IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Действително не мога да кажа нищо по въпроса. Не съм ползвал кредити до сега. При високото ниво на административни разходи обаче, всеки един кредит, под 10% е добре дошъл за българския бизнес. Особено за стартиращ такъв.
    Моето скромно мнение е, че при лихви над 6% при нулева инфлационна среда в която живеем напоследък е трудно да се оперира. А при лихви по кредити над 10%
    функционират само корупционни схеми.
    И искам да ви обърна внимание на това, че въпросът кой ще плаща сметката тепърва е меко казано некоректен. Защото има десетки хиляди хора, които я плащат от години и има да я плащат още 10-20, зависи кой на колко годишна ипотека е. Ей тия малки огънчета последните години малко по-малко гаснат кога месец след месец вноските им по ипотеките растяха, защото такава била "конюктурната среда".
    Под конюктурна среда рабирай:
    един да си е..е проекта на живота!
    друг няКой ..абе кой предложи Пеевски?
    още 200 се подписали средно на по 17млн за една заплата и служебен телефон и честна пионерска, те не осъзнават вината (нали само ромите правеха така бе?) и да не забравяме този на 30-те хиляди дето се осра в централната ни банка и писа писмо, че тази му постъпка била използвана политически некоректно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      За останалото съм съгласен, казах ти го и преди - възползвали сте се от системата, в което няма нищо укоримо, сега изчаквате и не мрънкате като вдовица за хОй и си получавате парите. надявам се да ви ги върнат скоро.
      Блокирането на парите и намаляването на лихвите не ме притесняват особено. Предвидил го бях като вариант и имах план за действие. Смущават ме обаче тоталното безхаберие, липсата на визия и непредвидимостта на ситуацията. Не конкретно за банката, а на ниво държава. Безумия като банкова ваканция, специални закони, предложени в 23:55... Вече очаквам всякакви щуротии.
      Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      И за финал малко черен хумор:
      Правителството взе решение депозитите в КТБ да бъдат изплатени в биткойни и ебанкойни, на базата на общоизвестния едноименен принцип.
      Пропусна сръбските динари. Ако се поразбързат, тъкмо по рощилядата ще можем да си ги ползваме

Коментар

kig-че, дай отгвоор на няколко въпроса:
        - що си тури парите в КТБ - от алчност или за да си съхраниш стойността? Що не ги сложи в Уникредит, примерно?
        - това, че ще плащам на всякакви капути, като мангали, евробоклуци и т.н., не означава, че трябва да съм щастлив и с усмивка да платя и за вас - ставаш нагъл, не се ли усещаш? Аз имам сериозни загуби през 2007-08, но никога не съм се оплакал от тях, защото моето беше АЛЧНОСТ, също като твоето сега, само дето аз съм бил малко по-умен и съм си "играл" на фондовия пазар. Съответно не искам и да деля с никой евентуалните си печалби - каквото съм си решил, последствоята са си мои, но да не измествам темата
        - защо точно банките с най-високите депозити бяха на мушка? Това не ти ли светна като ламБа
        - и баш пък за вашите депозити никой не го е еня, системата е свръхликвидна - вие така или иначе няма да си сложите парите в нищо друго освен на Флог, а ако искате ги зинесете и в чужбина - там пък ще се сцепят да ви давят лихви от по 8%
        Давам ти веднага.
        Всички знаем,че българина има не дотам висока финансова култура(той елементарна няма,камо ли друга).Аз лично съм вложил парите си в имоти и в три банки,и трите български,понеже смятам,че нашите пари трябва да са тук и да се използват от нас,а не да ги изнасят в чужбина.Банковите ми пари са доста по-малката част,от вложенията ми.Всички общо попадат в гарантираната сума.Една част са в КТБ,можех да ги изтегля,даже и писах тук,че най-вероятно ще има шамар.Но реших да не тегля,че състоянието на банката не е толкова зле и,че никой няма да ме манипулира.Ако хората не бяха се наредили на опашка и досега КТБ щеше да е отворена.При законово гарантирани депозити,защо да не си вложа парите там където смятам за най-изгодно?Покривам най-малкото инфлацията и имам пари за спешни нужди.За мен лично винаги трябва да имаш кеш,а от друга страна не обичам да рискувам.Аз не съм алчен,иначе щях да играя на борсата,всички Вие които участвате там сте в пъти по-алчни,рискувате всичко в името на големи печалби.Познавам доста такива специалисти като теб,които загубиха всичко...и не само българи!Бил съм свидетел на разговор за печалба от 250к евро за една година и съвет от съответен играч на борсата в Мадрид
        за отказване.Отговора на вложителя беше,че ще изчака още малко...след две седмици беше загубил всичко.Това е примера ми за алчност.Не може да наричаш хора,които са работили 40г и имат по 20к спестени,че са алчни.Всеки има нужда от пари настрана.някои с повече,други с по-малко.И огромната част от влоговете са именно на такива хора,с по 10-20к.Виж тези като Веждито с по няколко милиона,да те са алчни и то много алчни.Така че не мисля,че ти си по-умен,просто си рисков играч.
        На втория въпрос ще ти отговоря,че аз лично не се нуждая спешно от парите и затова не ги и теглих,въпреки че усетих за какво иде реч.Парите са ми гарантирани и съм си направил сметка,че мога да изчакам,макар че не е приятна ситуацията.
        Като е супер ликвидна системата какво се притесняваш,ти ще избиеш на борсата,нали си умен играчИ не прави сравнения между фондов пазар и депозити.
        И пак ти казвам за последно,никой няма да бръкне в джоба на данъкоплатеца.
        Вариантите са два:
        1.Наливане на капитал от акционерите и отваряне на банката.
        2.Фалит и покриване само на гарантираните депозити.
        Затова си има фонд,който набира парите не от теб,а от банките,но вече ти дадох този пример и ме разбра отлично но дъвчиш едно и също до безкрайност.
        Държавната помощ при фалит според финансисти ще е макс. 1.5 милиарда,които държавата ще си ги покрие и то с печалба от активите на КТБ.
        А те ще си вземат парите първи,преди големите вложители и акционерите.
        При кой от тези варианти виждаш плащане от от народа?
        Last edited by kig36; 24.07.2014, 18:34.
        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Мейла на омбуцмана бил
          armenski.pop@justice.bg
          Засилих му един гневен мейл.Чакам да видя какво ще ми напише.

