IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Борда знаеш ли как се сваля?
    Далавера да държиш в евро докато е закачено за лева няма.Някои теоретици мислят,че като държат евра,при инфекция с Борда, ще минат метър,ама не.
    Не съм фен на нов дълг.Има 100 други начина.
    Далавера да държиш просто ЕВРО реално няма има далавера ако имаш кредит в лева да го преавалутираш в Евро и да държиш ЕВРО и това само ако лева наистина поефтине след като свалят борда (забележи че не казвам ако).
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Ще го измислим.Въпросът е да се обединим повече хора и съм убеден, че ще се намери работещо решение.Ако не става с добра дума и панаирите са решение.
      И теб ли те подгони шубето и параноята
      На кого ще си поставиш исканията? На Искров (в оставка) или на Орешарски ( в оставка) или на Баце
      Панаирите никога нищо не са решили. Дай пример нещо да е било решено. Това само ще налее вода в мелницата на Баце, Волен и т.н.
      Само помисли, Веждичката ще води протеста. Ти би ли застанал зад него?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
        Уж прекалено много депозити, пък някои ореваха интернета за има-няма 800 милки (ама не шоколади). Други им дръпнаха милиард и малко и в момента са в кома.
        Въобще, дейба и гадните вложители. Не стига, че депозират безогледно, ами и имат нахалството да си теглят парите.

Някак си... Примерно със Закон за контролиране на тегленето на пари от банките? Ето някои идеи:
        * Всеки е длъжен да тегли минимум 500, ама не повече от 1000 лева седмично. И задължително да ги харчи, не да ги крие под дюшека.
        * Прави се график (подобно на отпуските) за тегленето и внасянето на пари за година напред.

Сега сериозно. С прехвърлянето на проблема от болната глава (некадърен държавен и банков мениджмънт) към здравата (вложителите) системата няма да се оправи.
        това същи е решение 1000лв.на месец да може да тегли всеки вложител

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Пак нищо не си разбрал
          Онова, което спаси ПИБ, беше потвърдената готовност на останалите търговски банки да окажат ликвидна подкрепа при нужда, както и това, че Цеко явно очакваше атаката и беше подготвен ( както и аз между другото и затова бегах от там веднага след като турнаха КТБ под надзор, но пак не можах да измъкна всичко и останаха едни фирмени пари).
          Арестите също имаха значение, за успокоение на бабите и шараните. Аз лично, когато останалите търговски банки декларираха подкрепа, се успокоих и разбрах че максимум до обед нещата ще са приключили
          Те реално я подкрепиха като записаха 5 месечните ДЦК който бяха собственост на ПИБ преди БНБ да ги пусне на пазара и по този начин да и налее ликвидност.
          Факт че ПИБ бяха подготвени за тази атака и имаха подкрепа ама реално държавата нищичко не направи за да я спаси освен да и даде паричките и който са си нейни и то взимайки ги от другите търговски банки. Клиент съм на ПИБ от както съм достатъчно голям да имам банкова сметка и винаги са били безупречни във финансовите си решения.
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
            Аз съм ЗА. Въпросът е какво точно - протест, медии, юридически консултации, досаждане и тормоз, винкел - или всичко заедно
            Ще го измислим.Въпросът е да се обединим повече хора и съм убеден, че ще се намери работещо решение.Ако не става с добра дума и панаирите са решение.

Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
            Аз не разбирам хората с над 100 000 франка който ползват български или изобщо европейски банки !

ПИБ се спаси сама на практика единственното което направи държвата беше онова изказване на президента след консултативният съвет и няколко показни ареста хората от който бяха пуснати още в понеделник а някой даже и в неделя.
            Хич не си прав.ВСИЧКО ЖИВО застана зад ПИБ, за 1 ден поискаха разрешение от ЕК да дръпнат 3 млрд и да ги налеят, всички политици и държавници застанаха зад ПИБ.То не беше #азнетегля #азвнасям и др.подобни.
            Last edited by andy2000; 23.07.2014, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
              Аз не разбирам хората с над 100 000 франка който ползват български или изобщо европейски банки !

ПИБ се спаси сама на практика единственното което направи държвата беше онова изказване на президента след консултативният съвет и няколко показни ареста хората от който бяха пуснати още в понеделник а някой даже и в неделя.
              Пак нищо не си разбрал
              Онова, което спаси ПИБ, беше потвърдената готовност на останалите търговски банки да окажат ликвидна подкрепа при нужда, както и това, че Цеко явно очакваше атаката и беше подготвен ( както и аз между другото и затова бегах от там веднага след като турнаха КТБ под надзор, но пак не можах да измъкна всичко и останаха едни фирмени пари).
              Арестите също имаха значение, за успокоение на бабите и шараните. Аз лично, когато останалите търговски банки декларираха подкрепа, се успокоих и разбрах че максимум до обед нещата ще са приключили

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                Ясно е като бял ден че управниците и банкерите НЕ ИСКАТ да ни дадат парите.
                Ясно е че гледат само как да откраднат нещо, ама вече от КТБ няма кво и сега се чудят кво да правят.
                Според мене най добре да се вкара нов закон - всичко до 100к евро се плаща, а всичко отгоре се дава на 50%. Това е. Така хем получаваш нещо, хем си наказан задето си държал много пари. Мисля така е най-справедливо.

