If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Моята баба ми е разказвала как нейния баща е купил първите автобуси в България в онези времена когато са ги карали с дърва. Понеже бил прост човек и не бил шофьор естественно взел двама шофьори да ги карат по черните пътища за каруци.Единия от шофьорите обаче му продал автобуса. Минали се 10-тина дни и той от гуздна съвест се обесил в една царевица.Купувача на автобуса излязал човек и за да няма гуздна съвест го върнал.Такива неща са ставали едно време в България и от разказа и това което разбрах е че не е добре съвестта ти да е гуздна
.И след 300г. пак ще сме на същото ниво като от 1955г някъде,оттогава Ние напредък нямаме никакъв.
Оптимист. Напредък за народа няма от 681-ва. Щот матряла не става. Добре поне че винаги е имало съобразителни българи дето разбират от доене. Лошото е че напоследък стават все повече, а матряла вече не е крепостен и може поединично да се спасява
И аз за това ти писах - пишеш не само празни приказки, но и откровени глупости. как си представяш нашите банки да отписват 50% от лошия кредит на 3 месеца и 100% на шест. Това изобщо как ти хрумна. достатъчно е човек да види справките на БНБ за кредити и провизии по кредити и да сравни процента на провизиите с този на проблемните кредити и на човек веднага му става ясно че за 5 или шест години, не знам вече колко продължава тази криза и банките в общия случай още не са отписали и половината от проблемните си кредити. къде са 5 години къде са 3 месеца.
Виж, прочети си законите и наредбите, не си го представям аз, а е изискване на законодателя!
И аз за това ти писах - пишеш не само празни приказки, но и откровени глупости. как си представяш нашите банки да отписват 50% от лошия кредит на 3 месеца и 100% на шест. Това изобщо как ти хрумна. достатъчно е човек да види справките на БНБ за кредити и провизии по кредити и да сравни процента на провизиите с този на проблемните кредити и на човек веднага му става ясно че за 5 или шест години, не знам вече колко продължава тази криза и банките в общия случай още не са отписали и половината от проблемните си кредити. къде са 5 години къде са 3 месеца.
Ти сега искаш да ти правя анализ все едно че съм ЕЦБ. Направи си го сам ако не ми вярваш. А не да изстрелваш някакви пълни глупости, които са тотално грешни, но на които виждам че вярваш не знайно защо
ами от празни приказки, май никой няма нужда Аз казвам че не си прав и то си е факт! Ако нямаш база, а само си говориш ок, ще го имам предвид и няма да споря с теб
Добре дай освен статистика за нивата на депозитите и такава, че закона ни не е консервативен и се отписва по-ударно другаде
Ти сега искаш да ти правя анализ все едно че съм ЕЦБ. Направи си го сам ако не ми вярваш. А не да изстрелваш някакви пълни глупости, които са тотално грешни, но на които виждам че вярваш не знайно защо
Това е, защото закона ни е консервативен - 3 месеца 50% отписваш и 6 месеца 100%, ама повечето ще си ги вземеш все някога, нали... Кака Цвети да не е луда че взе БАКБ, уж много зле, ама почти всичко ще върнат, освен откровените кражби/ нарочно зле отпуснати заеми от персонала, които обаче не са голям процент!
Дай ти статистика за нивото на депозитите, щом не ти харесва тази за нивото на кредитите, наистина ме мързи да търся, за пост дето ще е заринат от голямо количество качествени коментари до утре
Законът ни ама изобщо не е консервативен. И няма нищо общо с това което си написал.
консервативни хахаха - с 20% лоши кредити ама изобщо не са консервативни.
А за лихвите - аз говорих за лихвите по депозитите че са високи - и 4% е недостижимо като лихви.
Това е, защото закона ни е консервативен - 3 месеца 50% отписваш и 6 месеца 100%, ама повечето ще си ги вземеш все някога, нали... Кака Цвети да не е луда че взе БАКБ, уж много зле, ама почти всичко ще върнат, освен откровените кражби/ нарочно зле отпуснати заеми от персонала, които обаче не са голям процент!
Дай ти статистика за нивото на депозитите, щом не ти харесва тази за нивото на кредитите, наистина ме мързи да търся, за пост дето ще е заринат от голямо количество качествени коментари до утре
20% на хартия, реално с постоянното преструктуриране и разните им свързани фирмички,които изкупуват кредити...
Добре, значи съвсем не са консервативни.