Коментар

Мен ми изглежда като поредния удар срещу Цецо. Явно решили са да го смажат и нема лабаво.
            Тва писмо.. все пак тия са били некви служители на некъв финанс, ако са свършили такваз тъпотия да напишат доброволно такова писмо - е неам думи
            Ами ЦВ е 99,97 % собственик на ИП Фина С, което значи, че той решил да върне лиценза на ИП.

Коментар

• Мейла на омбуцмана бил
              armenski.pop@justice.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Айде да не пишеш без да знаеш.Говоря за свободен депозит.Първо беше едногодишен и можеше да се довнася до края на шестия месец.Аз съм имал няколко такива.Откривам депозит за 500 евро и малко преди да изтекат шесте месеца внасям 50000 и пак открива нов за 500 евро.Навремето смятах лихвата беше около 10%После се усетиха и намалиха срока на 3 месеца измислиха двугодишен свободен депозит и те така
                Щом казваш И да е било, било е за малко, евентуално около 2008ма. И аз ги въртях тези депозити, НО чак такива нива не помня

Коментар

Е бате Пешко, тука излете над 9.5 беше последния месец, на две годишен депозит с растяща лихва Убав маркетинг а, щом и човек във форума на инвестора е клъвнал Ефективната се връзваше около 5.5% и то ако устискаш 2те години
                  Айде да не пишеш без да знаеш.Говоря за свободен депозит.Първо беше едногодишен и можеше да се довнася до края на шестия месец.Аз съм имал няколко такива.Откривам депозит за 500 евро и малко преди да изтекат шесте месеца внасям 50000 и пак открива нов за 500 евро.Навремето смятах лихвата беше около 10%После се усетиха и намалиха срока на 3 месеца измислиха двугодишен свободен депозит и те така

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Така просто само за информация.

СЪОБЩЕНИЕ

21-07-2014
                    Уважаеми клиенти,
                    На 18.07.2014 г. общото събрание на акционерите (ОСА) на ИП „ФИНА-С“ АД взе решение за отказ от издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник, по смисъла на чл. 21 от ЗПФИ. ОСА е приело план за уреждане на отношенията с клиентите на ИП „ФИНА-С“ АД, уточняващ реда и начина за уведомяване на клиентите и за подаване на нареждания от тях и действията на ИП „ФИНА-С“ АД след уреждане на отношенията с клиентите, както следва:

http://www.fina-s.com/%D1%81%D1%8A%D...%B8%D0%B5_7_14
                    Мен ми изглежда като поредния удар срещу Цецо. Явно решили са да го смажат и нема лабаво.
                    Тва писмо.. все пак тия са били некви служители на некъв финанс, ако са свършили такваз тъпотия да напишат доброволно такова писмо - е неам думи

Коментар

• Така просто само за информация.

