IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тааакааа

Има ли и едно нещо което БНБ да са казали от както тръгна тази криза което да е истина. Аз май не се сещам за нито едно.

Ама иначе всички трябва да им имаме доверие - неясно защо - може би за да може Искров да се дуе напред назад . И дори гласуваха закон в който да не оспорваме това което казват.

Коментар

• Ето от днес цените:

http://www.bnb.bg/FiscalAgent/FABank...sDCK/index.htm

Цени на емисии ДЦК, използвани за изчисляване размера на блокираните ДЦК за обезпечаване на бюджетни средства в обслужващите банки за 30-дневен период

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Преди време...може би 5 години, спорехме с asen75, защо баМките купуват ДЦК на България изобщо. Искрено се учудваше как може да купуват ДЦК на 5% YTM (тогава примерно толкова са били 10 годишните) и да дават лихва по едногодишни депозити 8-9-10% .
        Така и не можах да го убедя, че СА ДЛЪЖНИ от милен велчев и искров да го правят.
        Все пак Чикаго е доста далеч от София
        Не, аз просто се зачетох в писмото. И за да е действащо, поне трябва да има някаква актуализация, защото там ясно си пише, че става въпрос за здбрб04. Приложенията също са със стари емисии и така
        Друг е въпросът, доколко писмото е нормативен акт. Ако пък е нормативен акт не са ли нарушени няколко закона..... Абе боза гоУема

Коментар

• Съни и ти ми вервай, БНБ следи ЕЖЕДНЕВНО да са обезпечени бщджетните на 100% (и то по техните измислени цени - имат си таблица ежедневно виж в сайта на БНБ).
          Сегаааа знам, че вече никой не вярва на БНБ, та това звучи малко смешно ама....кво да ви кажа, ако до преди месец, два, някоя баМка не БЛОКИРАШЕ в ЕСРОТ, ДЦК на стойност необходима за ежедневното обезпечаване на бюджет, веднага получаваше ...ммм margin call , ако сте гледали филма.
          Ако КТБ е била изключение, некои ора трябва да лежат до живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Че ни правят на ливади е ясно!
            ..
            Ми не съм навит, нещо не ме кефи цели две точки да се пропускат и най-вече точка 1!
            И аз не съм навит, ама какво правим ???
            ТУК в БГ, ако някой не ни устрои протест, ние така ще си караме, докато има какво да се стриже!
            Баста!!
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Абсолютно ти вярвам....

Преди време...може би 5 години, спорехме с asen75, защо баМките купуват ДЦК на България изобщо. Искрено се учудваше как може да купуват ДЦК на 5% YTM (тогава примерно толкова са били 10 годишните) и да дават лихва по едногодишни депозити 8-9-10% .
              Така и не можах да го убедя, че СА ДЛЪЖНИ от милен велчев и искров да го правят.
              Все пак Чикаго е доста далеч от София

Коментар

• Най-накрая - проява на малко мозък :

БСК предложи „освобождаване“ на малките депозити в КТБ

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BA%...91_364339.html

Не виждам проблем щом се напъват да променят закона да направят това вместо вече коментираните простотии.Няма риск за другите ТБ, т.к. са гарантирани от ФГВБ.

Относно ДЦК-тата - http://dox.bg/files/dw?a=54bbf46d59
                Велчев и Искричката са го измислили
                Last edited by andy2000; 16.07.2014, 22:29.

Коментар

Искаш ли да се хванем на бас?

Да от 2004 г. се обезпечава ВСИЧКО що е бюджетни средства. Емисии падежират и се издават нови, като в системата ЕСРОТ се заместват ежедневно.
                  Ти що мислиш има текст, че бюджетните средства НЕ ПОДЛЕЖАТ на компенсация от ФГВБ?
                  Вервай ми, за това съм малко над 100% сигурен.
                  Ок, а кой следи дали това се изпълява?

Направо е странно как и на тази струна заиграха политиците - колко пари на болници, държавни фирми с десетки хиляди бедни работници остават без хляб....

