If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Може. Пускат банката да работи пак нормално по Коледа и след 2 часа обявяват нов надзор. Ето ти една чудесна схема за удължаване с още 6 месеца, и после пак, и така ...
Под "обявяват нов надзор" имаш предвид ново управление на БНБ ли?
Всички говорите за Закона за гарантиране на влоговете. Политиците и те си плещят глупости.
БНБ говори за действия преди отнемане на лиценза на КТБ /ако изобщо това се случи/.
А аз ви казвам, какво ще се случи, ако отнемат лиценза на КТБ, без да е предприето нещо за големите депозити - #ЩЕСЕОСЕРЕМЕБЕ
Не говорим всички за гарантиране на влоговете.
Няколко човека повтаряме, че няма основание, който и да било - политик, прокурор или не знам какъв мераклия- да говори за депозитите БЕЗ да е ясно какво е положението на КТБ и какво ЩЕ се прави с нея - ще се фалира ли(има ли основание?), ще се отнема лиценза ли(на какво основание?) или какво?
Всъщност, тези които настоявате да се изплатят всички депозити НАЙ-много им помагате на политиците.
И те се чудят как да стигнат до това решение и да приключи сагат с най-наглия грабеж от последните години!
Не може. До Коледа ако не отнемат лиценза, Василев се връща на бял кон и банката продължава да си работи
Може. Пускат банката да работи пак нормално по Коледа и след 2 часа обявяват нов надзор. Ето ти една чудесна схема за удължаване с още 6 месеца, и после пак, и така ...
ГЕРБ контрираха Гечев: В КТБ няма бързоликвидни активи
Идеята на БСП поставя предприятия под риск, алармират от опозицията
.... По думите на Менда Стоянова лицата с над 200 000 лв. влогове в КТБ имат общо 600 милиона лева.
Според нея, ако се стигне до варианта и те да бъдат обезщетявани, не би трябвало да получават лихви.
Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си.
Лицензът не е отнет, няма и да бъде отнет скоро, защото като се отнеме трябва да се плащат в срок влоговете.
Така е по-добре, хем има банка която не е в несъстоятелност, хем същата не работи щото няма пари. Ако се приеме това положение да продължи за още 2-3г., си е направо джакпот.
Не може. До Коледа ако не отнемат лиценза, Василев се връща на бял кон и банката продължава да си работи
Всички говорите за Закона за гарантиране на влоговете. Политиците и те си плещят глупости.
БНБ говори за действия преди отнемане на лиценза на КТБ /ако изобщо това се случи/.
А аз ви казвам, какво ще се случи, ако отнемат лиценза на КТБ, без да е предприето нещо за големите депозити - #ЩЕСЕОСЕРЕМЕБЕ
Цецо Василев открива нова технологична линия за производство на амбалажно стъкло
в най-голямата фабрика за стъкло на Балканите - "Сръбска фабрика за стъкло" АД - гр. Парачин, Сърбия, която КТБ е финансирала.
Февруари/2014 год.
На какво основание е отнет лиценза?
Има ли нормален одит на тази банка, някой от политиците вчера нещо е измрънкал и за таен одит?
К'во значи туй?
Че ще се изплатят парите без ясно основание и после ....забравихме за другото?!
Кой ти гарантира, че ще се търсят кредитите???
Дори обществен натиск ще липсва, защото ...ще са си получили парите???
Ако бъде отнет лиценза или фалира друга банка, пак ли ще се изплащат всички депозити?
Лицензът не е отнет, няма и да бъде отнет скоро, защото като се отнеме трябва да се плащат в срок влоговете.
Така е по-добре, хем има банка която не е в несъстоятелност, хем същата не работи щото няма пари. Ако се приеме това положение да продължи за още 2-3г., си е направо джакпот.
Има ли нормален одит на тази банка, някой от политиците вчера нещо е измрънкал и за таен одит?
К'во значи туй?
Ако бъде отнет лиценза или фалира друга банка, пак ли ще се изплащат всички депозити в пълен размер?
А тези заблудени, вкарали пари в SCI и тях ли да защитим?
Съни, основание за изплащане на гарантирани влогове не е фалит, а отнемане на лиценз.
От тук нататък, спрете да зяпате депозитите бе хора!!!!! Кредитите са евентуалната поразия.
К'во значи туй?
Ако бъде отнет лиценза или фалира друга банка, пак ли ще се изплащат всички депозити в пълен размер?
А тези заблудени, вкарали пари в SCI и тях ли да защитим?
Че то така няма нужда дори да фалираш банката, трябва само лихвата по депозита да е с няколко % над тази на кредита и да повториш операцията н- пъти
Уф, сега се сетих, че няма да стане- БНБ ще ги санкционира за прекомерни експозиции
това си е нормална практика, но ....хипотезата е конкретно за КТБ - теглили от там кредит и после набутан на депозит пак там, който пък сега някой ще плати, ....а кредитното досие да е изчезнало
Съни, основание за изплащане на гарантирани влогове не е фалит, а отнемане на лиценз.
От тук нататък, спрете да зяпате депозитите бе хора!!!!! Кредитите са евентуалната поразия.
Ама наивник, на мен поне не са ми проблем депозитите а от къде ще дойдат парите за изплащането им. Мен лично ама никак не ме кефи да плащам екстра риска на някой си, който ама изобщо не му е гарантиран по закон. На мен що никой не ми плаща като се дъня. И моите загуби не са гарантирани ама не мрънкам някой да ми ги покрива.
Дай ми поне смислен отговор - Защо трябва да се изплати всичко?
И на какво основание - Фалирала ли е банката?
Когато преди 4 години Банките надуха лихвите и един куп хора и фирми фалираха в немалка част именно заради много по-високите вноски, БНБ взе ли отношение, както беше на много места в Европа?
Напротив, ГЕРБ, гласува закон, който приравни Банките с Държавата и напълно им развърза ръцете!
Коментар