IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• като заговорихме за данъци....някъде тези дни четох, че печалбата на Банката последните 4 години, респективно данъците оставали в някакви близки нива, въпреки рязкото увеличение на активите близо 3 пъти за годините 2009-2013

Отчетите на тази банка ги следях детайлно допреди 3-4 години
    тогава съм се чудела колко още ще издържат

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      добра памет

аз пък се чудя на възторга на хората от това му изказване или поне благосклонността им ...като чуят, че някой плащал данъци и осигуровки....гледам и Веждито точно на това залага...

Законът не случайно поставя ограничение в търговските отношения със свързани лица. както и оповестяването на тези факти

Иначе, какво ви бърка, че някой лесно може да ви окраде парите, пък той после с тези пари щял да развива бизнес, който по закон трябва да плаща и данъци и т.н.
      Сега.. как да ти кажа... това го има по цял сват. По един или друг начин, повечето големи корпорации в Европата и Америка са създадени с държавна помощ и то яка, я чрез поръчки от армията (много често) я чрез друго.. така че КТБ изглеждаше българска иновация по въпроса
      Дали това е лошо аз не зная. Едно "почтено" партньорство между държавата и "мастит бизнесмен" може да е от голяма полза и за двете страни та и за хората ( сега ще ме набиете ама помислете по това). Лошото е, че когато бизнесмена пробва да се еманципира, държавата го ошамари (а дали държавата или некой който я води за носа не зная) и си *ба ма**

Коментар

е, те затуй сега от БНБ и Надзора се чудят къде да се скрият и как да замотат нещата с дреболии като ... отговорност
        Абе вече почвам да се чудя.
        Те надзора го опуснаха и окошариха Гунев, така че едва ли ги боли много какво ще излезе от там - Гунев е виновен.
        Ако могат да докажат дупка ( с провизиите там) с която да намалят капитала до 0 и да изритат Василев, (което според мен е крайната цел) то защо не го направиха а разиграха цирка с липсващите документи и милиони от касата?
        Тук някой застъпваше тезата, че явно не им върши работа отнемане на лиценза и фалит, затова не са го направили и въпреки че тогава спорех с него, вече почвам да си мисля че е прав. Явно целта им е добра банка/лоша банка и после приватизация на лошата ( с активите в дупката) а ако се отнеме лиценза, по закон се върви към ликвидация и .. разпродажба на активите. Знам ли, има някаква игра.
        Да видим.

Коментар

Как се сетихте

А що не ви хрумна, че същото кредитиране стигна главозамайващи % без аналог в ЕС и заради главозамайващите лихви, с които прибираха тук депозити?

Юрнали сте се да гледате европата, ама не казвате къде там тези години има лихви по депозити за 8-10%?
          А ти ми кажи къде в Европа има такива високи лихви по ипотеки?По персонални кредити?
          Или гледаме само едната страна на монетата?
          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
            И аз да добавя, от преди повече от 3-4 дни, пак самия Василев казва "Да има свързани лица, но те също създават работни места, плащат данъци и си обслужват кредитите
            Това по памет
            добра памет

аз пък се чудя на възторга на хората от това му изказване или поне благосклонността им ...като чуят, че някой плащал данъци и осигуровки....гледам и Веждито точно на това залага...

Законът не случайно поставя ограничение в търговските отношения със свързани лица. както и оповестяването на тези факти

Иначе, какво ви бърка, че някой лесно може да ви окраде парите, пък той после с тези пари щял да развива бизнес, който по закон трябва да плаща и данъци и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              До известна степен ми плащат, но не точно - те не го правят благотворително, за да си държат парите получават лихва. Докато аз, като ви покривам АЛЧНОСТТА, го правя благотворително.
              П.С. Ако тръгнем по тази логика, ако не бяхте вкарвали пари при цецоу, нямаше да има каво да крадне той или който там ги е взел, че да не всяваме паника, съответно вие нямаше да треприте сега и да водим форумни войни, нали?
              За теб всяко вложение е алчност така ли?Айде престани да се излагаш бре!Той щял да плаща,обяснил съм как няма да се вземе и лев от данъкоплатеца,то не трябва да си финансист,за да се сетиш.И ходи реви на тези дето опитаха да ограбят банката и бизнеса,който върви заедно с нея.И на тези,които участваха,за да не си платят кредитите.Е там ще плащаш,а когато акционерите осъдят държавата пак ще плащаш.И на тези заради които не ни отпускат европари,а си плащат вноска за ЕС,там пак ще плащаш.Изобщо списъка,където ръсиш пари е огромен,а ти си седнал да изкараш тука някакви обикновени депозанти виновни,заради това че си искат парите спечелени с пот.И тва,ако не е злоба не знам какво.И ти не знаеш значението на думата солидарност,защото сънародниците трябва да се подкрепяме като един,а не само като има личен интерес.И да ти кажа,че малките кредитополучатели ,било то частни лица,фирми,малки и средни предприятия трябва да ни целуват на нас ръцете.Нали се сещаш,че ако не са нашите пари в банките,няма да има за никой.Така че помисли малко преди да злобееш цял ден.
              Last edited by kig36; 24.07.2014, 17:05.
              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                За съда не знам, там е сложна работа. Но от гледна точка на провизирането, трябва да се провизират и така наречените "рискови" експозиции. Кое точно се води "рисково" не ми е съвсем ясно но подозирам че кредити на секретарки и шофьори за милиони лесно ще попаднат в тая графа.
                е, те затуй сега от БНБ и Надзора се чудят къде да се скрият и как да замотат нещата с дреболии като ... отговорност

Коментар

допълнила съм мнението...

