IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Говори се, че били идвали от фонда на султана на Оман, Кабус бен Саид, но никой нито ги е виждал, нито чувал, нито знаем кога са кацнали, заминали от малката ни държава, пълна със журналисти тичащи навсякъде. Не знаем в кой хотел са били отседнали и пак дано греша, но ми се струва, че това са лъжливи слухове, които се пускаха да се успокояват хората. А е най-лесно да се пита тук http://www.sgrf.gov.om/contactus.php имало ли е въобще оманци желаещи да говорят с БНБ, или не и някои по веригата пак е лъгал. Ако от Инвестор желаят може да се обадят във фонда и да питат. На мен днес един разговор с една бивша директорка в наша банка която е Кипър ми стига и не ми се трупат сметки за телефон за слава.

Има ли въобще някакви пари във Фонда за гарантиране на влоговете, или няма? Защото след като тръбиха, че ще плащат всичко в КТБ от 21-ви юли, сега изведнъж отложиха плащанията за 23 септември, с мъгливи обяснения, като не само няма да плащат всичко, не само няма да платят до гарантирания по закон депозит от 196 000 лв., а дори част от парите, няма да дадат, нещо което можеха да извършат спокойно, ако във фонда имаше обявените от тях пари. Да платят поне част, а за другите да им кажат "после". Обаче не! Което е подозрително. Вариантите са 2; или във фонда няма пари, те са изхарчени за друго кой знае от кого и кога, а сега искат време за да емитират облигационни заеми или да търсят по други начини пари, които вероятно да скрият за "спасяване на всички вложители", или наистина търсят някакъв вариант да спасят парите на всички, но бавят парите на дребните депозити, с цел да не дразнят големите клиенти, между които и политици които ще са недоволни (като знаем българския манталитет) от това, че дребните плебеи са взели парите си, а те не. Дано греша.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• За мен е недопустимо поведението на Искров и БНБ, Цацаров и Прокуратура.
      Не може да се говорят глупости и да се чете одита като дявол евангелие.
      Не може структура като прокуратурата да се използва като наказателна група.

Не оправдавам по никой начин Мустака, защото открай време са ясни бизнес-политиките му, но в момента властимащите се държат като мутри.

Нямам идея защо не потърсиха акционерите, а правят глупост след глупост. В медииното пространство се хвърлят 1 истина и 2 лъжи през час.

Малко да размине работата и Искров да си ходи , защото това което стана ясно е, че или е некомпетентен или е замесен.... и в двата случая НЕ СТАВА за шеф на централна Банка/
      Last edited by bertram; 15.07.2014, 20:16.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        А ти защо вярваш, че Василев и ДПС са във 'война'?
        Хахаха - че то цялата работа става заради това.

Коментар

• А реално Цветан Василев може да спре всичко като атакува Бойко, ако Бойко тръгне да залита да одобрява разделяне на банката и прехвърляне на активи. А това може да срине политическите амбиции на Бойко. А без гласовете на ГЕРБ ДПС не може да прокара нищо.

При всички положения съдбата на депозитите над 100 са им безразлични на всичките.Политически не е зле да накажеш богатите, финансово не е зле да си спестиш няколко милиарда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не мисля че трябва да вярвате на всичко което излиза. Все пак в момента и двете страни водят война за обществено мнение. Те всъщност страните са повече - от една страна е Цветан Василев - който се опитва да спаси поне нещо от богатството си, дори и това да не е банката. От друга страна са очевидно ДПС ......
            А ти защо вярваш, че Василев и ДПС са във 'война'?

Коментар

• Не мисля че трябва да вярвате на всичко което излиза. Все пак в момента и двете страни водят война за обществено мнение. Те всъщност страните са повече - от една страна е Цветан Василев - който се опитва да спаси поне нещо от богатството си, дори и това да не е банката. От друга страна са очевидно ДПС които се опитват да вземат точно тази част от богатството която Василев се опитва да спаси. От трета е БСП и очевидно правителството, които гледат това да остане лимитиран проблем върху една банка и за предпочитане да не се превръща в политически - т.е. да се разреши с минимум емоции и пари. От друга са БНБ или по скоро Искров, който иска да угоди на ДПС, но в същото време да не навреди на БСП и в същото време да не е той който ще опере пешкира. След това идва Бойко - който основно гледа да не се изложи пред публиката поне и поне до изборите.

Така че в следващите дни ДПС ще се опитва да представя плана на БНБ обществено приемлив, за да се опита да привлече ГЕРБ на борда - без опасност Бойко да се изложи. Цветан Василев ще се опитва да представя плана на ДПС като откровена кражба - не че ще е далеч от истината. БСП ще прехвърля топката на БНБ, КФН, Бойко, ДПС, Цветан Василев - на който им влезе в обсега. Предимно на БНБ и Бойко предполагам. А Бойко ще се чуди как да спечели максимално от тази работа и политически и може би финансово без обаче да има опасност да му изкарат мръсните ризи на показ.

