени.

Мога да ти кажа и какво ще се случи при оздравяване. Ако решат да предприемат тази стъпка може да следиш дали така ще се случат нещата.

1. казват че капиталовата дупка е малка и съответно наливат да кажем 1 милиард за капитал и 3 или 4 милиарда за "ликвидност"
                            2. Банката вече е държавна и се почва реклама как вече е достатъчно стабилна.
                            3.Отварят я - може да сложат лимити за теглене, може и да не сложат. Реално ще зависи от токва каква ликвидност могат да осигурят.
                            4.Почва се теглене на депозити от всички физически или юридически лица, които не са на пряко подчинение на държавни органи.
                            5Частните пари постепенно се изтласкват почти напълно от държавни пари.
                            6.Никой повече не влага там, а "банката" реално не може да раздава нови кредити, защото лимитите и са запълнени от много кредити които не може да си върне.
                            7.Минават 6 месеца - година, може и две. Оказва се че активите на банката наистина са кухи. Кредитите и не струват нищо и тя не може да си върне нищо.
                            8. Когато лимитите на тези лоши кредити постепенно се вдигат "ликвидната" помощ постепенно се превръща в собствен капитал. На всеки шест месеца горе долу ще става.
                            9.Най-накрая ще има само един собствен капитал и срещу него само едни лоши кредити. И малко депозити на Топлофикация и други подобни "обществени" пари.
                            10.взима се решение за ликвидация.

Загуба за бюджета към 5 милиарда. държавния дълг увеличен с 3-4 милиарда. Политикът на власт, който е решил да спасява банката среща нарастващи протести срещу вдигнатите данъци, срещу намалените разходи на държавата, срещу скапващо се здравеопазване и образование и стагниращи пенсии поради липса на пари и срещу "ОТКРОВЕНАТА КРАЖБА КТБ" както тогава ще наричат цялото това упражнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Хора, защо не бъдете малко по-толерантни с пишещите в темата?
                              Ravnovesie си има мнение и го защитава, какво толкова? Нормално е да има колкото хора, толкова и различни мнения.Заради острите ви реакции изгубихме bnight, който внасяше колорит в темата.Вижда се,че равновесие има идея от материята, просто е заел радикално едната възможна позиция - може да е прав, може и да греши, времето ще покаже.И не на последно място - кОр за Искруф!
                              Ами има мнение, няма аргументи, bgnight внасяше глупости, не колорит. Иде реч за банка, не за народно творчество, че да се радваме на колорита

Коментар

Да, прав си....всеки има правото да е некомпетентен и поръчков, е и да бъде радикален в позицията си.....и както е казал един френски революционер "НЕ съм съгласен с мнението ти, но съм готов да умра за правото ти да го изразяваш свободно"
                                Именно.А че има поръчкови тролове и дебили е ясно, но точно ravnovesie не мисля,че е сред тях.

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                                Интересува ме само къде намери информация колко милиарда са профукани и от кого? Може да съм пропуснал, но досега ми се върти само една сума от 200 и няколко милиона дадени срещу разписка на мажоритара. Ама и в това не съм много убеден да е вярно.
                                Установи се,че има разписка от Бромак, но не може да се установи кой я е подписал, т.к. подписът е фалшифициран,което вече е доказано, така че тази разписка има тежест на руло тоалетна хартия, използвана...

Коментар

Working...
                                X