IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
    Това че наричаш депозита "инвестиция". Депозита е място за съхранение на пари и лихвата няма директно отношение към сигурноста на банката.
    Приятел,нещо логиката ти никаква я няма.Депозитът е инвестиция.Уточнили сме го в други теми и сега не ми се премила отново. Къде съм казал,че лихвата има отношение към "сигурността" на банката? Бих използвал "стабилност",а не "сигурност",но както и да е.За каква "гаранция" ми говориш,кои сме "ние"? Що пишете сутрин след като сте се прибрали от дискотека?
    Новата директива,която виждам обсъждате, дава срок за транспониране на "краткия срок" за изплащане до юли 2015. Така че ЗГВБ напълно синхронизиран към момента със старата директива,колкото и да е неприятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Колега, това къде съм го казал? Казвам,че депозитът е нискорискова инвестиция, до 196к, разбира се.Изброй конкретни глупости, с които подвеждам хората?

Тези ДЦК се отвързват на вътрешния пазар без проблем.

Това че наричаш депозита "инвестиция". Депозита е място за съхранение на пари и лихвата няма директно отношение към сигурноста на банката.

Освен това, явно в България думата "гаранция" не означава нищо и вие още повече се опитвате да подкопаете значенито на тази дума. Гаранция означава, че като стане проблем, хората ще могат да теглят някакви пари... не след 3 - 6 месеца, много по скоро. Иначе няма смисъл от тази "гаранция", те и без "гаранция" могат да си проверяват и оздравяват банката с години, да и наливат ликвидност и тн. Щом има гаранция до 100 хиляди евро. Трябваше още първите дни да изпочне изплащане на гарантираните депозити. Не наведнъж, но дори по 1000лв. на ден лимит да бяха пуснали... това щеше да успокои хората... а замразяването на парите на практика унищожи КТБ.

И не е вярно, че хората нищо не са загубили... тези на които са им трябвали спешно пари, са загубили и загубите се увеличават с всеки изминал ден, за хора и за фирми... за всеки който има пари в КТБ. Не всички депозити са били 12 месечни.

До края на годината ще фалират много хора и фирми, ако не започнат да изплащат гарантираните депозити.

Иначе писмото от ЕС изглежда на място... но това писмо не променя почти нищо и няма да върне парите на хората. Евентуални санкции срещу България, също нищо няма да променят... дори ще направят ситуацията още по лоша. Единствения вариант е от ЕС да наложат санкции на конкретни хора в България. Само тогава нашите мутри, ще си раздвижат задниците, но аз много се съмнявам да се случи такъв вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Няма гаранция, че ако лихвата е ниска банката няма да фалира. Подвеждате хората в много лоша посока с всичките тия глупости.
        Колега, това къде съм го казал? Казвам,че депозитът е нискорискова инвестиция, до 196к, разбира се.Изброй конкретни глупости, с които подвеждам хората?

Първоначално изпратено от oio Разгледай мнение
        +1, парите във ФГВД винаги са броени като държавни за крепене на борда. Ако се използват трябва да се търсят други крепежни елементи за борда. Отделно почти половината от парите във фонда са опапани и са под формата на ДЦК
        Тези ДЦК се отвързват на вътрешния пазар без проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Няма ги , не може да се пипат пари на държавата защото с тях се поддържа борда и как да се раздадат. По принцип гарантирането на влоговете не задължава държавата а фонда който е на банките - така че няма плюс..пляс , а само парите от фонда. Дефакто другите банки трябва да изплатят гарантираните депозити в тази банка чрез фонда.
          +1, парите във ФГВД винаги са броени като държавни за крепене на борда. Ако се използват трябва да се търсят други крепежни елементи за борда. Отделно почти половината от парите във фонда са опапани и са под формата на ДЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Аааа, не така,я кажи друга инвестиция,която да ти носи 4% на годишна и да е нискорискова? Само да изисква да си клатиш краката.
            Няма гаранция, че ако лихвата е ниска банката няма да фалира. Подвеждате хората в много лоша посока с всичките тия глупости.

Това което се случи с КТБ, не е заради високите лихви, а заради това че в България, още от Татово време, на хартия се води едно, а на практика е друго. Но понеже тогава се произвеждаше много, това не създаваше проблеми. Сега не е така, сега не произвеждаме нищо... и тази далавера не минава вече.

