Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Цветан Василев: Политиката на правителството спрямо КТБ е „разруши къща, за да построиш колиба”
http://novinite.bg/articles/74482/Cv...stroish-koliba
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПодобно нещо каквото прави БНБ със затварянето си на очите е недопустимо и в САЩ и в ЕС. Ако там се случи подобна пълна липса на надзор шефа на централната им банка ще кисне в затвора с десетилетия - заедно с с почти всички служители в съответната банка.
Е точно за това хората си спасяват имането в ЕС и САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеВ света има няколко банки които наистина няма кой да ги остави да фалират, защото това означава наистина световен апокалипсис.Леман бе с активи около 600 милиарда долара в момента на колапса.Има няколко банки (5-6) с над 2 трилиона долара активи....как им виждате фалита???
Както и да е, тъй като имам малко повече инфо потока на пари към банки от ЕС наистина е значителен особено след 15 юли се е засилил.Лично аз знам няколко милиона евро които последните дни заминаха.Дори и хора с под 100 хиляди евро, но с пари близки до тази сума търсят начин да ги изкарат в чужбина.
От познати хора в големите агенции разбрах, че рязко са нараснали запитванията към възможност за покупка на имот в чужбина.
Това което се надробиха политиците сами ще си го сърбат.Боко наистина ще поема една държава в която всеки малко по заможен и кадърен човек гледа да си спаси активите.Една опоскана пустош на там върви България.Тук сигурно пишете и хора които на БФБ инвестират.Е в началото на годината ако имаше чужденци - шарани, вече трябва да са шарани страдащи от шизофрения да влагат пари тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОк,само в Кипър.Другите платиха всичко до дупка.
Случаят с КТБ е много,много криминален.За мен няма нищо общо с другите фалирали банки в Европа. Нашето просто няма аналог в европейската банкова история през последните години.
Настоящите данни са,че липсват или са непълни документи за кредити в размер на 3,5 млрд лева.Прокурорите казаха,че 90% от кредитите са на свързани лица.За мен това е невъзможно, а информацията,която пускат силно манипулативна.То не бяха поръчвани убийства,то не бяха теглени 200 млн кеш на каса и т.н....
Хората вече никому не вярват. БНБ, Прокуратура, ДАНС са тотално компрометирани институции и доверието в тях се срива със всеки изминал ден. Хвърлят се нелепи твърдения, после се извиняваме, съда свали банковата тайна "ангро" дето се казва, Големият Бял Вожд авторитетно иска данъчни проверки срещу хората, които имат депозити в КТБ, всичко това е пълен произвол и тормоз поне психически към хората. Умните го разбират и осъзнават, глупавите го усещат на подсъзнателно ниво - някакви там умници, призвани да са авторитети говорят неразбираеми неща и се наричат едни други лъжци...
Да видим кой ще се изтъпани с предизборна платформа "АЗ ще ги вкарам всички в затвора и ще върна парите на честните работници и селяни"
Е те този е човекът за бой ( поне според мен) и имам подозрения кой ще е
Коментар
-
В света има няколко банки които наистина няма кой да ги остави да фалират, защото това означава наистина световен апокалипсис.Леман бе с активи около 600 милиарда долара в момента на колапса.Има няколко банки (5-6) с над 2 трилиона долара активи....как им виждате фалита???
Както и да е, тъй като имам малко повече инфо потока на пари към банки от ЕС наистина е значителен особено след 15 юли се е засилил.Лично аз знам няколко милиона евро които последните дни заминаха.Дори и хора с под 100 хиляди евро, но с пари близки до тази сума търсят начин да ги изкарат в чужбина.
От познати хора в големите агенции разбрах, че рязко са нараснали запитванията към възможност за покупка на имот в чужбина.
Това което се надробиха политиците сами ще си го сърбат.Боко наистина ще поема една държава в която всеки малко по заможен и кадърен човек гледа да си спаси активите.Една опоскана пустош на там върви България.Тук сигурно пишете и хора които на БФБ инвестират.Е в началото на годината ако имаше чужденци - шарани, вече трябва да са шарани страдащи от шизофрения да влагат пари тук.
Коментар
-
Партия, която натовари данъкплатците със сума по-висока от тази която струва гаранцията на гарантираните депозити е МАФИОТСКА партия. И очевидно действа в противорачие с обществения интерес. За сега само ДПС са застанали на такава твърдо олигархична позиция. Ще видим колко още ще се хванат на хорото - сами ще си кажат които са за изхвърляне от политиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОк,само в Кипър.Другите платиха всичко до дупка.
Случаят с КТБ е много,много криминален.За мен няма нищо общо с другите фалирали банки в Европа. Нашето просто няма аналог в европейската банкова история през последните години.
При КТБ обаче се говори за 90% лоши кредити. Това я поставя в една графа с кипърските банки, а не с европейските - където се говореше за 4-5% в повече лоши кредити от това което официално се обявява.
Реално спасяването на КТБ е безсмислено - данъкоплатците ще трябва да налеем в нея над 1 милиард отгоре над това което ще ни струва изплащането на гарантираните депозити.
Дори и да приемем кипърския сценарии на оздравяване и големите депозанти да приемат СК - това реално няма да е достатъчно за да бъде банката в нормите на надзора. Т.е. отново ще трябва да се дават екстра пари - като пак нужната сума ще е повече от изплащането на гарантираните депозити - отново ако данните за лошите кредити са верни.
А това че оманци или някой друг ще я спасява - това е безумно. Никой с акъл и на кокошка няма да налее и 50ст. в СК на тази банка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИ аз клоня към твоето мнение. Проблемът обаче е следния - при този вариант какво ще направят депозантите със средства над 196к в другите банки? Тези,които дори и след "разбиването" им в няколко банки пак имат над 196к?Няма ли да "изтекат" към чужди банки?
Всъщност въпроса не е дали да се изплащат депозитите над 196К а дали да се спаси банката или да се фалира. Всеобщото мнение, вкл. на премиера клони към това, че спасяването на банката ще е и по-добро и по-евтино като вариант. "Незнайно" защо обаче, това решение се отлага и протака а в обществото се нагнетява паника и напрежение ( очевидно с предизборни цели) което пък оскъпява спасяването с всеки изминал ден.
Ако темата продължи да се дъвче със същия интензитет до 21 Септември, опасявам се че може до там да се нагнетят нещата, че да се наложи да спасяваме не банка, а държава ( не дай Боже)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИзгоряха в Кипър.
И ако има и друга банка при която плащането на горницата е повече от това което ще излезе спасяването и и тя ще изгори. Същия случай е и с КТБ по настоящите данни.
Настоящите данни са,че липсват или са непълни документи за кредити в размер на 3,5 млрд лева.Прокурорите казаха,че 90% от кредитите са на свързани лица.За мен това е невъзможно, а информацията,която пускат силно манипулативна.То не бяха поръчвани убийства,то не бяха теглени 200 млн кеш на каса и т.н....
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеВ какъв смисъл - "следва да бъдат приложени"? За да се случи това, трябва да се смарденгяса положението още
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧе то по европейските правила, които следва да бъдат приложени през следващите години, се приема че кипърския варинта за спасяване - т.е. депозитите над гарантирания горят навсякъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДа,ама на практика в никоя фалирала банка от ЕС депозитите над гарантираната сума не "изгоряха". Друг е въпросът,че тук казусът е доста по-различен от европейската практика...
И ако има и друга банка при която плащането на горницата е повече от това което ще излезе спасяването и и тя ще изгори. Същия случай е и с КТБ по настоящите данни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнениеПредполага се, че така или иначе ще "потекът" в някаква посока
Коментар
Коментар