IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
    Тази такса 10% законова ли е ?
    И аз четох предложението на Костов, но не мисля че това е законно
    То тогава излиза че ти ще си на минус накрая

Е и да не е законова ще я ваведът какъв е проблема ?
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• ФЕРЕЩЕНЗИ

Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
      На Костов ако иска и 50% да му вземат.Аз си искам всичко с лихвите както си е по закон иначе съд в Страсбург

Коментар

Що да не е законна? Пише в договора "Такси според тарифата на банката, която се обявява в салоните и на сайта"

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Явно си чукча писател да.
          Кой ти говори за предсрочно изискване на кредити бе, това е физически невъзможно, ама явно до там ти стига хоризонта и си мислиш, че единствения начин е да се съберат кредитите за да отвори банката.
          Ако кредитите са добри, ще се намери кой (държавата, акционерите, инвеститори, другите търговски банки) да осигури кеш на банката, като приеме за обезпечение добрите кредити на банката. Банката ако отвори и поработи 10 дена без проблем, тегленето ще спре. ПИБ като отвори и хората видяха че работи, до 2 часа на обед вече нямаше НИКОЙ пред банката. За да стане това, ще са нужни не повече от 15 максимум 20% от парите там, които могат да се осигурят от поне 4 източника едновременно: Акционерите, ФГВ, Останалите търговски банки, корпоративни облигации а хора специалисти ще ти изброят и още, аз не съм
          Клиент съм на ПИБ от 2006-та никога не съм имал съмнения как се управлява ПИБ и знам от отчета и че ПИБ няма проблем с ликвидност да тогава за 1 ден се изтеглиха 800 милиона кеш (колкото и беше наличният кеш на ПИБ) в Понеделник ПИБ си емитира 1.3-те милярда ДЦК който държеше в БНБ и темата приключи защото другите банки ги купиха за норматив те тези ДЦК бяха 5 месечни между другото пуснати от БНБ за да може БНБ да върне 1.3 Милиарда който имаше ПИБ като ДЦК-та. Тъй като тегленият след това спряха а много хора и върнаха пари в банка при онази кампания не позирам депозирам и заради промоцията за новите депозити в ПИБ според мен банката в момента разполага с поне 1.3-1.7 Милиарда лева кеш който се опитва да раздава на кредит с промоционални условия като 6.9 % годишна лихва.

Между ПИБ и КТБ не може да се прави паралел защото на едната кредитният портфейл е стабилен а на другата е загатка какъв е изобщо и как се обслужва !
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Е уморих се вече. Абе как така може да каже, че капитала е отрицателен бе, тва да не е преди 10ти? Това трябва да се докаже с одит. Да ама Делоит няма да се подпишат под това. А този, който се подпише, после ще лежи за дълго, ако не лежи под земята.
            Това е само една от хипотезите - и да може да каже много лесно че е отрицателен ако решат че провизиите не са достатъчни за покриване на риска и ги вдигнат нагоре. А колко точно е риска и колко точно провизии трябва да се начисляват е една божа работа - всъщност работа на БНБ. И да одиторите ще се подпишат под това.

Коментар

• http://www.dnes.bg/politika/2014/07/...-za-ktb.232791

Коментар

Да де, ама те няма да дадат 20% лихви а ще сложат 10% такса за период от месец да кажем
                И тогава, много хора ( като Веждичката) ще си кажат.. абе ... все пак държавата я гарантира банката, са.. 100 кила евроси ... дай ще изчакам 1 месец да падне таксата
                Е има и такива, които ще изтеглят да. За тях вече ти посочих че не е проблем да се осигури ликвидна подкткрепа

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  В момента БНБ може да отнеме лиценза на КТБ по

чл 36 ал 1 т. 2 от Закона за кредитни институции
                  или т 6
                  или ал 2
                  т.1
                  т2 - най-вероятно - защото БНБ може винаги да каже че собствения и капитал е отрицателен

Т.е. БНБ винаги може да и вземе лиценза и да започне изплащанията на гарантираните депозити. На запад това става буквално събота срещу неделя за един час. Тук се точи вече един месец. И не - нито Цветан Василев нито който и да било друг може да осъди БНБ за взимане на лиценз.

Нооооо има едно голямо НО. Искров не иска да и вземе лиценза - защото по закон той трябва да направи това. А с това и не иска да започне изплащането на гарантираните депозити .

Има само един човек който е отговорен за това че парите на хората са замразени вече един месец и това е Иван Искров. Не е Доган, не е Бойко, не е Станишев. Политиците нямат абсолютно никакви правомощия при отнемане на лиценз - цялата, пак да повторя цялата отговорност е само на едно лице и това лице е Иван Искров.
                  Е уморих се вече. Абе как така може да каже, че капитала е отрицателен бе, тва да не е преди 10ти? Това трябва да се докаже с одит. Да ама Делоит няма да се подпишат под това. А този, който се подпише, после ще лежи за дълго, ако не лежи под земята.