Аз още преди много време, точно в този форум в не един и два поста говорех, че в България всичко е бутафория, не може вечно да се продължава по този начин.

Иначе им се чудя на ЕС... те не знаят ли... или се правят на луди... по ми се струва, че се правят на луди.

След като в Кипър и Гърция са знаели какво се случва и за тук знаят...

Това писмо всъщност има за цел, явно да успокои хората, че ЕС е зад депозитите им. (поне до изборите)

После като дойде Тиквун на власт на есен... ще каже "Абе вие разбирате ли какво са ми оставали?! Нищо... пари няма... вие разбирате ли... държавата има много по сериозни проблеми." ... и тн. и тн. стандартните похвати. Ще си измият ръцете със старите... и ще обещаят връщане на парите до една година. (примерно на 21 Декември 2015-а, ще започнат с изплащането).

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              В този форум е редно хората да са по-образовани финансово и да нямат депозити, поне според мен!
              Аааа, не така,я кажи друга инвестиция,която да ти носи 4% на годишна и да е нискорискова? Само да изисква да си клатиш краката.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Няма ги , не може да се пипат пари на държавата защото с тях се поддържа борда и как да се раздадат. По принцип гарантирането на влоговете не задължава държавата а фонда който е на банките - така че няма плюс..пляс , а само парите от фонда. Дефакто другите банки трябва да изплатят гарантираните депозити в тази банка чрез фонда.
              Кое го няма? Парите във ФГВБ ли имаш предвид? Или имаш предвид,че не могат пари от фискалния резерв да се използват? Държавата кредитира Фонда, защо да не може?
              Как така е "на банките" - всичко е държавно.

Коментар

• andy2000

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                  http://www.scribd.com/doc/235691889/...ommercial-Bank Дали ще има ефект!? Някой знае ли за коментар на компетентните органи!?
                  Ако не започнат поне частично да връщат парите започвам дело на базата това писмо и евро директивата.Спечелил съм на 100%.

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                    http://www.scribd.com/doc/235691889/...ommercial-Bank Дали ще има ефект!? Някой знае ли за коментар на компетентните органи!?
                    Ефект ще има задължително.

Коментар

• http://www.scribd.com/doc/235691889/...ommercial-Bank Дали ще има ефект!? Някой знае ли за коментар на компетентните органи!?

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=FJNRV...ature=youtu.be

Коментар

А, ето тук е заровено кучето.....
                          КОЙ ще оцени активите на КТБ, КОЙ ще ги придобие и при какви условия?
                          "Независимите" синдици, как КОЙ ?

Коментар

Не ми е интересно голямото ти четиво al6...., нямам депозити
                            В този форум е редно хората да са по-образовани финансово и да нямат депозити, поне според мен!
                            А къде си държат парите... под дюшега ли?!

Или хората изобщо не трябва да имат резервни пари... та като се случи нещо, да не могат нищо да направят... и да се молят по медиите за милостиня?!

А фирмите къде си държат оборотните пари?!... и те ли под дюшеците?

А няма застраховка за всичко... а и в повечето случаи излиза по евтино с депозит... а и нашите застрахователи също са измамници и като дойде време да плащат... се покриват.

Говориш така сякаш мама и тате се грижат за твоите финанси и ти си ползваш парите за джобни и да си живееш живота... иначе си "голям финансист".
                            Last edited by Xman1; 03.08.2014, 10:07.

Коментар

• Не ми е интересно голямото ти четиво al6...., нямам депозити
                              Last edited by 15%; 03.08.2014, 09:52.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
                                Аз само да питам.
                                Има ли такова състояние "видимо" (и в действителност имало ли е?), кой го е констатирал, и този КОЙ какво е направил за да го предотврати, примерно като дни по късно с ПИБ?
                                Аз не знаех, че европейското право важи тук Всеки ден научавам нови неща Да си сложат и европейски прокурори и съдии
                                Или пък европейското право важи само за определени неща
                                Правото и законите на общността са над държавните.Затова хармонизират законодателството ни с европейското

Коментар

Working...
                                X