IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
    А ако нямам кредит, както си и нямам... сега ще ме пратиш да взема ли?
    На теория даже ти куца задачката, тези 1500 евро печалба толкова бързо ще ги дадеш за бензин и фафли на осморни цени, че няма и да усетиш... Милиарди не ми се смятат... През 1989-та на колко години беше?
    През 1989-та съм бил малък ама добре си спомням какво беше 1997-ма за която сравняват в момента дори Президента каза че не иска събитията от 1996-та с една друга банка да се повтарят но пък поиска същите правомощия за служебният парламент като тези на Софиянски през 1996-та та не знам на какво да вярвам.

А аз не случайно отбелязах че и заплатата ми е в Евро така че тези 1500 евро реално ще са си печалба защото заплатата в евро би следвало да покрива разходите за вафли, безни и други такива. А и бензина няма как да поскъпне драстично защото в европа цената си му е 1.7-2 евро.

Иначе по казуса КТБ ако нашите политици и БНБ не бяха губили време сигурно банката можеше и да се оздрави както стана с ПИБ но сега единственият въпрос остава кога и как точно ще изплащат депозитите на клиентите.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Аз ви казах да спрете да мажете по темата,ама на ...

Коментар

• "..опашка като пред КТБ пред специален надзор .."

това ще влезе в "стари, но златни"...след като отворят разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
          Да кажем че получаваш 500 евро в момента това са грубо 1000 лв ако курса стане 4 към 1 и имаш кредит в лева ти вече ще имаш 2000 лв или 1000 лв повече да си погасяваш кредита дори да кажем че живота поскъпне двойно примерно вместо 200 лв за храна почнеш да даваш 400 ти пак ще си реално напред по вноските за кредита.

Ясно е че лихвите по кредитите ще се вдигант но да кажем имаш 10 000 лв кредит за примерно нов автомобил (автомобила си има някаква стойност в евро да кажем 4000 евро) при лихва да го кажем 12% или 1200 лв на година. Изведнъж банката ти казва след 30 дена лихвата ти вече е 36% но ти нямаш такса предсрочно погасяване курса лев/евро е вече 4/1 ти продаваш автомобила и получаваш 4000 евро. За да покриеш кредит от 10 000 лв при 4/1 курс лев/евро ти трябват 2500 евро така реално ти си напред 1500 евро ! Хайде сега си го сметни това същото за 3.5 Милиарда
          А ако нямам кредит, както си и нямам... сега ще ме пратиш да взема ли?
          На теория даже ти куца задачката, тези 1500 евро печалба толкова бързо ще ги дадеш за бензин и фафли на осморни цени, че няма и да усетиш... Милиарди не ми се смятат... През 1989-та на колко години беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff
            Не помня семейство, на което са му стигали парите.
            Естествено. Просто обяснявах на Десетки Левове колко бяха 7000 лв. преди 1989 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
              Как ще ти е от полза? Можеш да НЕ СИ загубиш парите за момента, ако това е полза, други ползи няма кака да получиш.
              Да кажем че получаваш 500 евро в момента това са грубо 1000 лв ако курса стане 4 към 1 и имаш кредит в лева ти вече ще имаш 2000 лв или 1000 лв повече да си погасяваш кредита дори да кажем че живота поскъпне двойно примерно вместо 200 лв за храна почнеш да даваш 400 ти пак ще си реално напред по вноските за кредита.

Ясно е че лихвите по кредитите ще се вдигант но да кажем имаш 10 000 лв кредит за примерно нов автомобил (автомобила си има някаква стойност в евро да кажем 4000 евро) при лихва да го кажем 12% или 1200 лв на година. Изведнъж банката ти казва след 30 дена лихвата ти вече е 36% но ти нямаш такса предсрочно погасяване курса лев/евро е вече 4/1 ти продаваш автомобила и получаваш 4000 евро. За да покриеш кредит от 10 000 лв при 4/1 курс лев/евро ти трябват 2500 евро така реално ти си напред 1500 евро ! Хайде сега си го сметни това същото за 3.5 Милиарда
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Много се заиграхте с борда-направете си отделна тема! А сега по същество-Решението КТБ ще дойде от служебното правителство то е от ясно по-ясно!!! Всичките сегашни парламентарни групи оставиха решението на Плевнелиев и слу.правителство,за да могат да са чисти пред обществото за изборите през октомври! Мойте предположения са да има яснота около средата на август 2014г.
                Last edited by xaro; 29.07.2014, 16:01.

Коментар

Реално не е точно така че ще има инфалция и че лихвата ще се смени е факт но пък в договора си пише че лихвата могат да я сменят минимум с 30 дена предизвестие ако имаш парите в Евро кеш за 30 дена все ще ги смениш и ще си ги върнеш. Друга е темата че мен заплатата ми така или иначе си е в Евро по договор та едно вдигане на курса само ще ми е от полза
                  Вярвай си, нямам нищо против, но за мое И ЗА ТВОЕ добро се надяам борда да не мръдне докато не приемем еврото. Както вече стана ясно, живял съм и съм бил активен в България и преди да има борд и от опит ви казвам, че ще го ядете всички ако да си мислите че ще сте на далавера. Полза биха имали само някои хора, които са предварително определени от властта и ще дължат много услуги за това в последствие.

