Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЩе го измислим.Въпросът е да се обединим повече хора и съм убеден, че ще се намери работещо решение.Ако не става с добра дума и панаирите са решение.
На кого ще си поставиш исканията? На Искров (в оставка) или на Орешарски ( в оставка) или на Баце
Панаирите никога нищо не са решили. Дай пример нещо да е било решено. Това само ще налее вода в мелницата на Баце, Волен и т.н.
Само помисли, Веждичката ще води протеста. Ти би ли застанал зад него?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеУж прекалено много депозити, пък някои ореваха интернета за има-няма 800 милки (ама не шоколади). Други им дръпнаха милиард и малко и в момента са в кома.
Въобще, дейба и гадните вложители. Не стига, че депозират безогледно, ами и имат нахалството да си теглят парите.
Някак си... Примерно със Закон за контролиране на тегленето на пари от банките? Ето някои идеи:
* Всеки е длъжен да тегли минимум 500, ама не повече от 1000 лева седмично. И задължително да ги харчи, не да ги крие под дюшека.
* Прави се график (подобно на отпуските) за тегленето и внасянето на пари за година напред.
Сега сериозно. С прехвърлянето на проблема от болната глава (некадърен държавен и банков мениджмънт) към здравата (вложителите) системата няма да се оправи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеПак нищо не си разбрал
Онова, което спаси ПИБ, беше потвърдената готовност на останалите търговски банки да окажат ликвидна подкрепа при нужда, както и това, че Цеко явно очакваше атаката и беше подготвен ( както и аз между другото и затова бегах от там веднага след като турнаха КТБ под надзор, но пак не можах да измъкна всичко и останаха едни фирмени пари).
Арестите също имаха значение, за успокоение на бабите и шараните. Аз лично, когато останалите търговски банки декларираха подкрепа, се успокоих и разбрах че максимум до обед нещата ще са приключили
Факт че ПИБ бяха подготвени за тази атака и имаха подкрепа ама реално държавата нищичко не направи за да я спаси освен да и даде паричките и който са си нейни и то взимайки ги от другите търговски банки. Клиент съм на ПИБ от както съм достатъчно голям да имам банкова сметка и винаги са били безупречни във финансовите си решения.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеАз съм ЗА. Въпросът е какво точно - протест, медии, юридически консултации, досаждане и тормоз, винкел - или всичко заедно
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеАз не разбирам хората с над 100 000 франка който ползват български или изобщо европейски банки !
ПИБ се спаси сама на практика единственното което направи държвата беше онова изказване на президента след консултативният съвет и няколко показни ареста хората от който бяха пуснати още в понеделник а някой даже и в неделя.Last edited by andy2000; 23.07.2014, 10:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеАз не разбирам хората с над 100 000 франка който ползват български или изобщо европейски банки !
ПИБ се спаси сама на практика единственното което направи държвата беше онова изказване на президента след консултативният съвет и няколко показни ареста хората от който бяха пуснати още в понеделник а някой даже и в неделя.
Онова, което спаси ПИБ, беше потвърдената готовност на останалите търговски банки да окажат ликвидна подкрепа при нужда, както и това, че Цеко явно очакваше атаката и беше подготвен ( както и аз между другото и затова бегах от там веднага след като турнаха КТБ под надзор, но пак не можах да измъкна всичко и останаха едни фирмени пари).
Арестите също имаха значение, за успокоение на бабите и шараните. Аз лично, когато останалите търговски банки декларираха подкрепа, се успокоих и разбрах че максимум до обед нещата ще са приключили
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеЯсно е като бял ден че управниците и банкерите НЕ ИСКАТ да ни дадат парите.
Ясно е че гледат само как да откраднат нещо, ама вече от КТБ няма кво и сега се чудят кво да правят.
Според мене най добре да се вкара нов закон - всичко до 100к евро се плаща, а всичко отгоре се дава на 50%. Това е. Така хем получаваш нещо, хем си наказан задето си държал много пари. Мисля така е най-справедливо.
