If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Равновестни големия проблем са мълчанието мишкуването и криенето,Хората които сме със защитени влогове искаме да знаем датата на която ще разполагаме с парите си.
Това е проблема искаме яснота.А не да се крият или да ни будалкат.В най кратък срок трябва да се вземе решение за тези които не сме нарушили закона и не мрънкаме.
Ако държавата не беше гарантирала сумите и влоговете нямаше да си държа парите в банка.Проблема не е между нас и КТБ.Проблема е между нас и Българската държава.Искаме да се спазват законите а не да се гласуват нови за разни тарикати.Ние не сме крадци.Доверили сме на Държавни институции като Президент Правителство НС и БНБ.А съшо така и на международни одитори с отлична репутация.Анадънму.
Аз за гарантираните депозити нищо не казвам. Има си закон всичко в гаранция трябва да се плати максимално бързо.
Но ми е проблема с правенето на изключения от закони за правилни хора. Ами нали ако сега се платят негарантираните и вземе че гръмне още една или две големи банки какво ще правят. Там няма да имат пари да им платят депозитите, защото тогава наистина може да падне борда. А защо тогава да се прави изричен закон само за една банка и само за едни вложители. С какво точно Иван Костов, Доган, Вежди, Стоян Александров и кой знае още колко други вложители са по-добри от вложителите в други банки.
И най-важното с какво те са по-важни от данъкполатците. От къде на къде ще правят закон с който на мен ще ми взимат пари - за да платят на тях. Няма обществен интерес, няма обществена услуга, аз нищо не печеля от цялата работа - просто ми взимат едни пари и им ги дават на тях.
О'к, направете си ЗАКОН, който да гарантира всеки един лев във всяка една банка!
Не, пак за 'наши' хора, в случая за 'нашата каша, дето забъркахме' да си я оправим със специален закон!!!
В момента има закон, еквивалентен на нормите в ЕС, направете си нов!
Поне да е ясно за всички, че политическото банково лоби е Всесилно в България!
Не искаме нови закони.Искаме спазването на тези които действат към момента.Проблема не е вече между мен и КТБ.Проблема е между мен и държавата.Щото тя не иска да спазва закона.
РПроблема е между нас и Българската държава.Искаме да се спазват законите а не да се гласуват нови за разни тарикати.Ние не сме крадци.Доверили сме на Държавни институции като Президент Правителство НС и БНБ.А съшо така и на международни одитори с отлична репутация.Анадънму.
Законите у нас се спазват, банката не е с отнет лиценз, така че няма основание за плащане на гарантираните влогове.
Що да не може.Кво им пречи да променят закона и да сложат срок две години за особения надзор.От тия хора очаквам всичко.Вече поне знам с какви типове си имам работа.
Всичко може да стане ако на власт дойдат пак другарите + мафията на доган ага + "Златния пръст" който изглежда че ще бъде заменен от бюрека .
Ако тоя троен змей ни управлява след 5 октомври аз съм на едно 90% че пари няма да видим грам и ще бутнат борда.
Ама наивник, на мен поне не са ми проблем депозитите а от къде ще дойдат парите за изплащането им. Мен лично ама никак не ме кефи да плащам екстра риска на някой си, който ама изобщо не му е гарантиран по закон. На мен що никой не ми плаща като се дъня. И моите загуби не са гарантирани ама не мрънкам някой да ми ги покрива.
Равновестни големия проблем са мълчанието мишкуването и криенето,Хората които сме със защитени влогове искаме да знаем датата на която ще разполагаме с парите си.
Това е проблема искаме яснота.А не да се крият или да ни будалкат.В най кратък срок трябва да се вземе решение за тези които не сме нарушили закона и не мрънкаме.
Ако държавата не беше гарантирала сумите и влоговете нямаше да си държа парите в банка.Проблема не е между нас и КТБ.Проблема е между нас и Българската държава.Искаме да се спазват законите а не да се гласуват нови за разни тарикати.Ние не сме крадци.Доверили сме на Държавни институции като Президент Правителство НС и БНБ.А съшо така и на международни одитори с отлична репутация.Анадънму.
Ами хайде като говорим за принципни неща и приемем, че плащането на депозитите е изцяло за сметка на държавата, както правят пишман финансистите на държавна хранилка да се замислим всъщност кои държавни разходи са обществено полезни? Аз лично изплащането на депозитите на слагам на второ място след разходите за пенсии и далеч преди разходите за администрацията, държавните поръчки, социалните разходи, отбрана и сигурност, образование и здравеопазване, като се има предвид качеството на тези услуги...
О'к, направете си ЗАКОН, който да гарантира всеки един лев във всяка една банка!
Не, пак за 'наши' хора, в случая за 'нашата каша, дето забъркахме' да си я оправим със специален закон!!!
В момента има закон, еквивалентен на нормите в ЕС, направете си нов!
Поне да е ясно за всички, че политическото банково лоби е Всесилно в България!
Разбира се, че не.
Имам впредвид че може да отворят банката за 2 часа като мине срока за надзора над КТБ и пак да поискат защита и пак да сложат нов надзор над КТБ. И така да си въртят схемата докато дойде светлото бъдеще.
И познай в този промеждутък от два часа КОЙ ще си изтегли депозитите.....
Под "обявяват нов надзор" имаш предвид ново управление на БНБ ли?
Разбира се, че не.
Имам впредвид че може да отворят банката за 2 часа като мине срока за надзора над КТБ и пак да поискат защита и пак да сложат нов надзор над КТБ. И така да си въртят схемата докато дойде светлото бъдеще.
Що да не може.Кво им пречи да променят закона и да сложат срок две години за особения надзор.От тия хора очаквам всичко.Вече поне знам с какви типове си имам работа.
Ми ние сме виновни, щото търпим.
Що не си направим една структура и да ги почнем един по един
Днес Искров му паднала саксия на главата...утре главния прокурор го блъснала кола
Говорим за принципни неща, оставете личните интереси и емоции.
Ами хайде като говорим за принципни неща и приемем, че плащането на депозитите е изцяло за сметка на държавата, както правят пишман финансистите на държавна хранилка да се замислим всъщност кои държавни разходи са обществено полезни? Аз лично изплащането на депозитите на слагам на второ място след разходите за пенсии и далеч преди разходите за администрацията, държавните поръчки, социалните разходи, отбрана и сигурност, образование и здравеопазване, като се има предвид качеството на тези услуги...
Не може. До Коледа ако не отнемат лиценза, Василев се връща на бял кон и банката продължава да си работи
Коментар във Фейсбук на бившия апелативен прокурор от САП относно решението на съда за падането на банковата тайна:
"За тези лица, чийто наличности и операции биха имали значение за разкриване на обективната истина по наказателното производство. Не е необходимо, престъплението, което се разследва да е извършено от лицето, чиято банкова тайна се иска да бъде разкрита, но е необходимо да съществува връзка между разследваното престъпление и лицето, и "падането" на тайната да е необходимо за разкриване на престъплението. При всички случаи, трябва да е конкретно лице, с обосновка и доказателства за посоченото по-горе. Не може да се иска разкриване "по принцип" и "на банката" т.е. на всички клиенти, влогове, сметки и операции. От написаното по медиите, което прочетох, останах с впечатление, че е искано и дадено "принципно" разкриване на "банковата тайна на КТБ". Ако е така, е някаква пълна излагация на СРС, За Цацаратурата е типично!"
Коментар