СЪОБЩЕНИЕ

21-07-2014
                      Уважаеми клиенти,
                      На 18.07.2014 г. общото събрание на акционерите (ОСА) на ИП „ФИНА-С“ АД взе решение за отказ от издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник, по смисъла на чл. 21 от ЗПФИ. ОСА е приело план за уреждане на отношенията с клиентите на ИП „ФИНА-С“ АД, уточняващ реда и начина за уведомяване на клиентите и за подаване на нареждания от тях и действията на ИП „ФИНА-С“ АД след уреждане на отношенията с клиентите, както следва:

http://www.fina-s.com/%D1%81%D1%8A%D...%B8%D0%B5_7_14

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Ми то в пиба имаше над 9.50 по едни депозити
                        Е бате Пешко, тука излете над 9.5 беше последния месец, на две годишен депозит с растяща лихва Убав маркетинг а, щом и човек във форума на инвестора е клъвнал Ефективната се връзваше около 5.5% и то ако устискаш 2те години

Коментар

това не е вярно - имаше на 8,85, ако не ме лъже паметта до преди 2 години - ако се разровя по темата назад, ще го намеря колко точно беше. За останалото съм съгласен, казах ти го и преди - възползвали сте се от системата, в което няма нищо укоримо, сега изчаквате и не мрънкате като вдовица за хОй и си получавате парите. надявам се да ви ги върнат скоро.
                          Колкото до кредитите и дупката - няма официални данни, така че си чешем езиците, т.е. трошим си клавиатурите.

И за финал малко черен хумор:
                          Правителството взе решение депозитите в КТБ да бъдат изплатени в биткойни и ебанкойни, на базата на общоизвестния едноименен принцип.
                          Ми то в пиба имаше над 9.50 по едни депозити

Коментар

Добре де... Всички казвате, че по високите лихви можем да познаем гнилите ябълки.
                            Каква лихва трябва да се приеме за висока и да почне да светка лампичката?
                            Вискоката лихва е индикатор, че някой много иска парите ти и няма от къде другаде да вземе значи няма кой друг да му даде за по-малко Това си е притеснително но не значи непременно, че е лош
                            По-лошо е, че ако приемем високата лихва за индикатор че ябълката е гнила, то ниската лихва в никакъв случай не значи, че ябълката непременно е хубава Може просто собственика да е алчен Имам и по-конкретни примери ама е дълго.
                            Като цяло, то си е казано - до 100К евра са спестявания може да седят в банка но пак не е много добре. Повече от една годишна заплата ( то за някъде 100 К е точно това де ) бива да седят в банката само за период, в който акумулираш за някаква инвестиция или пък търсиш инвестицията. Да държиш милиони в банка е тъпо от всякъде - губиш при всички положения. Друг е въпроса, че каквато криза беше разтресла...много хора продадоха бизнеси и имоти и бяха на депозит щото просто нямаше в какво да влязат, всичко яко спек

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              Ето тук е твоята роля
                              Кажи на каква максимална лихва може да обслужва кредитите си един читав бизнес.
                              Ние ще извадим 2-3 процента и ще си правим сметката по-добре

Да речем при една нормална среда от 0-3% инфлация
                              Действително не мога да кажа нищо по въпроса. Не съм ползвал кредити до сега. При високото ниво на административни разходи обаче, всеки един кредит, под 10% е добре дошъл за българския бизнес. Особено за стартиращ такъв.

Коментар

Добре де... Всички казвате, че по високите лихви можем да познаем гнилите ябълки.
                                Каква лихва трябва да се приеме за висока и да почне да светка лампичката?
                                Ето тук е твоята роля
                                Кажи на каква максимална лихва може да обслужва кредитите си един читав бизнес.
                                Ние ще извадим 2-3 процента и ще си правим сметката по-добре

Да речем при една нормална среда от 0-3% инфлация

Коментар

Working...
                                X