И моля не ми говорете сухи думи че трябвало да се спазва сегашния закон...защото реалността е друга - НЯМА КОЙ да го приложи тоя закон
Защо по дяволите ще плащаме на незнаещите какво да си правят парите ? Дори 50 % не трябва да им се плащат,нека се научат,че депозита НЕ Е инвестиция
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение100 пъти казах да се обединим и да направим нищо по въпроса.Нямаше отговор.
Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеСпоред мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
Въобще, дейба и гадните вложители. Не стига, че депозират безогледно, ами и имат нахалството да си теглят парите.
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеСпоред мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.
* Всеки е длъжен да тегли минимум 500, ама не повече от 1000 лева седмично. И задължително да ги харчи, не да ги крие под дюшека.
* Прави се график (подобно на отпуските) за тегленето и внасянето на пари за година напред.
Сега сериозно. С прехвърлянето на проблема от болната глава (некадърен държавен и банков мениджмънт) към здравата (вложителите) системата няма да се оправи.
Коментар
-
Е добре де, защо никои не говори как другаря Мадуро, със финансова диплома от френски хуманитарен университет НАРЕДИ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН Я ФАЛИРА....
ТОВА КОЙ ЩЕ ГО ПИТА И КОЙ ДА СЕ САМОСЕЗИРА...???????????????Last edited by chronos; 23.07.2014, 11:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеСъгласен съм ама в нашият ФГВБ има няколко врътки който не ми харесват например че всички депозити се изплащат само в Лева (тогава за какъв ми е да си отварям депозит в Евро с по-ниска лихва ? ) Тъй като заради борда не може да печатаме пари на практика единственият ни вариант за решение е с нов дълг за това Боко е прав че трябва да вземем някакви пари от МВФ или която и да е друга институция ако ще се оправяме алтернативата на дълг е държавен резерв ама той май ще се окаже куха каца също.
В този ред на мисли продължвам да си мисля че най-вероятният сценарии е да свалим борда предполагам при служебно правителство (ако успеем да си гласуваме такова че май има риск да не успеем)
Далавера да държиш в евро докато е закачено за лева няма.Някои теоретици мислят,че като държат евра,при инфекция с Борда, ще минат метър,ама не.
Не съм фен на нов дълг.Има 100 други начина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеДори да се покрият всички депозити в КТБ това няма да промени нищо, както факта че спасиха ПИБ а оставиха КТБ сама.За да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.
ПИБ се спаси сама на практика единственното което направи държвата беше онова изказване на президента след консултативният съвет и няколко показни ареста хората от който бяха пуснати още в понеделник а някой даже и в неделя.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеА гарантирано ли е изплащането на гарантираните депозити?
Депозитите били гарантирани, но пари не видяхме
Данеби да си останат гарантирани в гарантирано затворената КТБ, която гарантирано не фалира ,но и гарантирано не плаща?
Ясно е че гледат само как да откраднат нещо, ама вече от КТБ няма кво и сега се чудят кво да правят.
Според мене най добре да се вкара нов закон - всичко до 100к евро се плаща, а всичко отгоре се дава на 50%. Това е. Така хем получаваш нещо, хем си наказан задето си държал много пари. Мисля така е най-справедливо.
И моля не ми говорете сухи думи че трябвало да се спазва сегашния закон...защото реалността е друга - НЯМА КОЙ да го приложи тоя закон
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеЗа да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.В България има 28 банки х 196 бона прави прави 5 488 000лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАма във всяка страна е така - ФГВБ се финансира и подпомага с дълг или по друг работещ механизъм като парата не стига ! Иначе какво ? Да набият банките едни 10 млрд във ФГВБ и да седят замразени тези пари по сметки на БНБ и една част в ДЦК? Няма логика.
В този ред на мисли продължвам да си мисля че най-вероятният сценарии е да свалим борда предполагам при служебно правителство (ако успеем да си гласуваме такова че май има риск да не успеем)http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
Коментар