И моля не ми говорете сухи думи че трябвало да се спазва сегашния закон...защото реалността е друга - НЯМА КОЙ да го приложи тоя закон
                Чакай малко,кое му е справедливото ?!
                Защо по дяволите ще плащаме на незнаещите какво да си правят парите ? Дори 50 % не трябва да им се плащат,нека се научат,че депозита НЕ Е инвестиция

Коментар

100 пъти казах да се обединим и да направим нищо по въпроса.Нямаше отговор.
                  Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.
                  Аз съм ЗА. Въпросът е какво точно - протест, медии, юридически консултации, досаждане и тормоз, винкел - или всичко заедно

Коментар

Според мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
                    Уж прекалено много депозити, пък някои ореваха интернета за има-няма 800 милки (ама не шоколади). Други им дръпнаха милиард и малко и в момента са в кома.
                    Въобще, дейба и гадните вложители. Не стига, че депозират безогледно, ами и имат нахалството да си теглят парите.

Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                    Според мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.
                    Някак си... Примерно със Закон за контролиране на тегленето на пари от банките? Ето някои идеи:
                    * Всеки е длъжен да тегли минимум 500, ама не повече от 1000 лева седмично. И задължително да ги харчи, не да ги крие под дюшека.
                    * Прави се график (подобно на отпуските) за тегленето и внасянето на пари за година напред.

Сега сериозно. С прехвърлянето на проблема от болната глава (некадърен държавен и банков мениджмънт) към здравата (вложителите) системата няма да се оправи.

Коментар

• Е добре де, защо никои не говори как другаря Мадуро, със финансова диплома от френски хуманитарен университет НАРЕДИ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН Я ФАЛИРА....

ТОВА КОЙ ЩЕ ГО ПИТА И КОЙ ДА СЕ САМОСЕЗИРА...???????????????
                      Last edited by chronos; 23.07.2014, 11:46.

Коментар

Съгласен съм ама в нашият ФГВБ има няколко врътки който не ми харесват например че всички депозити се изплащат само в Лева (тогава за какъв ми е да си отварям депозит в Евро с по-ниска лихва ? ) Тъй като заради борда не може да печатаме пари на практика единственият ни вариант за решение е с нов дълг за това Боко е прав че трябва да вземем някакви пари от МВФ или която и да е друга институция ако ще се оправяме алтернативата на дълг е държавен резерв ама той май ще се окаже куха каца също.

В този ред на мисли продължвам да си мисля че най-вероятният сценарии е да свалим борда предполагам при служебно правителство (ако успеем да си гласуваме такова че май има риск да не успеем)
                        Борда знаеш ли как се сваля?
                        Далавера да държиш в евро докато е закачено за лева няма.Някои теоретици мислят,че като държат евра,при инфекция с Борда, ще минат метър,ама не.
                        Не съм фен на нов дълг.Има 100 други начина.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                          Дори да се покрият всички депозити в КТБ това няма да промени нищо, както факта че спасиха ПИБ а оставиха КТБ сама.За да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                            А гарантирано ли е изплащането на гарантираните депозити?
                            Депозитите били гарантирани, но пари не видяхме
                            Данеби да си останат гарантирани в гарантирано затворената КТБ, която гарантирано не фалира ,но и гарантирано не плаща?
                            Ясно е като бял ден че управниците и банкерите НЕ ИСКАТ да ни дадат парите.
                            Ясно е че гледат само как да откраднат нещо, ама вече от КТБ няма кво и сега се чудят кво да правят.
                            Според мене най добре да се вкара нов закон - всичко до 100к евро се плаща, а всичко отгоре се дава на 50%. Това е. Така хем получаваш нещо, хем си наказан задето си държал много пари. Мисля така е най-справедливо.

И моля не ми говорете сухи думи че трябвало да се спазва сегашния закон...защото реалността е друга - НЯМА КОЙ да го приложи тоя закон

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                              За да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.В България има 28 банки х 196 бона прави прави 5 488 000лв.
                              Показваш, че си добър по математика ли?

Коментар

Ама във всяка страна е така - ФГВБ се финансира и подпомага с дълг или по друг работещ механизъм като парата не стига ! Иначе какво ? Да набият банките едни 10 млрд във ФГВБ и да седят замразени тези пари по сметки на БНБ и една част в ДЦК? Няма логика.
                                Съгласен съм ама в нашият ФГВБ има няколко врътки който не ми харесват например че всички депозити се изплащат само в Лева (тогава за какъв ми е да си отварям депозит в Евро с по-ниска лихва ? ) Тъй като заради борда не може да печатаме пари на практика единственият ни вариант за решение е с нов дълг за това Боко е прав че трябва да вземем някакви пари от МВФ или която и да е друга институция ако ще се оправяме алтернативата на дълг е държавен резерв ама той май ще се окаже куха каца също.

В този ред на мисли продължвам да си мисля че най-вероятният сценарии е да свалим борда предполагам при служебно правителство (ако успеем да си гласуваме такова че май има риск да не успеем)

Коментар

Working...
                                X