Самият Василев в една 'изповед' от преди 3-4 дни казва/пише, че "Да, има кредити, по които е спряно плащането, но те са за по-малко от това, което се сочи за "дупка"', но и не казва за колко са

Някак си, много удобно ми се струва да се измества погледа от същността
                  към постановка - "Лошо ченге - добро ченге'
                  И аз да добавя, от преди повече от 3-4 дни, пак самия Василев казва "Да има свързани лица, но те също създават работни места, плащат данъци и си обслужват кредитите
                  Това по памет

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    На всички им е ясно,че има кредити към свързани лица. В съда обаче как се доказва, особено с оглед компетентността на нашите разследващи и обвинителни органи? И едно свързано лице няма да докажат в съда,ВЕРВАЙ ми.
                    За съда не знам, там е сложна работа. Но от гледна точка на провизирането, трябва да се провизират и така наречените "рискови" експозиции. Кое точно се води "рисково" не ми е съвсем ясно но подозирам че кредити на секретарки и шофьори за милиони лесно ще попаднат в тая графа.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Нали знаеш как действа следствие и прокуратура?
                      Каквото са им казали, това са писали.
                      В съда нали знаеш как се отказват от показанията си?
                      допълнила съм мнението...

Самият Василев в една 'изповед' от преди 3-4 дни казва/пише, че "Да, има кредити, по които е спряно плащането, но те са за по-малко от това, което се сочи за "дупка"', но и не казва за колко са

Някак си, много удобно ми се струва да се измества погледа от същността
                      към постановка - "Лошо ченге - добро ченге'

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        И за финал малко черен хумор:
                        Правителството взе решение депозитите в КТБ да бъдат изплатени в биткойни и ебанкойни, на базата на общоизвестния едноименен принцип.

Коментар

Не ми се спори , още повече, че до голяма степен съм съгласен. Само за протокола, тия лихви от 8 и нагоре % са митове и легенди. Ако е имало такива депозити, те са били изрично договорени и като такива не се покриват по закон. Мисля че макс лихвата беше 8% за суми над 100 0000 евро . Следващото беше 7.5% - над 30 000 и вече надолу. При лихви от порядъка на 5% в много други банки, мисля че доста се преекспонира това с високите лихви.
                          Влоговете до 100К се гарантират, защото се предполага именно че не са инвестиция а спестявания. Че са бели пари за черни дни на хора, които нищо не разбират от лихви и риск и това е част от т.нар. социална роля на държавата. А че стимулира лоши неща - така е. То и помощите за безработица стимулират мързел, и инвалидните пенсии стимулират измами и детските стимулират безработни циганки да раждат по 15 деца... все пак това е цената на донякъде социалното общество
                          това не е вярно - имаше на 8,85, ако не ме лъже паметта до преди 2 години - ако се разровя по темата назад, ще го намеря колко точно беше. За останалото съм съгласен, казах ти го и преди - възползвали сте се от системата, в което няма нищо укоримо, сега изчаквате и не мрънкате като вдовица за хОй и си получавате парите. надявам се да ви ги върнат скоро.
                          Колкото до кредитите и дупката - няма официални данни, така че си чешем езиците, т.е. трошим си клавиатурите.

И за финал малко черен хумор:
                          Правителството взе решение депозитите в КТБ да бъдат изплатени в биткойни и ебанкойни, на базата на общоизвестния едноименен принцип.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ако тия 3.5млрд са наистина към свързани лица, това си е жива дупка, щото трябва да се провизират. А Мустаки няма откъде да вземе толко пари да провизира и БНБ няма да има друг избор освен да фалира банката (или схемата с добра/лоша банка).
                            най -вероятно формално не са свързани Има неграмотни "римляни" шофьори, 19 годишни управителки, на които нищо не им пречи да са собственици на многомилионни бизнеси

Коментар

Ако тия 3.5млрд са наистина към свързани лица, това си е жива дупка, щото трябва да се провизират. А Мустаки няма откъде да вземе толко пари да провизира и БНБ няма да има друг избор освен да фалира банката (или схемата с добра/лоша банка).
                              На всички им е ясно,че има кредити към свързани лица. В съда обаче как се доказва, особено с оглед компетентността на нашите разследващи и обвинителни органи? И едно свързано лице няма да докажат в съда,ВЕРВАЙ ми.

Коментар

Моето мнение е, че:
                                1)Дупка няма. Кредитите са на свързани лица, но си се обслужват както си трябва
                                2) Ако Цветан Василев бъде махнат от банката по някакъв начин, познайте дали свързаните лица ще продължат да плащат, особено предвид подозренията (които допускам за верни) , че кредитите не са обезпечени. СЛЕДОВАТЕЛНО дупката ще зейне с пълна сила
                                Така че и тези за и тези против дупката са прави. Цв.В. ни държи за топките и колкото повече го ритат, толкова повече стиска. Ако го изритат мощно, ние ще писнем мощно И ТЕ ТАКА!
                                Хубавото е че боли но не се умира от това. Не ни е гепил чак толкова яко

Коментар

Working...
                                X