Понякога се чудя как хората могат да повтарят лозунгите на БНБ без изобщо да се замислят. Всичките и лозунги са или непроверими или грешни. Например капиталовата адекватност - няма данни за капиталова адекватност по отделни банки - БНБ не разкрива такава информация или поне аз никога не съм успявал да намеря. дават някакви глупости за банковата система като цяло, ама то това е безсмислено число - защото какво като средно - незнайно как измерено средно е добре - след като може някоя голяма да е зле - и кво правим тогава - средно всичко ок - ама конкретно няколко милиарда за спасяване.
Ликвидност - Ок банките ни държат относително високо ниво на ликвидност - но то е защото БНБ няма право да им осигурява ликвидност. Реално трябва да разчитат на себе си, което ги заплашва всъщност много повече от да кажем американските банки, които може да нямат такова ниво на ликвиднотс но винаги могат да вземат от фед.
Консервативни - глупости. Не правят нищо сложно или защото не могат или защото бНБ не им дава - и какво правят - като не могат да правят някакви сложни инструменти наблягат на добрите стари лоши кредити.
Не знам дали БНБ нарочно държи финансовата ни система в каменната ера или самите банки не се напъват ама никак, но рпи всички положения това състояние няма как да продължи вечно. Ами ако хората почнат да разглеждат банките такива каквито са в действителност - рискови, с малък риск, но рискови все пак и какво ще прави БНБ. ще повтаря мантри и ще иска МВР да арестува всеки който иска реална цена за риска си ли.
Е, не така, европейските банки първо не гърмят, а и закъсалите имат съвсем сходни проблеми с тези на корпоративна банка в графа кредитен портфейл.
Нашите банки са далеч по-консервативни. Повечто от тях въобще нямат продукт който е предазначен за юридически лица и не е обезпечен с реални активи (не се броят книжа различни от кеш и сигурни вземания). Никога не са имали токсични активи, дали защото такива инструменти не се учат в УНСС или защото ръководителите им са са все хора преживяли истинска банкова криза, не знам.
Апропо, лихвите по заемите в Източна Европа са съвсем сходни. Мързи ме да се занимавам с тромавия сайт на Евростат, но и това е доста близо до истината, ако не и по-близо: https://www.cia.gov/library/publicat...eur&rank=80#al
консервативни хахаха - с 20% лоши кредити ама изобщо не са консервативни.
А за лихвите - аз говорих за лихвите по депозитите че са високи - и 4% е недостижимо като лихви.
Сега ако познаеш и защо в Европа банки гърмят, а в България не
Е, не така, европейските банки първо не гърмят, а и закъсалите имат съвсем сходни проблеми с тези на корпоративна банка в графа кредитен портфейл.
Нашите банки са далеч по-консервативни. Повечто от тях въобще нямат продукт който е предазначен за юридически лица и не е обезпечен с реални активи (не се броят книжа различни от кеш и сигурни вземания). Никога не са имали токсични активи, дали защото такива инструменти не се учат в УНСС или защото ръководителите им са са все хора преживяли истинска банкова криза, не знам.
Апропо, лихвите по заемите в Източна Европа са съвсем сходни. Мързи ме да се занимавам с тромавия сайт на Евростат, но и това е доста близо до истината, ако не и по-близо: https://www.cia.gov/library/publicat...eur&rank=80#al
В крайна сметка след няколко кошмарни дни си реших поне частично въпроса.Благодаря на хората които ми влязоха в положение - в буквалния смисъл ХОРА защото още има такива.Но има изроди, подмолни гадини и мръсни интересчии, това са т.н управници и хора които заемат политически постове.
Хората с които бях сключил предварителен договор ми върнаха изцяло парите и развалихме договора по взаимно съгласие.За моя почуда лично управителя на агенцията, която ме помолиха да не цитирам, защото в 20 годишната си история това било единствено изключение ми върнаха половината комисион, защото в крайна сметка сделката не е довършена.При други обстоятелства това нямало да стане.Така че изгорях с 900евро и това е.
Няма да купувам имот сега и по нататък.Решихме с жена ми отново да заминем в чужбина, защото това е една ужасяваща клоака, подобие на държава.Аз между другото съм ветеринарен лекар и дори и уж гарантирания депозит да не ми върнат ще си ги спечеля бързо.Яд ме е че половината от тея 70 000евро са на родителите ми и това е всичко спестено от тях през целия им живот.
преди два дни искаше да умираш, внимавай изобщо не си постоянен
Коментар