В крайна сметка - тъй като очевидно никой от играчите не се отличава с особени качества ще се стигне до добрия стар лайномет. И излизане на кирливи ризи. Интересно е само кой ще направи първата крачка. Предполагам Цветан Василев - той има най-много какво да губи, а тогава човек рискува най-силно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Е, извинявай. Нямам нищо общо с журналя особено български. Това е единствената информация, цитирана е от много други новинарски сайтове. Друго няма. Или аз търся зле.
                Не търсиш зле, просто си няма легитимна информация. Някой казал, друг чул....

Сега пък да знаете случайно коя е тази мощна адвокатска кантора от Лондон

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  Явно им е отказана среща ...въпреки ,че
                  21.06.2014 Оманският фонд, който държи около 30% от капитала на КТБ, е поискал да се срещне в понеделник с управителя на БНБ Иван Искров.
                  Това съобщи бившият банкер и министър на финансите Стоян Александров пред “Труд” . Оманците са пратили писмена позиция, че са готови да подкрепят банката.
                  Засега не е ясно дали имат намерение да я купят.
                  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151657
                  От какво е ясно, Коки?
                  Къде се казва, че са дошли дотук и им е отказана среща???
                  (дори не пише за кой понеделник става въпрос )

Преди 3-4 години бях постнала във форума един линк от една среща във Варна, в която участваха банкери и финансисти на тема около Банковата стабилност и лихвите в България. Тогава Стоян Александров имаше много критично мнение относно КТБ.
                  Целият материал е интересен, за съжаление съм го затрила, а не ми се рови назад да търся из мненията....
                  Доскоро, уважавах много мнението на Александров, но от месец, когато започна да говори за цветущото финансово състояние на КТБ .... се отнасям с резерви...

Самият факт, че той е банкер, но си е сложил парите в друга банка, при най-високата за пазара лихва, може да означава, че добре е премерил показателите, но може и да означава, че е подценил конюнктурата...

Коментар

• Поне да беше снимала двама студенти загърнати в чаршафи
                    Last edited by Tkilata; 15.07.2014, 19:48.

Коментар

• Това не го бяхме виждали
                      А сега по-сериозно.С две ръце съм ЗА акционерите и по-конкретно оманците да налеят ликвидност, обаче самият фонд разполага с около 8 млрд $ (по спомен го казвам, някъде го бях чел,поправете ме,ако греша).Ако наистина има 12 млрд лева дали биха били склонни да набият 10-20% в спасяването на КТБ?Да не бъркам фондовете?Туй кво е - http://www.sgrf.gov.om/aboutus.html И това да е - $8.2 State General Reserve Fund Oman.

PS Според Уики са 6 млрд $ активите на Фонда- The Oman Investment Fund (OIF) is a sovereign wealth fund,established in 2006 in accordance with a Royal Decree of His Majesty the Sultan of Oman. The Fund makes medium to long-term investments, globally and domestically, to diversify the government of Oman's asset base and create a pool of sustainable cash flows for the Sultanate.[1] Currently, the OIF's assets under management are estimated at approximately US$6 billion.
                      Last edited by andy2000; 15.07.2014, 19:56.

Коментар

• ОМАНСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ФОНД Е НАЕЛ ЕДНА ОТ ТРИТЕ НАЙ-МОЩНИ АДВОКАТСКИ КАНТОРИ В ЛОНДОН, ЗА ДА СЪДИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И БНБ
                        Yeah

Коментар

• Влизал съм и в сайта на фонда. Но там като натиснеш ЕНГЛИШ и ти вади едни чаршафи на арабски

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            ти почна като Лилов....малко

Тези са от 25 юНи и не са свързани с материала на Колтуклиева от днес, в който разказва приказки как оманците били изритани от МС, макар да искали да спасяват банката.

И по-важното, дори тези материали от преди месец са базирани не на представител на Фонда, а на ....почетния консул на Оман в Бг, бившия депутат от ДПС - Денчев
                            Е, извинявай. Нямам нищо общо с журналя особено български. Това е единствената информация, цитирана е от много други новинарски сайтове. Друго няма. Или аз търся зле.

Коментар

• ти почна като Лилов....малко

Тези са от 25 юНи и не са свързани с материала на Колтуклиева от днес, в който разказва приказки как оманците били изритани от МС, макар да искали да спасяват банката.

И по-важното, дори тези материали от преди месец са базирани не на представител на Фонда, а на ....почетния консул на Оман в Бг, бившия депутат от ДПС - Денчев

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Кой е идвал? Има ли си име?
                                Кой е идвал от името на фонда?
                                Явно им е отказана среща ...въпреки ,че
                                21.06.2014 Оманският фонд, който държи около 30% от капитала на КТБ, е поискал да се срещне в понеделник с управителя на БНБ Иван Искров.
                                Това съобщи бившият банкер и министър на финансите Стоян Александров пред “Труд” . Оманците са пратили писмена позиция, че са готови да подкрепят банката.
                                Засега не е ясно дали имат намерение да я купят.
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4151657
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X