If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Че то по европейските правила, които следва да бъдат приложени през следващите години, се приема че кипърския варинта за спасяване - т.е. депозитите над гарантирания горят навсякъде.
Да,ама на практика в никоя фалирала банка от ЕС депозитите над гарантираната сума не "изгоряха". Друг е въпросът,че тук казусът е доста по-различен от европейската практика...
И аз клоня към твоето мнение. Проблемът обаче е следния - при този вариант какво ще направят депозантите със средства над 196к в другите банки? Тези,които дори и след "разбиването" им в няколко банки пак имат над 196к?Няма ли да "изтекат" към чужди банки?
Предполага се, че така или иначе ще "потекът" в някаква посока
И аз клоня към твоето мнение. Проблемът обаче е следния - при този вариант какво ще направят депозантите със средства над 196к в другите банки? Тези,които дори и след "разбиването" им в няколко банки пак имат над 196к?Няма ли да "изтекат" към чужди банки?
Че то по европейските правила, които следва да бъдат приложени през следващите години, се приема че кипърския варинта за спасяване - т.е. депозитите над гарантирания горят навсякъде.
Ще изтекат - чужди банки, разпръснати между повече банки, имоти, кеш, други активи. Или пасиви
Има едно правилно решение и това е да не се плаща всичко над гарантираното. Всяко друго политическо решение и всяка партия която подкрепя това решение директно КРАДЕ пари на данъкоплатците. Никой не е длъжен да плаща за това че някой друг е поел риск. Мръсни, чисти пари - няма никакво значение. Който е инвестирал над 200 бона в корпоративна с ясно съзнание че тези пари не са му гарантирани няма нито една разумна причина да очаква че ще си ги върне.
Все пак може и 10 000 човека да са правили такава инвестиция, но 7 милиона не са. И няма обяснение извън директна кражба, защо тези 7 милиона трябва да плащат сметката на изключително малкото малцинство които са се полакомили.
Кметът на Созопол Панайот Рейзи: Около 6.5 млн. лв. на общината по европейски проекти са блокирани в КТБ
Около 6.5 млн. лв. на община Созопол по европейски проекти са блокирани в КТБ, съобщи за Радио „Фокус” - Бургас Панайот Рейзи, кмет на общината. В поставената под надзор банка са извънбюджетните сметки на общината, свързани с европейските програми. „Там имаме някъде около 6.5 млн. лв. За съжаление никой в тази държава не говори за общините. Нас все едно ни няма“, посочи Рейзи. В банката са блокирани парите за всички проекти на общината, включително и за водния цикъл на Созопол. „Принципно трябва да имаме само една извън бюджетна сметка и тя е там“, обясни кметът. Той посочи, че към момента не е водил разговори с никой, тъй като днес банката трябваше вече да работи. „В последния момент от БНБ специалистите смениха условията. Сега още три месеца, а през тях какво ще правим“, заяви Рейзи. Той посочи, че други общини имат бюджетни сметки там и при тях ситуацията е още по-сложна.
Всяко едно взимане на пари на данъкоплатците следва да обслужва същите тези данъкоплатци. Т.е. ползата за тях от взимането на тези пари да е съразмерна с взетата сума. Плащането на гарантираните депозити има такава полза. Гарантирането на спестяванията е изключително полезна публична услуга. Но не и на инвестициите.
В момента ако се платят и негарантираните депозити караме данъкоплатците да платят горе долу парите които дават за здравеопазване на някакви хора които просто са били алчни.
Има едно правилно решение и това е да не се плаща всичко над гарантираното. Всяко друго политическо решение и всяка партия която подкрепя това решение директно КРАДЕ пари на данъкоплатците. Никой не е длъжен да плаща за това че някой друг е поел риск. Мръсни, чисти пари - няма никакво значение. Който е инвестирал над 200 бона в корпоративна с ясно съзнание че тези пари не са му гарантирани няма нито една разумна причина да очаква че ще си ги върне.