Коментар

Реално не е точно така че ще има инфалция и че лихвата ще се смени е факт но пък в договора си пише че лихвата могат да я сменят минимум с 30 дена предизвестие ако имаш парите в Евро кеш за 30 дена все ще ги смениш и ще си ги върнеш. Друга е темата че мен заплатата ми така или иначе си е в Евро по договор та едно вдигане на курса само ще ми е от полза
                    Как ще ти е от полза? Можеш да НЕ СИ загубиш парите за момента, ако това е полза, други ползи няма как да получиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                      Абе вие сериозно ли? А клауза че банката може да си вдига лихвата и реално да прави каквото си иска има ли? МАЙ МАЙ ИМА!
                      Ако някой си мисли, че кредита му в лева ще изчезне ако падне борда, МНОГО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ! Ако борда падне, ще има жестока инфлация и банката няма да пропусне да промени лихвите "съобразно пазарните условия" така че .. инфлацията ще ви изяде заплатите и спестяванията а кредитите ще си ги дължите с лихва 100% И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ кон боб яде ли.
                      Егати лейките кухи. Това работи само за "някои" хора, не за такива като вас

Коментар

Не. Беше 1:5. Регулациите продължиха да действат поне до 91ва ( нали не си мислиш че на 11 ноември 89та е възникнал веднага частен бизнес, свободен валутен пазар и всичко ) и за тези 1-2 години реалния курс стигна около 1:10
                        Мерси за инфото. По него време имах към 7К влог но беше направен от родителите ми и не можех да го пипам докато не стана пълнолетен. После парите изгоряха при хиперинфлацията и все съм се чудел колко "истински" пари съм загубил. Оказва се че не биле толко много и мога да спя спокойно

Коментар

може да печата само ако са покрити с резерв в Евро ( прочутия фискален резерв).
                          Валутен резерв по-скоро

Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                          Също ако не се лъжа по закон е регламентирано с какъв максимален марж може да работят банките и чеиндж бюрата, което прави невъзможен черен пазар на по-висок курс.
                          5% от фиксинга на БНБ

Коментар

Като не си сведущ, светни се и тогава си мисли. Няма основен лихвен процент. Всеки депозит, който се предлага като стандартен продукт от банката и всеки може да влезе и да си го сключи, се гарантира по закон
                            Преференциялен е депозит, при който лихвата е договорена индивидуално между клиента и банката и е различна от тази по стандартните продукти на банката. Т.е. ако веждичката е отишъл при Цецо и е казал, Цецо, ще ти сложа 1М в банката, ама ако ми даваш 12% на година и цецо е казал ОК, направили са договор, това е преференциален
                            Ако обаче банката е имала продукт "Преференциален депозит" разписан в рекламите и книжата и и всеки е можел влизайки в банката, да вложи пари при тези условия, ТОЗИ ДЕПОЗИТ Е ГАРАНТИРАН!
                            Именно заради името "Преференциален депозит" КТБ са си написали в договорите за такъв депозит черно на бяло "Този депозит Е ГАРАНТИРАН от закона за гарантиране на влоговете"
                            Надявам се да си прав. Мен обаче ме притеснява следното- в милата ни рОдина всички монополисти (банки, моб. оператори, ЕРП-та и т.н.) имат нещо наречено "Общи условия". Та независимо какво ти казват и какво сте подписали се случва да ти отсекат главата и да ти кажат: е, да така пише на витрината, на билборда и в договора, обаче ние си променихме "Общите условия", в които "Общи условия" изрично е записано, че можем да си ги променяме както и когато си искаме, и сега е друго, пък ти като си подписвал договора си се съгласил и с "Общите условия". На мен поне ми се е случвало, включително и в банка.
                            То и затова от доста време не държа и един лев в банка в България. Поне спя без кошмари.

Коментар

Хе хе, има предвид че не мисли.
                              По тошово време, долара се обменяше в банката за 0.99 лева. Това беше официалния курс, друг е въпроса, че в банката не можеше да идеш и да си обмениш долари е така. Можеше само ако другарите те назначат на работа в чужбина и т.н. със специално разрешение. Това беше един курс, който се ползваше само за някакви счетоводни операции.
                              Предвид че РЕАЛНО човек не можеше да си купи долари, имаше черен пазар. Хора, които са били в чужбина и са си получавали парите в долари, си имаха долари ( държавата не им ги вземаше, не зная защо) и те ги продаваха на черно първо по 3 лева, после по 3.50, после по 5.. накрая стигнаха до 10 лева и после се отвори пазара.
                              Та това има предвид господина, без да разбира изобщо, че текущата ситиация е съвсем различна и не може да има черен пазар на по-висок курс, докато в банките може свободно да се обменя лев за евро по 1.95.
                              Абе.. гони ги някои хора носталгията по онези времена, това е
                              За няколко годинки съм заварил бай Тошовото време, та това не го знаех. Мерси за подробното обяснение.И да, сегашната ситуация няма аналог с описаното от теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                                Това ли е бил реалния курс точно преди бай Тошо да падне? 1:10?
                                Не. Беше 1:5. Регулациите продължиха да действат поне до 91ва ( нали не си мислиш че на 11 ноември 89та е възникнал веднага частен бизнес, свободен валутен пазар и всичко ) и за тези 1-2 години реалния курс стигна около 1:10

Коментар

Working...
                                X