А уж, някои плачат как правителството съсипало банката като извадило държавните пари

За затвор плачат много хора, не за отпуски и нови избори!!!
                  Какво е туй, затваря се банка и пълна тайна какво има в нея и приказки от 1001 нощ за изчезнали досиета

Коментар

2004 г. Писмо от МФ до ТБ, валидно и до днес. ВСИЧКИ бюджетни средства (общини, училища, читалища, съдилища, ОДЗ, детски градини....) СЕ ОБЕЗПЕЧАВАТ всекидневно с ДЦК. Всеки ден, всяка ТБ БЛОКИРА в ЕСРОТ в полза на МФ, ДЦК на пазарна стойност (определяна всекидневно от МФ) колкото са привлечените бюджетни средсва.
                    КТБ НЕ МОЖЕ да не е блокирала дори и за ден ДЦК, било то нейни, било то взети на репо от друга баМка.
                    Къде са те? Колко са?
                    ТРЯБВА да са достатъчни за всички бюджетни средства.
                    Че ни правят на ливади е ясно!
                    Тестват общественото мнение и дали кълвем на бастун. Иначе отдавна да си действат по устав, който казват, е доста добър в световен мащаб, а и да плямпат по-малко де.
                    Има си ред и той е в следната последователност:

1. Оценка дали има капиталова дупка (не ликвидна такава) -към момента не е на лице подобна оценка!
                    2. Ако има нужда от капитал се канят инвеститорите да го осигурят - към момента няма такава покана, ако инвеститорите не искат или не могат..
                    3. Национализация с приемане на всички активи и пасиви - ако държавата няма средства за такава или е неизгодно за обществото..
                    4. Режим ликвидация и 4-5 години осребряване на останалото!
                    Вместо да си следват стъпките, те ми предлагат някакъв хибрид от точка 3 и точка 4 - тоест аз да платя на собствениците на депозити, а бай квестора Корумп да продаде БТК и каквото там си е харесал бай Бабаит за колкото даде..
                    Ми не съм навит, нещо не ме кефи цели две точки да се пропускат и най-вече точка 1!

Коментар

Нямам идея какво има. Аз се позовавам на единствения достоверен източник за банките - БНБ.
                      Чисто хипотетично вече казах - 100-те еврака са в КТБ.
                      Ок, просто се хванах за това ти мнение, мислех, че имаш идея какво толкова ще стане, но само нещо несъсществуващо ти пречи да кажеш, здраве да е )
                      Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Промяната в НК от днес ми забранява да кажа, какво ще стане ако не платят

Коментар

Да от 2004 г. се обезпечава ВСИЧКО що е бюджетни средства. Емисии падежират и се издават нови, като в системата ЕСРОТ се заместват ежедневно.
                        Ти що мислиш има текст, че бюджетните средства НЕ ПОДЛЕЖАТ на компенсация от ФГВБ?
                        Абсолютно ти вярвам. Не веднъж си показвал, че си навътре с нещата. Аз съм аматьорче. Поне от 2002 насам

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          споко, НЯМА такова нещо ...като подчертаното в действащия закон ...с разни намерения на политици - други да се занимават
                          Така че, кажи си спокойно - какво ще стане, ако не се платят изцяло големите депозити ... хипотетично
                          Нямам идея какво има. Аз се позовавам на единствения достоверен източник за банките - БНБ.
                          Чисто хипотетично вече казах - 100-те еврака са в КТБ.

Коментар

Е, как може да е валидно, като иде реч за ЗДБРБ04
                            Поне не са ли си направили труда да напишат нови писма
                            Те половината от емисиите в това писмо са паднали веке

Коментар

• Я да видим дали някой журналист или медия ще направи разследване на какви лихви са стояли държавните и общински пари в КТБ, с каква срочност и сравними условия на банковия пазар като цяло.

Коментар

2004 г. Писмо от МФ до ТБ, валидно и до днес. .

Е, как може да е валидно, като иде реч за ЗДБРБ04
                                Поне не са ли си направили труда да напишат нови писма
                                Те половината от емисиите в това писмо са паднали веке

Коментар

Working...
                                X