Коментар

ПИБ е едно, КТБ е друго. Аз лично със сигурност ще си тегля парите, квото ще и да става. Даже и 20% лихва да дават. Сигурен съм че така ще сторят повечето хора.
                    Те и затова се бавят, щото знаят почне ли се - всички ще си ги изтеглят.
                    Да де, ама те няма да дадат 20% лихви а ще сложат 10% такса за период от месец да кажем
                    И тогава, много хора ( като Веждичката) ще си кажат.. абе ... все пак държавата я гарантира банката, са.. 100 кила евроси ... дай ще изчакам 1 месец да падне таксата
                    Е има и такива, които ще изтеглят да. За тях вече ти посочих че не е проблем да се осигури ликвидна подкткрепа

Коментар

• В момента БНБ може да отнеме лиценза на КТБ по

чл 36 ал 1 т. 2 от Закона за кредитни институции
                      или т 6
                      или ал 2
                      т.1
                      т2 - най-вероятно - защото БНБ може винаги да каже че собствения и капитал е отрицателен

Т.е. БНБ винаги може да и вземе лиценза и да започне изплащанията на гарантираните депозити. На запад това става буквално събота срещу неделя за един час. Тук се точи вече един месец. И не - нито Цветан Василев нито който и да било друг може да осъди БНБ за взимане на лиценз.

Нооооо има едно голямо НО. Искров не иска да и вземе лиценза - защото по закон той трябва да направи това. А с това и не иска да започне изплащането на гарантираните депозити .

Има само един човек който е отговорен за това че парите на хората са замразени вече един месец и това е Иван Искров. Не е Доган, не е Бойко, не е Станишев. Политиците нямат абсолютно никакви правомощия при отнемане на лиценз - цялата, пак да повторя цялата отговорност е само на едно лице и това лице е Иван Искров.

Коментар

Кой ти говори за предсрочно изискване на кредити бе, това е физически невъзможно, ама явно до там ти стига хоризонта и си мислиш, че единствения начин е да се съберат кредитите за да отвори банката.
                        Ако кредитите са добри, ще се намери кой (държавата, акционерите, инвеститори, другите търговски банки) да осигури кеш на банката, като приеме за обезпечение добрите кредити на банката. Банката ако отвори и поработи 10 дена без проблем, тегленето ще спре. ПИБ като отвори и хората видяха че работи, до 2 часа на обед вече нямаше НИКОЙ пред банката. За да стане това, ще са нужни не повече от 15 максимум 20% от парите там, които могат да се осигурят от поне 4 източника едновременно: Акционерите, ФГВ, Останалите търговски банки, корпоративни облигации а хора специалисти ще ти изброят и още, аз не съм
                        ПИБ е едно, КТБ е друго. Аз лично със сигурност ще си тегля парите, квото ще и да става. Даже и 20% лихва да дават. Сигурен съм че така ще сторят повечето хора.
                        Те и затова се бавят, щото знаят почне ли се - всички ще си ги изтеглят.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                          Еми незнам ама двамата сумарно имате 100 мнения във форума аз съм член на този форум от 2005-та година и повечето от хората пишещи тук ги познавам лично включително модератори на форума.

Дори всичко да е наред с въпросните 3.5 Милиарда кредити за който евентуално няма документи защото така казали от БНБ самото предсрочно изискване на 5.2 Милиарда кредити ще отнеме технологично време а хората ще искат да си изтеглят депозитите веднага.

Нека се опитам да ви го начертая просто Ти ми даваш 100 лв на депозит като всеки месец в рамките на 12 месеца ще получаваш 0.1 лв лихва или 1.2 лв в края на годината моето условие за да си получиш лихвата е да не си теглиш парите до края на срока. За същото време на приятел давам 90 лв на заем с лихва от 0.2 лв на месец и 10 лв си оставаям в мен за всеки случей с който да ти олихвявам сметката.

До тук всичко много хубаво обаче на 3-тият месц на теб ти трябват тия 100 лв а аз в мен имам само 10 аз моля човекът на който съм ги дал да ми върне 90-те лева но той казва че може да ми ги върне след 6 месеца примерно. Така аз или трябва да намеря от някъде другаде тези 90 лв или да те помоля да изчакаш.

В момента КТБ молят хората с 100 лв в тях да изчакат 6 месеца това е всичко.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...?ref=cheteno24

Коментар

До края на годината ще станат ли 10 000 мнения във форума
                              както е тръгнало...и както нищо не се прави

бтв, кога ще има инфо за парите по депозити на населението?

Коментар

• До края на годината ще станат ли 10 000 мнения във форума
                                както е тръгнало...и както нищо не се прави

бтв, кога ще има инфо за парите по депозити на населението?

Коментар

Working...
                                X