Все пак може и 10 000 човека да са правили такава инвестиция, но 7 милиона не са. И няма обяснение извън директна кражба, защо тези 7 милиона трябва да плащат сметката на изключително малкото малцинство които са се полакомили.
Примерно има логика, преди да почне изплащането на парите от депозитите / ако плащането стане от ФГВ/, всяко едно лице да представи документ от НАП, че няма задължения за данъци и осигуровки. Ако има, такова задължение, от депозита да се вземат парите, които дължи на държавата. Това е напълно може да се реализира на практика.
За това съм напълно съгласен! Не че не съм съгласен с тезата на Бойко - недоказаните пари да се конфискуват,но просто на практика е невъзможно.
Напълно подкрепям. Без да излезем на улицата, работата няма да се уреди и ще се протака във времето. Еле пък, ако Баце вземе властта след 5 октомври, хич няма да си видим парите, гарантирани ли , не гарантирани, кой знае какви глупости ще натвори.
ФАКТИТЕ показват, че проблем с депозитите на хората в банките има не когато на власт е Баце, Маце или Коце, а точно когато са на власт Румен Гечевци и другарите от столетната червена бабишкера Това показват ФАКТИТЕ!
А иначе дебилна пропаганда и нелепи опорни точки може да се измислят много на Позитано, в PR-агенцийката на Моника Станишева и медиите на Прасето, видяхме го това.
Глупости.Нищо няма да се блокира.Отиваш в ДАНС и заявяваш.ТЪСТА МИ ДАДЕ ПАРИТЕ,и ревизията приключва.Или може би ще има различен аршин?Ах как мечтая тикви пак да е на власт ама мен да ме няма тук
Всеки, който е направил депозит в КТБ или във всяка друга банка, подписва декларация за произход на парите за суми над 10 х. лв. Така, че ако някой е подписал декларация с невярно съдържание е друг въпрос.., има си текст по НК за целта. Има си Закон ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ.
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2012 г.) Лицата по чл. 3, ал. 2 и 3 са длъжни да идентифицират клиентите си при установяване на търговски или професионални отношения, в т. ч. при откриване на сметка, както и при извършване на операция или сключване на сделка на стойност над 30 000 лв. или тяхната равностойност в чужда валута, а лицата по чл. 3, ал. 2, т. 1 - 4, 9 - 11, 13, 28 и 32 - и при извършване на операция или сключване на сделка в наличност на стойност над 10 000 лв. или тяхната равностойност в чужда валута. Не се допуска откриване или поддържане на анонимна сметка или сметка на фиктивно име.
(2) Алинея 1 се прилага и в случаите на извършване на повече от една операция или сделка, които поотделно не надвишават 30 000 лв. или тяхната равностойност в чужда валута, съответно 10 000 лв. или тяхната равностойност в чужда валута, но са налице данни, че операциите или сделките са свързани.
Примерно има логика, преди да почне изплащането на парите от депозитите / ако плащането стане от ФГВ/, всяко едно лице да представи документ от НАП, че няма задължения за данъци и осигуровки. Ако има, такова задължение, от депозита да се вземат парите, които дължи на държавата. Това е напълно може да се реализира на практика.
Едно на ръка са данъчните проверки.После щял имущество да отнема в полза на държавата.Първо трябва да докаже,че то е незаконно придобито и то от престъпна дейност.Иначе си плащат данъка на недоказаните пари + глоба.Та освен НАП ще бъдат блокирани КОНПИ и Съд. (Щото силно вярвам,че огромна част от парите не са доказани)
Глупости.Нищо няма да се блокира.Отиваш в ДАНС и заявяваш.ТЪСТА МИ ДАДЕ ПАРИТЕ,и ревизията приключва.Или може би ще има различен аршин?Ах как мечтая тикви пак да е на власт ама мен да ме няма тук
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Мисля, че е не е толкУ лошо да ти бъде натрит носа , обаче за злобата си се объркал - даже те насърчавам, че ще си получиш сумите ...
И не те агитирам, просто ти казвам какво ще стане в сравнително обозримото бъдеще, за да намериш душевния си мир най-после.
Коментар