If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Цената отразява не само сегашните активи, пасиви и печалбата, а също така и бъдещи очаквания.
Очевидно инвеститорите имат големи очаквания към Netflix и заради това и го оценяват така.
Очакванията към технологичните компании винаги са големи и следователно цената им многократно надхвърля, физическата оценка на активите и пасивите...
Реално няма друг сектор в икономиката където такъв растеж е възможен... да вземем например Google през 2000-а година и го сравним с Google 2014... да речем една банка, никога не може да има такъв растеж... и следователно очакванията към банките са много по ниски, от там и тяхната цена.
Благодаря! След десетки хиляди сделки с щатски акции никога не бях се сещал кво аджеба отразява цената.
В този ред на мисли, колко е капитализацията на Видиотеката, че нещо не моа смятам http://finance.yahoo.com/q?s=NFLX
Няма такъв балон, ама смее ли да шорти човек
Цената отразява не само сегашните активи, пасиви и печалбата, а също така и бъдещи очаквания.
Очевидно инвеститорите имат големи очаквания към Netflix и заради това и го оценяват така.
Очакванията към технологичните компании винаги са големи и следователно цената им многократно надхвърля, физическата оценка на активите и пасивите...
Реално няма друг сектор в икономиката където такъв растеж е възможен... да вземем например Google през 2000-а година и го сравним с Google 2014... да речем една банка, никога не може да има такъв растеж... и следователно очакванията към банките са много по ниски, от там и тяхната цена.
Пазарната капитализация на КТБ преди тези проблеми бе 500 милиона и се търгуваше на ПБ 0,8. Банките с проблеми на запад се търгуват на ПБ 0,4-0,5. Което предполага цена към 300 милиона.
Пазарна стойност от 300 млн.лв. означава, че в цената са калкулирани само още 300 млн.лв. лоши кредити. Тоест, ако вярваме на прокурорите цената на КТБ е точно 0 лв.
Ами сега ще спре пурите, тъкмо няма да кашля толкова !!! Ще спре и да порка шотландският спирт.
Не е тъй. Нито Веждю ще спре пурите и уискито, нито ти и обикновения българин ще има полза от това, че ще му съберат мангизите над 196К.
Не знам, защо пак трябва да го разберем всички ние по лошия начин. Изодзад!!!
Апропо – носят се слухове, че всеки, депозирал над 300 Б в КТБ ще получи като компенсация един играч от Ботев Пд.
То това може да си е оферта
Иначе не съм сигурен да ми е жал ли за Веждито или не ? Ама въпросът остава принципен ако имаш малко пари било под или над сумата за гарантиране къде да ги денеш ?
Ами сега ще спре пурите, тъкмо няма да кашля толкова !!! Ще спре и да порка шотландският спирт.
Защо ли не ми е грам жал за хора, набили като малоумни цяла килобимберица в депозит, в една-единствена бамка? Толкова ли не стига мозъкът – поне в няколко бамки? – А да потърси някой, дето да го научи да инвестира в различни инструменти? Дори пасивни – човешки застраховки, пенсионни фондове, имоти, метали? Типичната заблуда – хора, изкарващи ного пари по един или друг начин, автоматично решават, че високият доход ги прави финансово грамотни и неприкосновени за подобни прецакни.
Защо не съм чул някой по-малък или по-голям инвеститор в нашия форум да реве държавата да му покрива загубите, ако някоя акция се спихне? А ???
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Имам идея, като прочетох последното и ми светна.
Може да се обяви 10-годишен мораториум върху тегленията на депозити в КТБ. За това време някаква част от депозитарите ще е хвърлила топа, тогава може да се отпишат техните депозити с закон, т.е. да се махне правото на наследство за тези депозити. Тогава, след 10г. пак БНБ-то възлага одир и се гледа стигат ли парите. Ако пак не стигат, пак един 10-годишен мораториум по същата схема. След 20г. пак се прави одит, и така докато парите стигнат за преживялите и имащи овчо търпение депозитари.
Какво мислите за подобна схема, може да е добро решение на проблема?
Не, не знаех това - а аз да смятам че пазарната капитализация е винаги цялата капитализация, а не само фрий флоута.
Като погледнеш отчета на дадена банка този в БНБ там си има едно поле при кеш наречено емитиран капитал е баш това поле ти е въпросната стойност на акциите
Коментар